Голландські інженери розробили безпілотник для риболовлі (відео)

Ширина апарату - 45 сантиметрів, вага - два кілограми / скріншот

Рибалкам запропонували скористатися спеціальним безпілотником. Апарат обладнаний водонепроникною відеокамерою, яку він опускає на глибину. Як тільки рибалка побачив рибу, дрон опускає туди наживку. Про винахід повідомляє Lenta.ru з посиланням на Daily Mail.

Безпілотник розробила голландська компанія Dronexpert. Ширина апарату - 45 сантиметрів, вага - два кілограми, а з собою він може взяти до 500 грамів (наживка і грузило).

Замість того, що закидати вудку з берега водойми, рибалка буде причіплювати волосінь, наживку і грузило до безпілотнику, після чого той вилітає на середину річки або озера, спускає в воду свою камеру і шукає найбільш багате рибою місце. Як тільки це місце знайдено, дрон скидає туди наживку і грузило, і повертається до рибалці.

Читайте також Браконьєри поставили сотні сіток в парку "Тузловські лимани", гине безліч птахів - еколог

Апарат обладнаний спеціальними поплавками, що не дають йому потонути. Крім того, камера дозволяє не тільки шукати рибу, а й помічати, коли гачок з наживкою занурився в водорості.

Ідея такого апарату прийшла в голову Роджеру Борре (Roger Borre) і його колегам, коли ті розробляли підводну камеру радіокерованої човни для доставки прикорму і оснащення (вона використовується при ловлі коропа). Переносити наживку до рибного місця здатний і безпілотник, вирішили голландці.

Читайте також У Пенсільванії на зимовій риболовлі рибалці попалася качка

Хоча пристрій поки знаходиться на стадії розробки, рибалки вже виступили проти використання безпілотників для пошуку риби. Нова технологія йде врозріз з ідеалами, прописаними в «майстерно рибалок» Ісаака Уолтона (тисяча шістсот тридцять три) - біблії цього виду спорту. «Риболовля заснована на мистецтві приманювання риби власними силами, а не за допомогою радіокерованого монстра», - заявив співробітник британської федерації рибалок Angling Trust.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Новости