«Гімн Росії» на гітарі, Гімн Росії таби і розбір двох прикладів на гітарі

  1. Зміст статті Як грати «Гімн Росії» на гітарі. Коротка інформація про розборі мелодії
  2. Загальна інформація по виконанню
  3. середній темп
  4. тональність
  5. «Гімн Росії» на гітарі. Варіант 1
  6. «Гімн Росії» на гітарі. Варіант # 2 для виконання на 2-ух гітарах
  7. Вивчайте композицію частинами, можна почати з акордів
  8. Зверніть увагу на тривалості
  9. Рекомендуємо грати медіатором
  10. Мінус другий гітари для тренування гри мелодії
  11. Гра акордів для другої гітари
  12. Акорди, які беруть участь в композиції
  13. «Гімн Росії» таби GTP

Зміст статті

Як грати «Гімн Росії» на гітарі. Коротка інформація про розборі мелодії

Мелодія, яка друкується в самій підкірці. Квартовий стрибок, знайомий жителю Російської Федерації чи не з народження. Коли людина підростає, він може захотіти навчитися грати Гімн Росії на гітарі. Це досить цікава практика, адже в оригіналі твір Олександра Александрова і Сергія Михалкова зазвичай грається в оркестрово-симфонічної обробці. Однак на даний момент головну мелодію країни переклали практично для кожного інструменту.

Загальна інформація по виконанню

Строй

Ця велична композиція виповнюється в стандартному гітарному ладі Мі, що полегшує розучування твори не тільки новачкові, але і професіоналові Ця велична композиція виповнюється в стандартному гітарному ладі Мі, що полегшує розучування твори не тільки новачкові, але і професіоналові.

середній темп

Мелодія виповнюється в досить неквапливому темпі - 76 bpm Мелодія виповнюється в досить неквапливому темпі - 76 bpm. Вона повинна йти плавно і безперервно, створюючи враження величного, але в той же час легкого руху.

тональність

Світла тональність До-мажор відразу налаштовує на позитивний лад Світла тональність До-мажор відразу налаштовує на позитивний лад. Завдяки даній тональності, Гімн випромінює позитивний настрій і патріотичне звучання.

«Гімн Росії» на гітарі. Варіант 1

Варіант 1

Гімн Росії на гітарі - відмінна можливість потренувати почуття ритму на добре знайомому творі. Рівні чотири чверті змушують триматися чітко прописаного розміру і не виходити за його рамки. Постійно зустрічаються восьма з точкою плюс шістнадцята нота (ре-мі другої такт і далі) дозволяє загострити увагу на синкопованому ритмі.

Ця композиція відмінно підходить для занять з метрономом. Для початку виставте невисокий темп, в районі 20-30 bpm. Точно дотримуйтесь розмір і не «вилітає» за окреслені рамки. Цей твір, яке вимагає академічного виконання.

Зверніть увагу на відкриті струни (наприклад, восьмий такт сіль-сіль відкрита 3). При переході на наступний такт (нота сіль) не залишайте їх звучать, а глушите. Тут ноти не повинні нашаровуватися один на одного. Всі ноти, які використані в гімні, входять до складу гами До мажор .

Розставте аппликатуру пальців, як вам зручно. Широкі скачки (1 струна 3-8 лад) краще виконувати вказівним - мізинцем. Однак пам'ятайте, що до первісної позицію (перші п'ять ладів) краще повернутися знову ж мізинцем (17 такт сіль-сіль 1 стор. 8 лад на 5 лад), щоб ходи сіль-фа дієз-мі-фа дієз (18 такт) грати середнім (1 стор. 3 л.) і вказівним пальцем (1 стор. 2 л.).

https://pereborom.ru/wp-content/uploads/2018/06/Gimn-Rossii-na-gitare-1-variant.mp3

«Гімн Росії» на гітарі. Варіант # 2 для виконання на 2-ух гітарах

Варіант # 2 для виконання на 2-ух гітарах

Вивчайте композицію частинами, можна почати з акордів

Гарна новина для початківця гітариста - при розучуванні мелодії не доведеться   вчити акорди Гарна новина для початківця гітариста - при розучуванні мелодії не доведеться вчити акорди . Вам буде цілком достатньо вже знайомих гармоній. Єдину складність може уявити F з баре. Також ознайомтеся (якщо не знали до цього) з Dm7 - є варіант потренувати мале барре на першому ладу. Можна також взяти з іншого аплікатурою - вказівний і середній на 1 ладу (2 і 1 струна відповідно) і безіменний на 3 лад, 3 струна.

