Готові спіралі від Vape Custom - Коли мотати лінь

  1. Готові намотування для вейпінга зараз набирають велику популярність на російському ринку. Все-таки...
  2. Clapton
  3. Multiwire Clapton
  4. Alien Clapton
  5. Zipper
  6. Fused Clapton
  7. Quad twisted
  8. Parallel Fused Clapton
  9. Staggered Fused Clapton
  10. Caterpillar
  11. В підсумку…

Готові намотування для вейпінга зараз набирають велику популярність на російському ринку. Все-таки далеко не всі люблять робити якісь складні спіралі, а відчути максимум смаку на купленому девайсе і атомайзери хочеться. У вейпшопах намотування і установка часто коштує великих грошей. Але ж ми розуміємо, що поставити койл - не проблема, а ось зробити його за прийнятну ціну і якісно - вже зовсім інша розмова.

Але ж ми розуміємо, що поставити койл - не проблема, а ось зробити його за прийнятну ціну і якісно - вже зовсім інша розмова

Придбати спіралі ви можете на сайті Vapecustom.ru

Зовнішній вигляд і інформація

До нас в руки потрапили готові намотування від Vape Custom. Хлопці роблять основні складні варіації спіралей, які прийнято називати словом "coilporn".

Поставляються вони в скляних банках з коркової затичкою. На етикетці зазначено: сайт, назву Койла, зовнішній вигляд і характеристики намотування.

Vape Custom розписують характеристики просто і зрозуміло. Тут є все: діаметр оправи і матеріалів, які використовувалися під час намотування, кількість витків і приблизне опір.

Також є приписка: «Весь фехраль попередньо знежирений». Це дуже важливо, тому що багато виробників матеріалів для намоток не так вже й сильно стежать за чистотою дроту.

Усередині баночки нас очікують вже самі койли. Ми їх спробували і відразу скажемо, що всі вони виконані на совість. Ніяких косяків - все акуратно і саме так, як і повинно бути. Навіть ніжки на всіх спіралях практично однакової довжини.

Тести і враження

На даний момент Vape Custom роблять 6 видів намоток. Діаметр у всіх спіралей дорівнює 2.5 мм.

Clapton

Справжній «батя» всіх комплексних намоток. Через свою схожість з гітарної струною був так названий в честь Еріка Клептона , Відомого гітариста.

Являє собою шматок дроту, обмотаний більш тонким дротом. Робиться з допомогою шуруповерта або дриля. Clapton має маленькі канавки, через які як вбирає більше рідини, так і помітно покращує смак.

Clapton має маленькі канавки, через які як вбирає більше рідини, так і помітно покращує смак

Опір зафіксувалося на позначці в 0.25Ω.

25Ω

За рахунок великої кількості канавок смак розкривається значно яскравіше, ніж на звичайних Койл або косичках. В першу чергу рекомендуємо тим, хто любить смакові дріпкі. Тоді ця намотування підійде і для мехмода - на більш клаудчейсерскіх Атомайзери можна використовувати разом з платою. Ну і, зрозуміло, можна ставити clapton в баки.

Multiwire Clapton

По суті своїй, той же Clapton, тільки в основі є не один шматок товстого дроту, а безліч шматочків маленькою.

При спробі зняти всі внутрішні жили ми зазнали невелике фіаско і зрозуміли, що пора купувати нормальний макрооб'єктив:

Після установки і прогріву спіралі опір зафіксувалося на позначці в 0.16Ω.

Multiwire - не сама плюющаяся спіраль, вона «Сквирт» ніжно, помірно, викликаючи точкові сплески смаку на язиці. До 130 ват цілком працює на варіватте, на мехмоде ж пар приємний, м'який, але не дуже теплий.

Alien Clapton

Alien Wire - напевно, одна з найскладніших намоток з просунутих базових. Для того, щоб її зробити, необходмо намотати звичайний Clapton на оправу, потім розтягнути тонкий ніхром / Кантана до стану «хвилі». А після цього вже обернути заготівлею 3 паралельних відрізка з будь-якого відповідного матеріалу.

Після установки і прогріву (а також тижневого використання, як це видно на даному фото) опір майже повністю зійшлося з заявленим.

Vapecustom виконали цей білд дуже акуратно. Вся внутрішня частина акуратно «закутана» в 0,2 ніхром. Варто відзначити, що при бажанні ви можете взяти хрестову викрутку діаметром 3 мм і розтягнути койл - ніжки довгі, так що проблем з установкою після не виникне.

Смак передається значно яскравіше, ніж на Fused Clapton, але при цьому не дотягує до Staggered. На механічному моді намотування теж працює дуже ефективно, проте за кількістю пара і швидкості розігріву трохи поступається Fused, але це данина більш «жирної» масі.

Zipper

Zipper - бо Zip! Zap. Мова про зіп-блискавки, якої ми всі давно користуємося в одязі і не тільки. «Застебнути» даний вид спіралі, звичайно ж, не вийде, тому що це всього лише дві «косички» (закручені між собою відрізки дроту), суміщені один з одним паралельно.

