Gore-Tex: технологія яка не дасть промокнути і замерзнути

  1. Пристрій Gore-Tex
  2. Купівля
  3. черевики Ecco
  4. туфлі Ecco
  5. Зимові черевики Wolverine
  6. Рукавички для велосипедиста Gore

З розвитком прогресу людям все рідше і рідше доводиться миритися з дискомфортом. Це помітно в усіх сферах життя - піди ви раніше в похід, обов'язково б промочили ноги, змерзли під поривами крижаного вітру і, врешті-решт, захворіли. Втім, це було раніше - сьогодні такі напасті вже не загрожують мандрівникам, оскільки в наш час досить багато компаній пропонують технологічну одяг з мембранної тканини, взуття і навіть аксесуари, які при своїй компактності відмінно зберігають тепло, захищають від вітру і мають більш ніж достатньою водонепроникністю щоб пережити дощ, перехід через струмок і інші радощі життя завзятого мандрівника ... Або спортсмена, адже то що корисно в поході, відмінно поєднується і з тими ж самими зимовими видами спорту, де саме головне - не промокнути.

Або спортсмена, адже то що корисно в поході, відмінно поєднується і з тими ж самими зимовими видами спорту, де саме  головне - не промокнути

Одна з найпопулярніших подібних технологій сьогодні - Gore-Tex, яка міцно закріпилася на ринку водонепроникною і захисного одягу та взуття, як №1 в США і Європі. Втім, помилково вважати, що Gore-Tex - єдиний представник свого класу. Взяти хоча б Omni-Tex від компанії Columbia або QB Tex - верхній одяг з якої можна знайти в Росії.

Якщо вивчити ринок трохи глибше, стає зрозуміло, що аналогів у Gore-Tex досить багато. Головне - правильно розставити пріоритети і зрозуміти, що саме вам потрібно - який потрібний рівень захисту.

Втім, популярність одягу Gore-Tex - це не один лише маркетинг. Даний бренд повсюдно поширено не просто так, Gore-Tex дійсно може запропонувати досить багато варіантів для найрізноманітніших цілей - від простих прогулянок, до занять екстремальним спортом в оточенні води, льоду і снігу.

Пристрій Gore-Tex

Отже, чим примітна технологія одягу Gore-Tex і як саме вона захищає від попадання вологи, а головне - як крім цього вона ще й чудово дихає?

Gore-Tex - це найтонша мембрана, виготовлена ​​з фторопласту, більш відомого у нас як тефлон. Мембрана gore tex відома за хорошу зносостійкість і водонепроникність. Завдяки невеликій доробці, компанія WL Gore & Associates поставила виробництво цього матеріалу на потік, адаптувавши його для використання в найширшому спектрі областей - від початкової задумки застосування в космосі, до виробництва водонепроникних кросівок, курток gore tex, рукавичок і черевик gore tex.

На даний момент існує кілька основних різновидів Gore-Tex, для різних погодних умов і видів активності.

Так, взуття та кросівки Gore Tex діляться на три категорії:

  1. EXTENDED COMFORT - взуття Gore Tex для теплої погоди
  2. PERFORMANCE COMFORT - взуття з мембраною для різної погоди
  3. INSULATED COMFORT - tex взуття для холодної погоди

Одяг Gore- Tex також ділиться на 3 категорії:

  1. GORE-TEX - повсякденний одяг
  2. PERFORMANCE - одяг і костюми gore texс підвищеної паропроникністю
  3. PRO - одяг tex з підвищеною паропроникністю і зносостійкість

Рукавички Gore Tex теж забезпечують збереження тепла і запобігають потраплянню вологи всередину. В середньому, вони коштують трохи дорожче своїх звичайних аналогів, тому купують їх, в основному, спортсмени лижники, сноубордисти або велосипедисти, щодня мають прямий контакт зі снігом, льодом або звичайним холодом. Крім захисту від вологи, найчастіше рукавички Gore-Tex шиють більш міцними, і зручними для твердого хвата.

Загальну суть технології мембрани можна просто висловити за допомогою даних схем

Загальну суть технології мембрани можна просто висловити за допомогою даних схем

Завдяки особливій конструкції матеріалу, мембрана Gore-Tex не пропускає через себе воду, оскільки все її численні пори занадто малі для цього. У той же час вона дає пару зсередини вільно виходити. Таким чином, Gore-Tex діє як горезвісне термобілизна - максимально швидко виводячи піт назовні, щоб під час фізичної активності людина не встигав сильно пропотіти. Втім, потіти ви все одно будете, головне, що Gore-Tex не дасть замерзнути після того як фізична активність різко припиниться і тіло почне остигати, оскільки матеріал буде прискорено виводити весь піт назовні.

