Гігієнічний душ для унітазу: різновиди і як встановити

  1. Гігієнічний душ для унітазу: різновиди
  2. Монтаж гігієнічного душа: технологія установки

Зміст:
Гігієнічний душ для унітазу: різновиди
Монтаж гігієнічного душа: технологія установки

Гігієнічний душ для унітазу є найпростішим і дешевим пристроєм, що дозволяє створити необхідні умови для інтимної гігієни. Найцікавіше - це те, що встановити його досить просто, і впоратися з цим завданням зможе практично кожна людина. Але перш ніж приступати до реалізації задуманого, слід ретельно вивчити всі варіанти вирішення цієї проблеми і вибрати серед них найбільш оптимальний. У цій статті разом з сайтом vannaja.net ми вивчимо існуючі на сьогоднішній день різновиди гігієнічних душів і навчимося правильно здійснювати їх установку.

net ми вивчимо існуючі на сьогоднішній день різновиди гігієнічних душів і навчимося правильно здійснювати їх установку

Види гігієнічного душа для унітазу

Гігієнічний душ для унітазу: різновиди

Різновидів гігієнічних душів всього три. Кожен з них має свої переваги й недоліки, з якими дійсно потрібно розібратися. Почнемо по порядку.

  1. Унітаз з гігієнічним душем - це найпростіший і в той же час зовсім не дешевий варіант. Просто так придбати окрему запасну частину і вбудувати її в уже встановлений унітаз не вийде - знадобиться купувати новий унітаз і трохи переробляти квартирну розводку водопроводу. З заміною унітазу проблем не виникає, тут все, як і завжди - старий знімається, а новий монтується на його місце. Більше проблем може бути з підведенням гарячої води. Тут можна піти тільки одним шляхом - щоб не переробляти ремонт, знадобиться прокласти невелику ділянку трубопроводу, приєднавши його до найближчого сантехнічного приладу (наприклад, до умивальника ). Як правило, холодна і гаряча вода в таких унітазах підключається знизу. Уточню одну річ - в більшості випадків такі сантехнічні прилади обладнуються вбудованим змішувачем. Проводиться він в двох варіантах, де важелі управління змішувача можуть встановлюватися збоку приладу або зверху.

    Унітаз з гігієнічним душем фото

  2. Окремо встановлюється гігієнічний душ зі змішувачем. Найпростіший і недорогий варіант, але він вимагає заздалегідь продуманої ще на стадії ремонту розводки водопроводу . По суті, знадобиться передбачити ще один змішувач, практично такий же, як і для ванни, але розташований поблизу від унітазу. Тут все ідентично, з однією лише різницею, що полягає в конструкції самого змішувача, а вірніше його лійки. Вона трохи вже і має спеціальну кнопку, що дозволяє не дотягуючись до самого змішувача, відключати воду. Вдавшись до такого рішення питання з гігієнічним душем для унітазу слід розуміти, що навіть незважаючи на наявність спеціального вимикача води на лійці, потрібно не забувати вимикати і сам змішувач. Справа в тому, що гумовий шланг в металевій оплетке може порватися від тиску води практично в будь-який момент. Існують два типи конструкцій таких змішувачів для унітазу - це звичайний настінний і вбудований гігієнічний душ. Якщо вести розмову про останній варіант, то тут можна провести аналогію з вбудовуваним змішувачем для ванни - все один в один, за винятком лійки душа. Як і в попередньому випадку, вона тонше і має спеціальну кнопку для вимкнення води.

    Гігієнічний душ для унітазу фото

  3. Гігієнічний душ, що встановлюється на стоїть поруч з унітазом умивальник. Це найкраще рішення проблеми інтимної гігієни для стандартних малогабаритних квартир, для яких характерна саме така розстановка сантехнічних приладів. Тут навіть нічого не доведеться переробляти - знадобиться просто замінити змішувач на умивальнику. Замість нього потрібно придбати пристрій з висувною лійкою, яка, як і в попередніх випадках, оснащена спеціальною кнопкою.

    Гігієнічний душ зі змішувачем фото

До якого б способу ви не вдалися, слід розуміти важливість однорідної температури води, використовуваної для інтимної гігієни. Тому грошей шкодувати не потрібно, і купувати необхідно термостатичний змішувач, який в змозі підтримувати постійну температуру води. Як і будь-які інші змішувачі, він має два важелі управління водою. Відмінність полягає лише в тому, що одним важелем виставляється температура, а іншим здійснюється відкривання і закривання води. Крутити вентилі і налаштовувати температуру води не потрібно - вона встановлюється по градусам.

Принцип роботи гігієнічного душа ви можете подивитися у відео.

Монтаж гігієнічного душа: технологія установки

Установка гігієнічного душа - справа нескладна і виконується точно так же, як і монтаж будь-якого змішувача. Тут навіть і розповідати нема про що - про те, як проводиться установка того або іншого змішувача ви можете прочитати на сторінках нашого сайту. Окремо можна поговорити тільки про монтаж прихованого гігієнічного душа - ця технологія досить цікава. Її унікальність полягає в тому, що сам змішувач встановлюється всередину стіни, а на її поверхні залишається виключно лійка з шлангом і важіль управління - виглядає він акуратно і без надмірностей. Крім того, подібний сантехпрібор дозволить заощадити місце.

Складається такий змішувач для гігієнічного душу з декількох частин, які реалізуються окремо один від одного - сам пристрій для управління потоками води, джойстіковий важіль і випуск для підключення чогось. У нього можна під'єднати з однаковим успіхом і носик для наповнення ванни , І шланг з лійкою. По суті, такий змішувач є універсальним, і використовувати його можна для будь-яких потреб.

Як встановити гігієнічний душ

Сам же монтаж цього пристрою виконується в такий спосіб. У стіні прорізається ніша невеликого розміру, до ніші прокладаються штроби. Дві з них знадобляться для підведення води до змішувача, а одна для відводу і подачі її до шлангу гігієнічного душа. Після того як штроби підготовлені, в нішу встановлюється сам змішувач, до нього підключаються труби водопроводу (Бажано мідні або хоча б поліпропіленові). потім труби ховаються , стіни облицьовуються кахлем і тільки після цього встановлюється сам джойстіковий важіль і шланг з лійкою.

Монтаж гігієнічного душа фото

А тепер кілька слів про виробників гігієнічних душів. Само собою зрозуміло, що при виборі продукції тієї або іншої компанії найкраще віддати перевагу перевіреним часом і зарекомендували себе компаніям як виробників якісної продукції. Їх не так вже й багато - до лідерів можна віднести торгові марки Grohe, Hansgrohe і Geberit. Існують і інші менш відомі компанії. Тут економити не варто - продукція подібних підприємств коштує дорого, але натомість ви отримуєте виріб, здатне служити не одне десятиліття.

Ось, в принципі, і все, що можна сказати про гігієнічний душ для унітазу. Як бачите, ця річ досить проста і нескладна в установці. Головне, дотримуйтесь правил монтажу сантехнічних приладів, і тоді проблем не виникне!

Новости