Готуємо віскі Джек Деніелс в домашніх умовах

  1. Історія Jack Daniels
  2. Рецепт приготування Jack Daniels
  3. Підготовчий етап
  4. дистиляція

23.06.15

Віскі Jack Daniels вже стали легендою! Сьогодні в світі налічується кілька десятків мільйонів шанувальників цього напою, а річний дохід компанії становить кілька мільярдів доларів. Чим же знаменитий «Джек Деніелс»? І чи можна приготувати напій вдома? Давайте розберемося.

Історія Jack Daniels

Творець напою, всупереч всім очікуванням, ніякої ні Джек Деніелс, а Джаспер Ньютон Деніел. Він народився в Америці в родині емігрантів з Уельсу. Швидше за все, історичне коріння зіграли свою роль, і Джаспер став одним з кращих виробників американських (!) Віскі.

Вважається, що виробляти алкоголь Джаспер почав в 1867 році, коли йому був 21 рік. Але, згідно з деякими документами, датою заснування компанії вважається 1875 рік. І це тільки перша таємниця, яка пов'язана з історією Jack Daniels.

І це тільки перша таємниця, яка пов'язана з історією Jack Daniels

Другий нерозгаданою таємницею залишився класичний рецепт віскі, який зберігатися в найсуворішому секреті до сих пір Другий нерозгаданою таємницею залишився класичний рецепт віскі, який зберігатися в найсуворішому секреті до сих пір. Відомо тільки, що від своїх «побратимів» віскі Jack Daniels відрізняються злегка кислуватим смаком.

І останньою таємницею, а точніше дивним збігом обставин, стала смерть Джаспера. У 1911 році, прийшовши на роботу, Деніел був настільки сонним, що не зміг згадати код від сейфа. Розлютившись, він вдарив його ногою, та так сильно, що зламав великий палець. Через рану в кров надійшла інфекція, яка і стала причиною смерті Деніела. Останніми словами його стали: «Ще одну чарку, будь ласка».

Рецепт приготування Jack Daniels

Незважаючи на те, що оригінальний рецепт алкоголю нікому невідомий, народні умільці змогли розпізнати практично всі інгредієнти. Саме тому, у нас є можливість приготувати домашній «Джек Деніелс», який на смак нічим не відрізнятиметься від оригіналу.

Підготовчий етап

  1. У різних частинах беремо кукурудзяну крупу, ячмінний та житній солод. Краще, якщо ви знайдете вже перемелений солод, в іншому випадку доведеться перемелювати самостійно через м'ясорубку або блендер.
  2. Змішуємо крупу і солод і заливаємо гарячою водою. Води повинно бути в 2,5 рази більше, ніж сухої суміші. Наприклад, на 7-8 кг суміші беремо 20 л води.
  3. Ретельно все перемішуємо і ставимо в тепле місце (55-63 ° С). Ми приготували, так зване, «сусло». Протягом години потрібно його регулярно помішувати, після чого охолодити при температурі 25-28 ° С.
  4. Через 10-12 годин можна вводити дріжджі. На 7-8 кг буде досить 50 г дріжджів. Зберігатися брага повинна в тихому і теплому місці без найменших вібрацій. Також варто встановити в ємності гідрозатвор. Бродіння триватиме 3-5 днів, після чого слід перейти до етапу дистиляції.

Бродіння триватиме 3-5 днів, після чого слід перейти до етапу дистиляції

дистиляція

Якщо у вас ще немає якісного самогонного апарату , Ви можете вибрати відповідну модель в нашому каталозі . Якщо ж самогонний апарат у вас вже є, тоді починаємо етап дистиляції. Перш за все, нам потрібно позбутися від сивушних масел або «хвостів», як їх ще називають. Для цього при температурі в 95 ° перегонимо нашу заготовку.

На цьому приготування не закінчується! Особливість «Джек Деніелс» в фільтрації, тому що вийшов після дистиляції продукт ми повинні профільтрувати за допомогою вугілля і вати. В результаті смак напою пом'якшити.

Облагородити домашній Jack Daniels вам допоможе витримка в дубовій бочці не менше 3-4 місяців.

Облагородити домашній Jack Daniels вам допоможе витримка в   дубовій бочці   не менше 3-4 місяців

Чим же знаменитий «Джек Деніелс»?
І чи можна приготувати напій вдома?

Новости