Зверніть увагу на тривалості

Гімн Росії на гітарі виповнюється в ритмі маршу Гімн Росії на гітарі виповнюється в ритмі маршу. Тут слід дотримуватися рівних чотирьох чвертей і не виходити за рамки авторства Александрова. Чим рівніше ви зіграєте цей твір, тим краще воно прозвучить. Також це стане в нагоді в композиції Одинокий пастух на гітарі . Темп не надто швидкий, тому головне вивчити зміну акордів. Гімн Росії таби відмінно підходять в якості твору для початківця гітариста, який бажає вивчити перестановку акордів 1-2 рази за такт.

Рекомендуємо грати медіатором

Зверніть увагу, що мелодія в другому варіанті Гімн Росії таби починається з сіль-до (проти ре-сіль в першому) Зверніть увагу, що мелодія в другому варіанті Гімн Росії таби починається з сіль-до (проти ре-сіль в першому). Відповідно у мелодійної лінії змінюється позиція. Апплікатура вийде приблизно така ж, як у сольного варіанту. Слідкуйте за чистим виконанням великих стрибків. Домагайтеся того, щоб між нотами не було непотрібних пауз і затягувань. Ця оркестровка повинна звучати плавно і велично.

Мінус другий гітари для тренування гри мелодії

Щоб потренуватися при виконанні мелодійної лінії, нижче представлена ​​минусовка акордової частини Щоб потренуватися при виконанні мелодійної лінії, нижче представлена ​​минусовка акордової частини. Можна включити її і пограти мелодію. Також це допоможе навчитися взаємодіяти з групою (оркестром). Почніть з невеликого дуету двох гітар. Також удвох можна розучити пісню Мурка на гітарі .

Мінус з метрономом

https://pereborom.ru/wp-content/uploads/2018/06/Minus-Gimn-Rossii-na-gitare-s-metronomom.mp3

Мінус без метронома

https://pereborom.ru/wp-content/uploads/2018/06/Minus-Gimn-Rossii-na-gitare.mp3

Гра акордів для другої гітари

Також зручно і те, що при грі ритму на акустичній гітарі зіграну гармонію не потрібно глушити Також зручно і те, що при грі ритму на акустичній гітарі зіграну гармонію не потрібно глушити. Нашаровуються акорди створять об'ємний звук і відчуття «фанфарно» виконання. Граємо все ударами медіатора вниз. Візьміть медіатор пальцями і вдарте по бас-струнах, захопивши середні. Верхні струни (1-2) додадуть обсягу гармонії, але провідним голосом для акомпанементу буде басова і середня лінія.

https://pereborom.ru/wp-content/uploads/2018/06/Gimn-Rossii-na-2-uh-gitarah.mp3

Акорди, які беруть участь в композиції

Знайомі акорди, тільки один з них з баре.

«Гімн Росії» таби GTP

Нижче представлені Гімн Росії таби для кращого засвоєння матеріалу Нижче представлені Гімн Росії таби для кращого засвоєння матеріалу. Послухайте різні варіанти табулатури, щоб розібратися в ритмі і виконанні основної теми твору. Щоб відкрити таби скористайтеся програмою Guitar Pro.

  1. gimn_rossii_1.gpx - завантажити (19 Kb)
  2. gimn_rossii_2.gpx - завантажити (32 Kb)
  3. gimn_rus.gpx - завантажити (22 Kb)
  4. gimn_rf.gpx - завантажити (52 Kb)

Новости