Готові страви: заморозка смаженої курки і котлет та інших закусок

  1. Що можна зберегти в морозилці
  2. Як заморозити курку
  3. Котлети і тефтелі - швидкий вечеря
  4. Замороження пельменів і вареників
  5. Заготовки для супів
  6. Основи для плову і жульєну
  7. Як заморозити торт

Бувають дні, коли немає часу або бажання стояти біля плити? Підготуйтеся до них заздалегідь!

Якщо ви пригледіли на нашому сайті цікаве хобі , Але не впевнені в тому, що у вас вистачить на нього часу, перегляньте своє ставлення до кухні! Ми не закликаємо вас залишити плиту і зайнятися вишиванням хрестиком або виготовленням мила. Ми хочемо навчити вас економити свій час і використовувати його більш раціонально за допомогою заморозки готових страв.

  1. Що можна зберегти в морозилці
  2. Як заморозити смажену курку
  3. Котлети і тефтелі - швидкий вечеря
  4. Замороження пельменів і вареників
  5. Заготовки для супів
  6. Основи для плову і жульєну
  7. Як заморозити торт

Що можна зберегти в морозилці   Як заморозити смажену курку   Котлети і тефтелі - швидкий вечеря   Замороження пельменів і вареників   Заготовки для супів   Основи для плову і жульєну   Як заморозити торт

Що можна зберегти в морозилці

Про те, що свіжі овочі, фрукти, зелень, томати для піци і багато іншого можна заморожувати на зиму, ми вже писали і те, що в сезон заготівель цей матеріал користується величезним успіхом, говорить про те, що в морозильних камерах наших читачок завжди є корисні заготовки!

Але чи знаєте ви, що заморожувати можна не тільки рослинні продукти, напівфабрикати, вареники і пельмені? Набагато економніше в плані часу заморожувати готові до вживання страви, які залишиться тільки розігріти і подати на стіл. Для розігріву найкраще використовувати мікрохвильову піч - один з найбільш важливих приладів побутової техніки в будинку.

Візьміть на озброєння ці базові рецепти і починайте експериментувати зі своїми улюбленими закусками!

Як заморозити курку

Про те, чи можна заморожувати смажену курку, замислюється кожна третя господиня, але вирішується на експеримент лише кожна п'ята! Насправді курочка, приготована в духовці або за принципом курчати тапака, відмінно переносить заморозку і практично не втрачає ні смакових властивостей, ні якості консистенції.

Після розморожування курка повністю зберігає свою форму, шкірка залишається на колишньому місці, колір не змінюється. Перевірено! Якщо боїтеся - спробуйте заморозити невеликий шматочок, наприклад крило або ніжку!

Якщо боїтеся - спробуйте заморозити невеликий шматочок, наприклад крило або ніжку

Приготувати курку можна у вільний день, причому набагато зручніше запекти відразу кілька тушок, це заощадить час, так як доведеться один раз помити посуд і духовку. Готову курочку добре остудіть при кімнатній температурі, потім оберніть харчовою плівкою, щоб в упаковку потрапило як менше повітря, і відправте закуску в холодильник. При несподіваному візит гостей або просто, коли немає бажання готувати, розігрійте, приготуйте найшвидший салат на гарнір і насолоджуйтеся!

Котлети і тефтелі - швидкий вечеря

Коли готуєте котлети, тефтелі або інші страви з фаршу на обід, приготуйте їх в подвійному обсязі. По тимчасових витратах ви практично нічого не втратите, ну може бути зайві півгодини підуть на обжарку котлеток. Зате потім, коли не буде часу на приготування вечері, ці заготовки обов'язково виручать вас.

Зате потім, коли не буде часу на приготування вечері, ці заготовки обов'язково виручать вас

Котлетки виглядають не менш смачніше свіжих

М'ясні котлети для заморозки найкраще остудити і загорнути в плівку по 2-4 штучки. Тефтелі можна заморозити прямо в томатному соусі, помістивши їх в порційну пластикову ємність, що витримує і низькі, і високі температури. Також можна заморожувати обсмажені шматочки м'яса в соусі і без, відбивні, в тому числі ледачі, фарширований перець і голубці.

Замороження пельменів і вареників

Тепер трохи про те, як правильно заморозити пельмені і вареники. Вироби з тіста, призначеного для варіння, найкраще заморожувати в сирому вигляді. Завжди розкладайте пельмені в один шар на блюдо, лотки або щільний картон.

Щоб тісто не прилипало, основу рекомендується застелити плівкою. Після заморозки пересипте вироби в пакет і щільно зав'яжіть. Таким способом можна заморозити ліниві вареники і пельмені і вареники з заварного тесту .

Приготувати домашні пельмені можна не тільки на плиті, а й в мультиварці. Це істотно заощадить час. Також їх зручно використовувати для швидкого приготування супу або для гарячої закуски в порційних горщиках.

Також їх зручно використовувати для швидкого приготування супу або для гарячої закуски в порційних горщиках

Пельмені в вареники потрібно укладати в один шар

Заготовки для супів

Щоб не витрачати часу на приготування засмажкою для супу, зробіть відразу кілька заготовок. Обсмажте цибулю, моркву, гриби, інші овочі, які ви любите додавати в бульйони і заморозьте все це невеликими порціями в поліетиленових пакетах або в пластикових стаканах. Склянки потім потрібно буде обмотати плівкою, щоб не допустити потрапляння повітря.

З таким же успіхом можна заморожувати бульйони, які, наприклад, залишаються після відварювання м'яса або курки для салату. Для цієї мети підходять пластмасові пляшки і контейнери.

Бульйон можна заморожувати в пакетах

Основи для плову і жульєну

Якщо обсмажити м'ясо шматочками, цибулю і терту моркву, а потім заморозити цю суміш, то на приготування плову підуть лічені хвилини. Вам потрібно буде тільки розморозити основу, розігріти м'ясо і овочі в казані, додати туди промитий рис, залити окропом і дочекатися, коли блюдо приготується!

Для швидкого жульєну, підготуйте гриби з цибулею. Сюди ж можна додати обсмажену курочку або варені мідії. У потрібний момент розігрійте все в мікрохвильовці і дійте відповідно до одного з рецептів . До речі, обсмажені гриби можна додати до картоплі або до рису.

Як заморозити торт

Заморожування переносять багато десерти, але найкращі показники у медового торта, який можна приготувати навіть без духовки або з готових коржів, що продаються в магазинах. Головне - використовуйте для прошарку крем на основі масла, а не сметани. Торт (або його шматочки) слід звернути в плівку перед приміщенням в морозилку, а розморожувати його необхідно в холодильнику, діставши за кілька годин до вживання.

До торту можна подати каву, приготовану з заморожених кубиків. Просто зваріть ароматний напій в більшій концентрації, а потім залийте окропом. Але краще, звичайно ж, не лінуватися, а приготувати свіжий кава з пінкою !

Торт можна заморожувати цілим або порціями

Відмінно переносять заморозку готові млинці з начинкою і без, смажені і печені пиріжки і пироги, піца, бісквіти без начинки, хліб. Можна ще нескінченно довго перераховувати страви, які легко витримують заморозку і не втрачають при цьому своїх властивостей.

Ми впевнені в тому, що наші читачки, будучи захопленими жінками, які не злякаються експериментів, спробують нове і поділяться з нами і іншими господинями своїми порадами в коментарях.

Але чи знаєте ви, що заморожувати можна не тільки рослинні продукти, напівфабрикати, вареники і пельмені?

Новости