Газові та електричні варильні панелі: що краще вибрати

  1. Залежна або незалежна
  2. Газова або електрична панель?
  3. Переваги і недоліки електричних варильних поверхонь
  4. широкий функціонал
  5. сенсорне управління
  6. Догляд за склокерамічною поверхнею
  7. підключення
  8. Переваги та недоліки газових варильних панелей
  9. Безпека
  10. економічність
  11. Підходить будь-який посуд
  12. Простота в догляді
  13. Сучасні технології, що застосовуються в виручених панелях Electrolux
  14. Переваги поверхонь InfiFlex
  15. Зручність у догляді
  16. Простота в установці
  17. Бездротова витяжка

Часи громіздких кухонних плит з духовкою поступово відходять у минуле, а їм на зміну приходять сучасні, багатофункціональні і компактні варильні поверхні самих різних видів. Провідні компанії-виробники побутової техніки пропонують найширший асортимент рішень, що відрізняються по цілому ряду експлуатаційних характеристик, розмірами і, звичайно ж, дизайнерським виконанням. Як правило, такі прилади відносяться до категорії вбудованої техніки і являють собою електричну або газову робочу поверхню, встановлену безпосередньо в стільницю. Крім чисто функціональних переваг, варильні панелі є і стильним елементом кухонного інтер'єру.

Як і традиційні кухонні плити , Варильні панелі можуть відрізнятися за кількістю конфорок, джерела нагріву (газ / електрику / індукція), типу установки, панелі управління, а також матеріалу робочої поверхні. Широкий асортимент нерідко викликає складності в процесі вибору, тому важливо заздалегідь визначитися з основними параметрами, а також детальніше ознайомитися з перевагами та недоліками тієї чи іншої моделі.

Залежна або незалежна

В першу чергу важливо визначитися з типом конструкції вручений панелі, а саме залежний або незалежний. Перший вид йде в тандемі з духовою шафою і являє собою більш сучасний, мультифункціональний аналог звичної кухонної плити. При цьому, два прилади не можуть функціонувати окремо, тому що мають загальну панель управління. Якщо ж вам важлива економія вільного простору, а користуватися духовкою доведеться дуже рідко - найкраще віддати перевагу класичному варіанту, а саме незалежної варильної поверхні, яка може бути встановлена ​​в будь-якій точці кухні, не враховуючи розташування духовки.

Газова або електрична панель?

Вибір газової або електричної варильної панелі залежить в першу чергу від індивідуальних переваг покупця. Як правило, газовим віддають перевагу ті, чия кухня підключена до системи газопостачання. При цьому газ завжди був дешевшим електрики. Відповідно, моделі з електричним або індукційним типом нагріву встановлюються на кухнях, які не мають підключення до газової магістралі. Для тих же, хто цінує максимальну універсальність і великий вибір можливостей в процесі приготування їжі, передбачені спеціальні комбіновані моделі варильних поверхонь, відмінно поєднують в собі всі переваги газового, електричного або індукційного типу нагрівання.

Переваги і недоліки електричних варильних поверхонь

Електричні варильні поверхні можна знайти на сучасному ринку у величезній кількості варіацій - виробники розширюють цей сегмент завдяки невгасаючим попиту і високої конкуренції серед брендів. Звичні варіанти з нагрівальними елементами у вигляді чавунних «млинців» практично не виробляються, хоч і зустрічаються в продажу. Найбільш популярним на сьогоднішній день рішенням залишаються варильні панелі з конфорками типу Hi-Light, а також індукційним типом нагріву.

Технологія Hi-Light має на увазі використання спеціальної стрічки розжарювання, покладеної під склокерамічною поверхнею. Вона забезпечує швидке нагрівання посуду, а також гнучкі можливості в регулюванні температурних параметрів. За схожою технологією функціонують і так звані рапідние конфорки.

Що стосується індукційних варильних поверхонь, то вони являють собою одне з найсучасніших і технічно прогресивних рішень, здатних розширити функціональні можливості будь-якої кухні. В цьому випадку нагрів відбувається тільки в точці контакту дна посуду з поверхнею, а решта покриття залишається абсолютно холодним. Індуктивна котушка, розташована під панеллю з склокераміки, виробляє змінне магнітне поле, яке і забезпечує нагрів посуду і її вмісту. Таким чином вдалося добитися високої швидкості часу приготування, а також економічної витрати електроенергії. З іншого боку, у такої техніки є і свої недоліки, а саме більш висока вартість, ніж у аналогічних моделей з газовими або Hi-Light конфорками. Крім того, для готування необхідний спеціальний посуд, виготовлена ​​з феромагнітної сталі.

