Глава ФСБ Росії пояснив, в чому проблема Telegram

9 листопада 2018, 13:34 | Єлизавета Лосєва

Директор ФСБ Росії Олександр Бортніков заявив, що проблема з Telegram полягає в тому, що власники месенджера не розуміють, наскільки важливо допомагати владі в боротьбі з тероризмом.

Хотілося б сказати, що ситуація складна з точки зору розуміння власником самої компанії необхідності надання сприяння структурам, які борються з тероризмом.

За його словами, на самому початку обговорення блокування Telegram ФСБ активно піднімала проблеми, пов'язані із захистом суспільства. Однак керівництво месенджера вирішило не співпрацювати з держорганами:

З боку компанії було сказано, що вони самі чистять інформаційне поле.

У той же період компанія зафіксувала 5 тисяч звернень або конкретних дій російських структур. При цьому Telegram не вважав за необхідне поділитися інформацією з ФСБ. На думку Бортнікова, це проблема не тільки для ФСБ, а й для всіх правоохоронних організацій в світі:

Все, що відбувається в закритій частині, що не завжди стає надбанням спеціальних служб. Потрібно продовжувати цю роботу, знаходити консенсус і розуміння того боку для того, щоб сприяти в питаннях забезпечення безпеки.

Нагадаємо, днями стало відомо про те, що 5 травня 2019 року оператори почнуть перевіряти особистості користувачів месенджера.

джерело:

Новости