Готуємо кекси в силіконової формі

Багато господинь, для того щоб надати випічці, зокрема кексів, необхідну форму використовують форми для випікання. Одним з найбільш підходящих матеріалів для виготовлення таких форм, безсумнівно, є силікон. Даний матеріал ідеально підходить для створення таких форм. Відмінною особливістю силікону є те, що він м'який, і, при цьому досить міцний.

Проблема ж використання силіконових форм полягає в тому, що не всі господині знають, як користуватися цією формою.
Силіконові форми є дуже простими приладами. Вони дуже зручні в експлуатації. Такі форми мають ряд переваг перед традиційними формами. Давайте спробуємо розібратися, чи має сенс використання силіконових форм для приготування кексів .

Дуже багато господинь не горять бажанням використати для випікання такі форми, тому що вони завдають шкоди здоров'ю. Насправді ж, силікон, який застосовують при виготовленні форм, зовсім не містить шкідливих для здоров'я людини речовин. Такий же силікон використовується в медичних цілях. Однак рекомендується купувати продукцію перевірених фірм, тому що вони, як правило, не використовують при виготовленні різних хімічних реагентів.

Однак рекомендується купувати продукцію перевірених фірм, тому що вони, як правило, не використовують при виготовленні різних хімічних реагентів

Варто відзначити, що з силікону виготовляються не тільки форми для випікання, а й різні інші кухонні прилади, наприклад, пензлики, підставки для посуду, підхоплення, лопатки.
Температурний режим, який здатні витримати силіконові форми дуже широкий, і становить від -40 ºС до +240 ºС, що дозволяє використовувати ці форми не тільки для випікання, а й для отримання льоду.

Якщо силіконову форму використовувати правильно, то вона може служити Вам протягом 5 років. Перевагою даних форм є той факт, що через м'якість вихідного матеріалу, Ви можете складати дані форми і поміщати їх в шафу так, щоб вони не займали багато місця. Не варто переживати, що форма може деформуватися, вона прийме початкове положення, як тільки Ви її дістанете.

Одним з головних питань, яке цікавить господинь, чи потрібно змащувати силіконову форму перед процесом випікання? Такі форми потрібно змащувати тільки один єдиний раз, перед найпершим використанням. Також, після придбання рекомендується ретельно промити форму, щоб видалити з неї можливу технологічну пил. Надалі, при використанні силіконової форми її не потрібно змащувати, кекси і без того відмінно виймаються.

Використовувати такий вид форм можна як газових, так і в електричних духовках, однак, варто пам'ятати, що в будь-якому випадку, потрібно стежити за тим, щоб краї форми не стикалися зі стінками духовки. Також, якщо Ви готуєте кекс в газовій духовці, необхідно видалити форму від вогню на шанобливе відстань, щоб уникнути пошкодження форми.

При випіканні в силіконової формі, як правило, необхідно скоротити час приготування, тому що кекси, що випікають в таких формах, швидше пропікаються. Після того, як Ви витягнете випічку з духовки, необхідно дати їй охолонути прямо в формі. Після 5 хвилин можна виймати кекси з форми.

Сам процес виймання випічки також не представляє великої праці, для цього потрібно лише нахилити Вашу форму на бік. Як правило, після цього, кекси самі випадуть. У разі, коли випічка не випаде сама, рекомендується підчепити її лопаткою. Не рекомендується для цих цілей використовувати ножі та інші гострі предмети, для того щоб не зіпсувати форму.

Одним з головних питань, яке цікавить господинь, чи потрібно змащувати силіконову форму перед процесом випікання?

Новости