Газові переговори України, РФ і ЄС - Нафтогаз звернувся до Газпрому

  1. ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
  2. Орфографічна помилка в тексті:

7 червня 2018, 15:34 Переглядів:

Фото: AFP.

НАК "Нафтогаз України" запропонував російському "Газпрому" вести переговори за умовами майбутнього транзиту російського газу в ЄС в рамках ініційованого Єврокомісією тристороннього формату. Про це повідомила прес-служба української компанії.

"Пропонуємо пану Міллеру (глава" Газпрому "Олексій Міллер. - Ред.) Обговорити це питання на переговорах, ініційованих Єврокомісією", - відзначили в "Нафтогазі".

Нагадаємо, заступник голови Єврокомісії у справах Енергосоюз Марош Шефчович запропонував російським і українським колегам провести в червні-2018 новий раунд тристоронніх переговорів по транзиту і постачання газу . Переговори повинні торкнутися питання термінів зобов'язань щодо майбутнього транзиту газу через Україну, його обсягів і ціни.

"Нафтогаз", в свою чергу, наполіг, що в переговорах повинен взяти участь "Газпром". Посилаючись на свій досвід, глава "Нафтогазу" Андрій Коболєв зазначив, що переговори потрібно вести безпосередньо з "Газпромом", а не тільки з Міністерством енергетики Росії, так як на попередніх подібних переговорах Міллер неодноразово підкреслював, що компанія є акціонерним товариством, "тому позиція міністра - вирішальна для нього ".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Нагадаємо, в кінці лютого завершилася суперечка між "Газпромом" і "Нафтогазом" в Стокгольмському арбітражі. Розгляду йшли з 2014 року. Суд зобов'язав "Газпром" заплатити "Нафтогазу" 4,63 млрд доларів за недопоставку узгоджених обсягів газу для транзиту. За результатами двох арбітражних суперечок - на поставку і на транзит газу - "Газпром" повинен виплатити Україні 2,56 млрд доларів. Рішення суду за контрактом на постачання газу РФ вже оскаржила в судовому порядку.

Після цього "Газпром" заявив, що буде розривати контракти на поставку і транзит газу , Укладені з Україною. Це порушує вимоги Стокгольмського арбітражу, який постановив, що договори залишаються дійсними до 2019 року. Крім того, контракти не передбачають одностороннього розірвання, тому процес буде відбуватися в судовому порядку.

Читайте найважливіші та найцікавіші новини в нашому Telegram

Ви зараз переглядаєте новина "Настають переговори про транзит:" Нафтогаз "звернувся до" Газпрому "". інші Новини економіки дивіться в блоці "Останні новини"

Якщо ви знайшли помилку в тексті, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter

Орфографічна помилка в тексті:

Послати повідомлення про помилку автора?

Виділіть некоректний текст мишкою

Дякуємо! Повідомлення відправлено.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Новости