Крім того, для готування необхідний спеціальний посуд, виготовлена ​​з феромагнітної сталі

широкий функціонал

У порівнянні з газовими, електричні варильні поверхні мають більш широким набором функцій, істотно полегшує комфорт в процесі приготування. На окрему увагу заслуговує функція boost, що підсилює потужність конфорки, а також можливість розширення зон нагріву для використання посуду нестандартних розмірів. Серед корисних додаткових опцій слід відзначити наявність таймера, автоматики закипання, а також різних автоматичних програм для вирішення тих чи інших кулінарних завдань. Функція Stop & Go дозволяє призупинити процес готування на невеликий проміжок часу і продовжити його з тими ж настройками. Це особливо актуально, якщо виникає необхідність абстрагуватися і ненадовго покинути кухню.

сенсорне управління

Сенсорна панель управління дозволяє регулювати всі параметри роботи поверхні одним дотиком пальця. При цьому гладка поверхня сенсора не скупчуються на собі забруднень, проста і практична у догляді. Наявність сенсорного дисплея ще більше спростить роботу з приладом.

Догляд за склокерамічною поверхнею

Склокерамічна панель вимагає до себе дбайливого догляду і дотримання правил експлуатації. Ворогом №1 для будь-якої склокераміки є цукровмісних рідини, тому важливо стежити, щоб вони не лилися на робочу поверхню. Також важливо уникати використання залишають мікроподряпини абразивних чистячих засобів і аксесуарів. В іншому випадку покриття може втратити свої експлуатаційні та естетичні якості.

підключення

Як і вся вбудована техніка, огляди нових стандартизовані по ширині, що дозволяє без проблем встановлювати їх у відповідні ніші стільниць кухонних гарнітурів. Як правило, найбільшою популярністю користуються моделі шириною 60 см. Тому, перш ніж приступати до установки панелі, важливо перевірити, чи відповідає готова ніша стандартним параметрам або сконструювати місце для техніки самостійно. Якщо не впевнені у власних силах, не соромтеся запросити майстра для установки.

Що стосується установки індукційних моделей, то не рекомендується розташовувати під ними іншу побутову техніку - бюджетні моделі обладнання можуть призвести до несправності обох приладів.

Переваги та недоліки газових варильних панелей

Кращі кухні світу віддають перевагу саме газові поверхні, і це не випадково. Приготування на відкритому вогні забезпечує більш точну термічну обробку продуктів, швидке нагрівання посуду, а також гнучкі можливості в регулюванні необхідної температури готування. Шеф-кухарі вміють грамотно використовувати всі переваги газових варильних панелей , Однак їх використання в домашніх умовах нерідко призводить до певних труднощів.

Безпека

В першу чергу труднощі пов'язані з підключенням газового обладнання, що вимагає залучення кваліфікованих фахівців. Сучасні виробники врахували всі побоювання і ризики, пов'язані з експлуатацією такої побутової техніки, оснастивши її найпередовішими системами безпеки. Практично всі сучасні моделі газових варильних поверхонь оснащуються системою автоматичного блокування подачі газу в разі витоку, падіння тиску в магістралі, а й також випадкового загасання однієї або декількох конфорок. Залежно від тієї чи іншої моделі, може бути передбачено блокування панелі управління, що виключає несанкціонований доступ до зміни параметрів роботи. Це особливо актуально, якщо в будинку є маленькі діти.

економічність

Незважаючи на стрімке зростання комунальних тарифів, газ все одно коштує на порядок дешевше, ніж електрика. Затребуваність газових поверхонь і плит на сучасному ринку побутової техніки обумовлюється саме цим пунктом. Конкуренцію можуть скласти тільки індукційні моделі, однак їх вартість значно вище газових аналогів.

Підходить будь-який посуд

На відміну від склокерамічних варильних поверхонь, експлуатація яких висуває певні вимоги до використовуваної посуді, приготування на газових конфорках може здійснюватися в самих різних каструлях, сковородах, листах і утятніце. Крім того, в деяких моделях передбачені спеціальні WOK-конфорки, призначені для приготування в посуді з опуклим дном.

Простота в догляді

Робочу поверхню будь-якої газової панелі досить регулярно протирати злегка вологою, м'якою тканиною, губкою або спеціальними серветками. Якщо ж на емалі, нержавійці або стеклокерамике з'явилися плями від пролитих рідин, видаліть їх за допомогою відповідного рідкого або кремообразного миючого засобу. При цьому важливо враховувати, щоб такі кошти не містили в своєму складі різних абразивних компонентів, здатних подряпати і зіпсувати зовнішній вигляд поверхні. Набагато рідше потрібно очищення форсунок від утворилася сажі, цю роботу краще всього довірити фахівцям сервісного центру.