Після установки опір зафіксувалося на рівні 0.13Ω.

На мехмоде парити можна. На платі ж максимально же комфортний ліміт по потужності - 120 ват. Далі короткі затяжки перетворюються в «гаріки». Смак не дуже поганий, але все-таки гірше, ніж на «Клептон». Він не такий насичений і «заповнює». Пара теж злегка поменше. Загалом, незрозуміла намотування.

Fused Clapton

Мабуть, найпоширеніший вид комплексної спіралі. Робиться так: беремо два шматка звичайної дроту (діаметром 0.4-0.6 мм) і щільно обертаємо їх, немов шаурму, тонким дротом (діаметром 0.25 мм і нижче). Fused Clapton воліють багато з-за оптимального поєднання кількості смаку і пара.

Після установки і запису опір зафіксувалося на позначці в 0.2Ω.

Історія конкретно з цими «фьюздамі» така: витримують вони аж до 130-140 ват, проте з мехмодом їх використовувати марно - пар виходить занадто прохолодним. На варіваттах ж все начебто і здорово, але для використання з ними можна було б і додати виток-два. За кількістю пара і смаку претензій немає, це справжнісінький Fused Clapton, який ми всі знаємо і любимо.

Quad twisted

Для того, щоб зробити Quad Twisted, потрібно просто взяти шуруповерт і 4 відрізка дроту. Затискаємо його з одного боку шуруповертом, а з іншого - плоскогубцями. У підсумку отримуємо щільно скручену косу.

VapeCustom використовували 4 відрізка 0,5 Кантана. В одному Койл опір має дорівнювати 0,24Ω, а в двох - 0,12Ω. У нас при установці вийшло 0,14Ω, що знову-таки досить близько.

На смак цей койл не особливо примітний. Але за рахунок скручування він дає досить багато смаку при відносній простоті намотування, та й розігрівається на платі непогано. А ось на механічних модах ми не рекомендуємо його використовувати - занадто велика маса не дає розігріватися йому так швидко, як хотілося б.

За якістю виконання Quad Twisted на висоті: все відрізки стиснуті щільно, при розігріві та встановлення нічого не розповзається.

Parallel Fused Clapton

Fused Clapton в паралелі з звичайним дротом. Основна фішка в тому, що більш тонкий Кантана дозволяє легко розігріти товщий Fused. Для цих білдів краще брати 0.4, 0.3 або 0.2 ніхром / фехраль.

Vapecustom в свою чергу роблять Fused з двох 0.4 і 0.2 зверху, а в паралелі з ним 0.5. Підсумкове опір вийшло вище заявленого - 0.16Ω проти 0.115Ω.

Зроблено, як і у всіх інших випадках, дуже акуратно, але ось практичного сенсу мало. На механічних модах він розігрівається довго, а на платах більш швидкий розігрів досягається за рахунок установки більшої потужності.

За смаком на платі на 90 ват не поступається Fused. Але все ж він надто масивний.

Staggered Fused Clapton

Складніша варіація «фьюзда». Мотають Staggered в два етапи. На першому роблять заготовку, якої є Spaced Clapton. Виготовляють її по різному, але суть в тому, що прогалини між витками навколо жили мали ширину самої обплетення. Після цього заготовку ділять на дві частини, кріплять паралельно в шуруповерт і обертають дротом через що залишилися на заготовках прогалини.

Опір зафіксувалося на позначці в 0.20Ω.

Намотування спокійно витримує близько 130 ват потужності. В принципі, цей staggered можна парити і на мехмоде, якщо ви не любите велика кількість теплої пари.

Смак виразно трішки краще, ніж на Fused Clapton - наслідок більшої кількості канавок в спіралі.

Caterpillar

Щось середнє між Multiwire і Fused. На відміну від останнього, тут вже не 10 жив 0.2 Кантана, а 5 жив 0.3. Плоский вигляд Caterpillar отримав завдяки молотку.

Після установки і запису опір зафіксувалося на рівні 0.12Ω - точь-в-точь як написано (0.24Ω на спіраль).

Caterpillar має велику площу випаровування і тримає цілком гідне кількість рідини.

Смак розкривається буквально трохи краще, ніж на Fused Clapton, а відносно швидка швидкість розігріву і низький опір дозволяють використовувати койли на мехмоде.

В підсумку…

Vape Custom до виготовлення койлів підійшли серйозно. Майже всі намотування потрапили в вказане на упаковці опір після установки. Ніяких грубих відрізків або нерівностей ми не знайшли. Як і будь-яких зайвих смаків при ширянні. Сподобалася і упаковка, яка не дозволяє пилу або бруду проникати всередину.

Але все-таки є над чим працювати. Зараз все спіралі випускаються намотаними на оправу 2.5 мм, хоча хотілося б бачити хоча б ще і на 3 мм. Також можна зробити ніжки ще трохи довше, щоб бажаючі могли додати пару витків до Койл. В іншому ж все дуже гідно, а головне - доступно і якісно.

ViVA la Cloud дякує Vape Custom за надані на огляд зразки продукції.

Помилка - Ctrl + Enter

Новости