Google Lookout - новітній голосовий помічник, який змінить світ

На третій день конференції I / O 2018 компанією Google був анонсований новий голосовий помічник, у якого немає аналогів за функціональними можливостями. Новинка носить назву Google Lookout і їй під силу змінити світ на краще. Нова розробка «пошукового гіганта» має життєво важливе значення для всього людства, тому як з її допомогою мільйонам людей на Землі жити стане набагато простіше.

Новітній продукт американської корпорації призначена для людей, які відчувають проблеми із зором. Іншими словами, Google Lookout - це вузькоспеціалізований голосовий помічник. Для своєї роботи він використовує камеру смартфона і спеціальний алгоритм, який дозволяє йому аналізувати оточення, використовуючи технологію машинного навчання і нейронну мережу.

Постійно спостерігаючи за тим, що відбувається, помічник Google Lookout може давати незрячій людині голосові підказки про те, що важливо знати для переміщення. Наприклад, віртуальний асистент попередить про сходах попереду або ж повідомить про початок дороги, якщо людина рухається в її сторону. Крім того, незряча людина зможе запитати у помічника, де знаходиться найближчий туалет, як пройти до каси, як знайти необхідний товар, а також задати будь-які інші питання.

Головна особливість нової розробки Google полягає в її помірно аналізувати оточення і відповідати на питання користувача на маршруті цього. Теоретично, через кілька десятків років подібна технологія зможе замінити будь-якій людині очі, якщо їй можна буде управляти силовий думки. Зараз це здається фантастикою, двадцять років тому ніхто й подумати не міг, що смартфони зможуть робити шикарні фотографії або ж виконувати багато інших завдань.

Додаток Google Lookout має стати доступним для смартфонів на базі операційної системи Android до кінця нинішнього року. Розробники не повідомляють точну дату релізу, запевняючи, що ці програми зараз знаходиться в стані тестування. Як тільки цей процес завершиться, програма стане доступна всім бажаючим в рамках магазину Google Play, причому вона виявиться повністю безкоштовною.

Раніше Google запустила спеціальну гру, завдяки якій користувачі можуть на особистому досвіді переконатися в тому, наскільки добре працює нейронна суть і машинне навчання .

Приєднуйтесь до нас в Twitter , Facebook , ВКонтакте , YouTube , Google+ і RSS щоб бути в курсі останніх новин зі світу технологій майбутнього.

Новости