Геоінформаційна система Кіровської області переведена на нову платформу

З 10 вересня ГІС регіону функціонує на базі російської платформи «Геоаналітіка» З 10 вересня ГІС регіону функціонує на базі російської платформи «Геоаналітіка»   Переклад Геоінформаційної системи Кіровської області на нове програмне забезпечення здійснили фахівці Центру стратегічного розвитку інформаційних ресурсів та систем управління, підвідомчого міністерству інформаційних технологій і зв'язку Кіровської області

Переклад Геоінформаційної системи Кіровської області на нове програмне забезпечення здійснили фахівці Центру стратегічного розвитку інформаційних ресурсів та систем управління, підвідомчого міністерству інформаційних технологій і зв'язку Кіровської області. Отримати інформацію про доступність об'єктів соціальної інфраструктури в рамках проекту «Доступне середовище», про покриття території Кіровської області цифровим телебаченням і інші важливі відомості тепер можна за допомогою сучасного геопортала.

- Нове програмне забезпечення є російською розробкою і має наочний, доброзичливий інтерфейс. Картографічні дані завантажуються набагато швидше. Тепер ГІС Кіровської області доступна в мобільній версії, що значно спрощує роботу з системою з мобільних пристроїв. Використання сучасних технологій візуалізації просторово-часових даних дає додаткові можливості для аналізу інформації, - розповів міністр інформаційних технологій і зв'язку Кіровської області Юрій Палюх.

Платформа має широкі можливості автоматизованого аналізу геопросторової інформації з використанням підходу Big Data, має функцію краудсорсингу, що дозволяє створювати форми збору геоданих для неавторизованих користувачів.

В даний час Геоінформаційна система Кіровської області введена в дослідну експлуатацію і доступна за адресою gis.geokirov.ru . Попередня версія системи працюватиме за адресою oldgis.geokirov.ru напротязі місяця.

Геоінформаційна система Кіровської області розроблена з метою підвищення ефективності діяльності органів виконавчої влади Кіровської області за рахунок використання геоінформаційних технологій, як додаткового інформаційного ресурсу в процесі виконання повноважень і повноважень здійснювати контроль за. Практично всі органи виконавчої влади Кіровської області в тій чи іншій мірі використовують у своїй роботі ГІС. В системі зосереджені просторові дані на територію регіону практично за всіма основними економічно і соціально важливих сфер.


Прес-центр Уряду Кіровської області

Новости