Газпром вкаже борг перед Нафтогазом у 2,6 млрд доларів в звітності-2017

  1. ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
  2. Орфографічна помилка в тексті:

29 березня 2018, 16:18 Переглядів: 29 березня 2018, 16:18 Переглядів:   Фото: Сергій Ніколаєв   Російський Газпром вкаже кошти на виплату боргів Нафтогазу України у своїй фінансовій звітності

Фото: Сергій Ніколаєв

Російський "Газпром" вкаже кошти на виплату боргів "Нафтогазу України" у своїй фінансовій звітності. Про це заявив заступник голови правління "Газпрому" Андрій Круглов

"У звітності (за 2017 рік. - Ред.) Ці цифри будуть відображені. Але це не означає, що не покажемо прибуток, покажемо менший прибуток", - сказав Круглов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Представник "Газпрому" не став прямо відповідати на питання, чи буде компанія виплачувати 2,6 млрд доларів за рішенням Стокгольмського арбітражу.

"Мені нема чого додати до тієї позиції, яка була офіційно озвучена. Зараз ми подали апеляцію до Верховного шведський суд. Почекаємо рішення", - підкреслив він.

Як відомо, в кінці лютого завершився тривалий спір між компаніями в Стокгольмському арбітражі. суд зобов'язав "Газпром" заплатити "Нафтогазу" 4,63 млрд доларів за недопоставку узгоджених обсягів газу для транзиту. За результатами двох арбітражних суперечок між компаніями на поставку і транзит газу "Газпром" повинен доплатити Україні 2,56 млрд доларів.

Після цього в "Газпромі" заявили, що приступають до процедури розірвання контрактів з "Нафтогазом", так як тепер вважають їх невигідними. Щоб розірвати договори без згоди української сторони, буде потрібно судове втручання. У той же час, в Росії відзначили, що згодні зберегти транзит газу через Україну, якщо "Нафтогаз" запропонує вигідні умови.

Раніше українська сторона підтвердила г Азов переговори по транзиту з "Газпромом" . В "Нафтогазі" зазначили, що Росія навідріз відмовилася виконувати вимоги Стокгольмського арбітражу і налаштована на розірвання газових контрактів з Україною або внесення правок до цих документів. І той, і інший варіант суперечать вердиктів суду.

Читайте найважливіші та найцікавіші новини в нашому Telegram

Ви зараз переглядаєте новина "Росія" заморозить "гроші на виплату газового боргу України". інші Новини економіки дивіться в блоці "Останні новини"

Якщо ви знайшли помилку в тексті, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter

Орфографічна помилка в тексті:

Послати повідомлення про помилку автора?

Виділіть некоректний текст мишкою

Дякуємо! Повідомлення відправлено.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Новости