Газобетон і газобетонні блоки

Виробництво автоклавного газобетону має свої особливості, тому в Росії не так багато компаній, які його випускають Виробництво автоклавного газобетону має свої особливості, тому в Росії не так багато компаній, які його випускають. У самому Башкортостані є два заводи, і парочка; в довколишніх містах:

ВАТ «ГлавБашСтрой» (Стройпланета), ТОВ «Башкирська газобетон», ІнсіБлок (Завод Автоклавного газобетону, Челябінськ), ЖБК (Іжевськ), Пермський Завод Силікатних панелей (ПЗСП)

Вартість газобетонних блоків коливається від 3050 до 3600 руб. / Куб.м. ІнсіБлок здійснює продаж блоків за ціною від 4250 до 4295 руб. / Куб.м. Газобетонні блоки Іжевського ЖБК D600 - 3550 руб. / Куб.м. Ціна блоків ПЗСП - 3600 руб. / Куб.м.

У зв'язку з малою кількістю виробників автоклавного газобетону докупити його, в разі, якщо розрахунки виявилися неправильними, буде значно складніше, ніж ті ж керамзитобетонні блоки.

В умовах суворого клімату, характерного для Башкортостану в загальному і Уфі зокрема, з його сильними морозами, а відповідно, і з нестійкою вологістю, для будівництва краще використовувати керамзитобетонні блоки, керамічні блоки або цегла.

Морозо- і вологостійкість, невисока вартість керамзитних блоків, відсутність усадки у будівель, зведених з їх використанням, дозволяють говорити про значне перевазі в сторону даного будівельного матеріалу. Керамзитні (бетонні) блоки це теж пористий матеріал, як і газобетон, але плюсів у нього набагато більше.

Новости