General Electric в Україні: з'явилися подробиці угоди

поручитель рамкової угоди з підрозділом General Electric Transportation - "Укрексімбанк" направив на ім'я віце-прем'єр-міністра Володимира Кістіона лист, де містяться умови контракту між ПАТ "Укрзалізниця" і провідним промисловим гігантом США.

Документ опублікували журналісти "Української правди" .

Відповідно до договору, українська сторона отримає 30 локомотивів виробництва General Electric на умовах фінансового лізингу.

До кінця першого кварталу 2019 року "Укрексімбанк" придбає 30 дизельних локомотивів TE33А General Electric у представництва в Україні, компанії "Джії Україна".

Ukreksimbank by Obozrevatel on Scribd

Сума контракту розрахована на 140,4 млн доларів в еквіваленті з ПДВ. Оплата в гривні за офіційним курсом НБУ на дату здійснення оплати.

Потім локомотиви будуть передані в фінансовий лізинг "Укрзалізниці".

У підсумку, "Укрексімбанк" перерахує 100% передоплати за локомотиви українській "дочці" General Electrics. Локомотиви будуть вироблені й поставлені протягом 12 місяців після підписання угоди.

При цьому частки авансового платежу між "Укрзалізницею" і "Укрексімбанком" розподілилися так:

При цьому частки авансового платежу між Укрзалізницею і Укрексімбанком розподілилися так:

Також на умовах угоди позначилися політичні нюанси. Спочатку планувалося задіяти для поставки локомотивів завод General Electric в Казахстані. Потужності заводу недозавантажені, і замовлення з України суттєво допомогли б виробнику.

Однак ключовим партнером GE в Казахстані виступає російська компанія "Трансмашхолдинг", яка фігурує в санкційних списках США проти Росії. Тому в ході переговорів сторони домовилися, що локомотиви прямо підуть з американського підрозділу GE Transporation в Пенсільванії.

Як повідомляв "Обозреватель", 23 лютого УЗ і General Electric уклали рамковий договір до 2034 року на суму 1 мільярд доларів з комплексного виробництва та надання послуг локомотивів.

Ми в Telegram ! Підписуйся! Читай тільки краще!

Новости