Сучасні технології, що застосовуються в виручених панелях Electrolux

Компанія Electrolux вважається визнаним лідером на світовому ринку побутової техніки , Пропонуючи покупцям інноваційну, мультифункціональну побутову техніку високої якості і надійності. Строгий, детальний контроль на всіх етапах виробництва виключає будь-який шлюб, забезпечуючи тривалий термін служби, комфорт і безпеку в щоденній експлуатації. Це підтверджують численні позитивні відгуки від споживачів з усіх куточків світу.

Газові, електричні і індукційні варильні поверхні від бренду Electrolux - це сучасне, високотехнологічне нововведення для будь-якої кухні, що дозволяє розширити її функціональні можливості і, відповідно, розкрити свої кулінарні здібності. Широкий набір функцій задовольнить потреби будь-якої господині як в процесі повсякденної готування, так і у вирішенні більш складних кулінарних завдань. Гнучкі можливості в регулювання потужності нагріву допомагають помітно заощадити час, а також забезпечити максимальну безпеку.

Переваги поверхонь InfiFlex

Індукційні варильні поверхні Electrolux InfiFlex - новітня розробка інженерів компанії, яка втілила в собі найсучасніше бачення у сфері формування робочого простору кухні. Передова технологія індукційного нагріву помітно скорочує час приготування за рахунок практично миттєвого нагрівання і охолодження поверхні. Розумна система датчиків автоматично визначає розмір і форму встановленої посуду, після чого підбирає оптимальний режим роботи і контролює його протягом процесу приготування. Таким чином, вам немає необхідності постійного знаходиться на кухні, тому можна зайнятися іншими, не менш потрібними і корисними справами.

Для приготування страв зі складною рецептурою може знадобитися особливий режим нагріву. Варильні поверхні InfiFlex здатні функціонувати в декількох режимах, відмінно поєднуючи можливості чотирьох індукторів. Наприклад, одночасна робота всіх зон нагріву може перетворити поверхню в своєрідний індукційний гриль, а також об'єднану конфорку для готування в нестандартній посуді. Крім того, ви можете регулювати режими роботи зон нагріву, об'єднуючи необхідні за принципом 3 + 1 або 2 + 2. А для того щоб змінити такий режим готування, досить просто перемістити посуд на потрібну ділянку. Автоматика підбере необхідні параметри, будь то кипіння, підтримка роботи на невеликої потужності або середній нагрів.

Зручність у догляді

Ще одним безперечною перевагою варильні поверхні від компанії Electrolux є простота в догляді і очищення. Завдяки перевіреної професійної технології виготовлення, а також використанню високоякісних матеріалів, ви можете позбутися від будь-яких забруднень за допомогою одного руху. Досить протерти робочу поверхню злегка вологою ганчіркою або губкою, і вона знову стане ідеально чистою.

За рахунок короткочасного підвищення потужності індукційна технологія в поєднанні з функцією Booster забезпечує практично миттєвий нагрів, тому необхідна для приготування температура робочої зони досягається буквально за кілька секунд. Додатковий функціонал обмежується наявністю трирівневого індикатора залишкового тепла, системи контролю автоматичного закипання, блокування панелі управління (захист від дітей), режимом роботи Stop and Go, а також таймером і програматором.

Простота в установці

Виконані за технологією Slimfit Design індукційні поверхні Electrolux можуть вбудовуватися в стільницю товщиною всього 12 мм, що не має вентиляційних отворів. Крім того, під нею легко розміщується висувний ящик для кухонного начиння. Optifix Installation стала ще одним продуманим рішенням для швидкої та комфортної установки. Таким чином, все, що вам потрібно зробити, - вирізати в стільниці нішу необхідного розміру встановити плиту, а фіксатор і ущільнювачі вже передбачені конструкцією. Спеціальна рамка Optifit Frame може бути закріплена на стільниці завдяки кільком адаптерів. Ідеальний варіант для заміни вручений поверхні з більшою шириною.

Бездротова витяжка

Технологія Hob2Hood передбачає автоматичне взаємодія вручений поверхні з бездротовою витяжкою. З нею вам немає необхідності відволікатися від приготування улюблених страв, щоб включити / вимкнути витяжку, а також вибрати потрібний режим очищення повітря. З системою Hob2Hood витяжка включається автоматично з початком готування, а потужність забору повітря регулюється в залежності від інтенсивності процесу приготування, а також обраного режиму роботи конфорок. Завдяки цьому повітря на вашій кухні завжди буде чистим і свіжим в будь-яких умовах.

Газова або електрична панель?

Новости