Глава Google втратив голос

Через проблеми зі здоров'ям Ларрі Пейдж пропускає вже третє важливий захід Google. Фото Getty Images

Генеральний директор компанії Google Ларрі Пейдж пропустив традиційний конференц-дзвінок за фінансовими результатами компанії за минулий квартал через втрати голосу.

Google відзвітувала за підсумками другого кварталу 2012 року про зростання чистого прибутку за US GAAP на 11% до 2,79 мільярда доларів у порівнянні з 2,5 мільярда доларів за аналогічний період роком раніше. Нинішній звіт став першим з моменту завершення угоди з придбання Google компанії Motorola Mobility, чиї результати враховувалися при розрахунку фінансових показників.

"Ларрі втратив голос, тому не може брати участі в заходах, де необхідно говорити на публіку. Однак він продовжує управляти компанією і бере участь в розробці бізнес-стратегії", - повідомив директор з розвитку бізнесу Нікеш Арора.

Фінансовий конференц-дзвінок став вже третім важливим заходом Google, яке Пейдж пропускає через хворобу. Раніше він не зміг виступити на триденної конференції для розробників Google I / O і на щорічній зустрічі з акціонерами, що відбулася в червні.

Ларрі Пейдж вступив на посаду гендиректора Google в квітні 2011 року, змінивши на цій посаді Еріка Шмідта, який керував компанією близько десяти років.

Його колеги відповіли в ході телефонної конференції на ряд питань аналітиків, що відносяться до розвитку продуктів Google, результатами Motorola, а також стратегічним планам розвитку компанії.

За словами представників Google, компанія планує продовжити інвестиції в стратегічні галузі бізнесу, включаючи платформу Chrome, мобільні технології, інтернет-пошук. Так, число користувачів Chrome по всьому світу перевищує 310 мільйонів, повідомила компанія.

Читайте найважливіші та найцікавіші новини в нашому Telegram

Новости