Глава Міненерго пояснив, чому Росії не вигідні високі ціни на нафту

Міністр енергетики Олександр Новак повідомив, що Росія не отримає вигоди від високих цін на нафту на світовому ринку, краще, якщо вона буде стабільною. Міністр енергетики Олександр Новак повідомив, що Росія не отримає вигоди від високих цін на нафту на світовому ринку, краще, якщо вона буде стабільною

"Тут треба міркувати на майбутнє. Тому що, звичайно, чим вище ціни, тим начебто краще для країн-експортерів та для нас. Бюджет більше поповнюється, компанії більше отримують. Але навіть сьогодні самі компанії російські, що працюють на глобальних ринках, говорять про тому, що хай краще вона буде нижче, але стабільна. Це перший фактор ", - розповів Олександр Новак в інтерв'ю телеканалу" Росія 24 "під час" Російської енергетичного тижня ".

Також Міненерго пояснило, що високі ціни на нафту негативний фактор для споживачів. Вони будуть шукати альтернативні джерела палива і енергії. Крім того, споживачі будуть економити і споживати менше нафти.

"Тобто, і споживання самої нафти може знизитися. Зараз дуже високий зріст попиту щорічно на нафту - 1,5-1,6 мільйона барелів на добу. Але якщо ціни будуть занадто високі, то попит може зменшитися. І це невигідно ні виробникам, наприклад, нашій країні, ні споживачам ", - пояснює Олександр Новак. Він додав, що ціна повинна влаштовувати і споживачів, і експортерів.

Ще одним негативним фактором підвищення цін на нафту Олександр Новак назвав уповільнення зростання економіки - 3,9% річних можуть сповільнитися до 2,3%.

Раніше "Правда.Ру" писала про те, що зростання цін на нафту шкідливий для російської економіки.

Читайте також:

Чому і куди падають ціни на нафту

Ціни на нафту: що чекати від ринку в найближчий рік - Сергій ПІКІН

Наскільки виростуть ціни на бензин

Новости