Крім усього іншого, Gore-Tex добре захищає від вітру, що ще краще позначається на збереженні тепла.

Купівля

В середньому, одяг і взуття із застосуванням технології Gore-Tex обходиться покупцеві на 25-40% дорожче, адже сама мембрана Gore-Tex, а також обладнання, необхідне для виробництва, коштують чималих грошей. Особливо це помітно при покупці різних курток і ветровок, для яких необхідно значно більше вихідного матеріалу, ніж для тих же самих кросівок або рукавичок.

Слід зазначити, що не всяка компанія може дозволити собі подібне виробництво, і справа тут зовсім не в грошах. Головне те, що WL Gore & Associates самостійно проводять перевірку і видають дозвіл претендентам. Очевидно, для того щоб це дозвіл отримати, необхідно відповідати певним якісним і кількісним вимогам. Саме тому наявність мембрани Gore-Tex у взутті або одязі означає не тільки те, що саме ця модель відповідає стандартам якості, а й те, що сама компанія-виробник шиє якісні речі. А іншого виходу немає - тільки старанно працюючи можна отримати можливість додавати в свою продукцію мембрану Gore-Tex і постачати її знаменитим лейблом

А іншого виходу немає - тільки старанно працюючи можна отримати можливість додавати в свою продукцію мембрану Gore-Tex і постачати її знаменитим лейблом

Сама компанія Gore-Tex не займається роздрібними продажами продукції із застосуванням своїх технологій і інтернет магазин Gore Tex дозволяє лише побачити весь список брендів і моделей, забезпечених мембраною Gore-Tex. Більш того,]]> https://www.gore-tex.com/ ]]> Навіть порадять магазини, де можна купити від Gore-Tex ту чи іншу модель.

Так, гортекс взуття купити можна в наступних фірмових магазинах:

  • Adidas
  • Asics
  • Burton
  • Ecco
  • Lowa
  • New Balance
  • Nike
  • Salomon
  • Scott
  • The North Face
  • Timberland
  • Wolverine

Купити продукцію Gore-Tex можна в найрізноманітніших мультибрендових магазинах. Переважно, це]]> Nordstrom]]>,]]> 6pm]]>,]]> Zappos]]> і, звичайно, наш улюблений]]> Амазон]]> - тут вибір, мабуть, самий широкий. Втім, обмежуватися цими майданчиками сенсу особливого немає - користуйтеся сервісами пошуку кращої ціни , Перевіряйте можливість отримання]]> ребейта]]> (якщо не знаєте, що це таке, вам сюди ), А також шукайте, де можна найбільше заощадити.

Підбірка цікавих пропозицій

черевики Ecco

черевики Ecco

]]> Купити зимове взуття з мембраною гортекс на Амазон за 212 $. ]]>

туфлі Ecco

туфлі Ecco

]]> Гортекс взуття купити на Амазон за 102 $. ]]>

Кросівки Adidas для екстремальних походів - в Росії лінійка представлена ​​дуже скупо, чого не скажеш про Амазон, де є досить багато цікавих моделей. Також, є вони і на 6pm і в Zappos.

]]> Gore Tex взуття купити на Амазон за 125 $. ]]>

Куртка Adidas тієї ж лінійки з досить привабливою знижкою

Куртка Adidas тієї ж лінійки з досить привабливою знижкою

]]> Купити на Амазон за 220 $. ]]>

Більш дорогий і дуже якісний бренд - The North Face. Спеціалізується на низьких температурах

]]> Купити на Амазон за 349 $. ]]>

Зимові черевики Wolverine

Зимові черевики Wolverine

]]> Купити на Амазон за 125 $. ]]>

Рукавички для велосипедиста Gore

Рукавички для велосипедиста Gore

]]> Купити на Амазон за 55 $. ]]>

Також, не забувайте, що одяг з мембраною вимагає особливого догляду - звичайна прання може завдати непоправної шкоди захисним функціям Gore-Tex, тому ми радимо прочитати окрему]]> статтю]]> російською сайті компанії про те, як правильно доглядати за своєю взуттям і одягом. При належному догляді взуття та одяг Gore-Tex проживуть не два і навіть не чотири роки!

Ну ось і все, замовляйте одяг і взуття Gore-Tex в США, а бандерольку привезе вам її додому! Врахуйте, що крім того що робити покупки в Америці - саме по собі економно, ви можете зберегти ще трохи грошей, якщо будете користуватися вищезазначеними сервісами пошуку кращої ціни , А також перевіряти можливість отримання]]> ребейта]]>! Не знаєте що це - вам сюди .

Реєструйтеся у нас - це займе менше хвилини.

Реєстрація

Новости