Графства Чешир, Англія - ​​Історія і пам'ятки

  1. Історія графства
  2. Економіка
  3. Місцеві пам'ятки

Про Чешире знають багато шанувальників «Пригод Аліси в Країні чудес». У цій книзі знаковим персонажем вважається Чеширський кіт. І хоч такий породи в світі кішок в реальності не існує, що народився в чеширской селі Дарсбері Льюїс Керол назвав кота співзвучно своїй рідній місцевості.

Графства Чешир знамените не тільки героями Керролла, а й своєю багатою історією. Сучасний стан Чешира нітрохи не поступається раніше, адже саме в цьому графстві Англії , Згідно зі статистикою, проживає найбільша кількість мільйонерів.

Сучасний стан Чешира нітрохи не поступається раніше, адже саме в цьому   графстві Англії   , Згідно зі статистикою, проживає найбільша кількість мільйонерів

графства Чешир

Історія графства

Спочатку цю область Англії населяли Корновіі. Нинішній Честер - столиця Чешира - був заснований як римський форт Діва для захисту прилеглих срібних і свинцевих родовищ.

Римляни зробили Честер одним з найважливіших оборонних укріплень, щоб боротися з сусідніми племенами. Не тільки розташування графства представляло інтерес, а й численні соляні родовища, знайдені в давнину. В ті часи Чешир був досить спокійним районом, де більшу частину населення цікавило виключно сільське господарство.

Коли Англію покинули римляни, територія Чешира стала піддаватися атакам вікінгів. Після заснування англами королівства Мерсия Чешир став межею, що розділяє вікінгів на сході і півночі і Уельсу на заході. У ті часи - з V по IX століття - Чешир постійно ставав об'єктом нападу то з боку вікінгів, то з боку Уельсу, то з боку данського королівства Йорвік. Потім на нетривалий період до норманського завоювання на цій території запанував мир.

Потім на нетривалий період до норманського завоювання на цій території запанував мир

Один з пейзажів графства

Коли в 1066 році почав своє завоювання Вільгельм, населення північних земель, в числі яких був і Чешир, досить довго продовжувало боротися за свободу, за що і були покарано. Багато сіл і міста просто зрівняли з землею, а землі Чешира стали найбіднішими районами в Англії. Вільгельм Завойовник згодом зробив Честер найбільш захищеним поселенням, побудувавши замок, відновивши міську стіну і залишивши цю територію під контролем одного зі своїх наближених баронів. Лише до початку XVII століття припинилися расові протистояння між норманами і саксами.

Графства Чешир поступово відроджувалося, з'являлося все більше торгових міст, проводилися ярмарки, почали діяти перші комерсанти і місцева знать, що мала особливий вплив в політичних і юридичних питаннях. Селяни кидали свої землі і вирушали в промислові міста - Манчестер і Ланкашир, а на їх колишніх володіннях з'являлися багаті садиби.

Селяни кидали свої землі і вирушали в промислові   міста - Манчестер   і Ланкашир, а на їх колишніх володіннях з'являлися багаті садиби

Ще один пейзаж графства

Економіка

Весь Чешир можна умовно розділити на індустріальні та сільськогосподарські райони. Промисловість розвивається в містах Ранкорне, Міддлвіч, Нортвіч, де видобувають сіль і виробляють хімікати. Тут розвинена автомобільна промисловість - розміщуються штаб-квартири і заводи багатьох автомобільних компаній.

Британська аерокосмічна і військова компанія здійснює своє виробництво саме на території графства. В Чеширі займаються розробкою біотехнологій, діє нафтоперегінний завод в місті Еллесмер-порт. Хоч графство розташоване відносно далеко від фінансового центру - Лондона, тут також розвинена фінансова сфера.

Більшу ж частину графства займають так звані сільські райони. Тут вирощують картоплю, отримують молоко, виробляють знаменитий на всю Англію чеширський сир. Туризм як напрям економіки також розвинений досить добре, до того ж мандрівників приваблюють не окремі пам'ятки, а все графство в цілому, де поєднуються тихі села і великі міста.

Туризм як напрям економіки також розвинений досить добре, до того ж мандрівників приваблюють не окремі пам'ятки, а все графство в цілому, де поєднуються тихі села і великі міста

Чеширський сир

Місцеві пам'ятки

Будь-яке місто чи село в графстві Чешир можуть привабити туристів - практично в кожному місці є свої цікаві особливості. Це і міські музеї, і історичні об'єкти, і художні галереї, і архітектурні споруди, і збережені замки (Чомлі, Холтон, Бистон, Честерский замок і т.д.), яких по всій Англії чимало. Оскільки тутешні місця представлені в основному сільськими просторами, завжди є можливість відвідати місцеві ферми, заповідники, парки і садиби.

Оскільки тутешні місця представлені в основному сільськими просторами, завжди є можливість відвідати місцеві ферми, заповідники, парки і садиби

честерский замок

Величезною популярністю користується честерский зоопарк . Місто Макклесфілд знаменитий своїм Музеєм шовку. Однією з яскравих пам'яток Чешира вважається Музей холодної війни, який розташувався в старому бункері. Тут представлена ​​колекція розсекречені ядерної зброї, а також унікальний атракціон, що імітує ядерний вибух.

честерский зоопарк

Серед релігійних об'єктів виділяються Кафедральний собор в Честері, Церква святої Марії в Нантвіч, Церква всіх святих в Дарсбері, Парафіяльна церква в Ворінгтоні і т.д.

Кафедральний собор в Честері

До речі, в церкви в селі Дарсбері розташувався і центр, присвячений Льюїсу Керролу, де можна побачити вітражі і малюнки, присвячені історіям про дівчинку Алісу, а також відвідати те місце, де народився знаменитий письменник.

До речі, в церкви в селі Дарсбері розташувався і центр, присвячений Льюїсу Керролу, де можна побачити вітражі і малюнки, присвячені історіям про дівчинку Алісу, а також відвідати те місце, де народився знаменитий письменник

Правда, від будинку його не залишилося навіть фундаменту, та й особисті речі письменника не збереглися - як такого музею тут немає, але зібрано багато історичних документів і представлено безліч відомостей про життя Керролла. Обов'язково варто відвідати місцевий магазин сувенірів, де можна придбати пам'ятні речі за мотивами чарівної історії Аліси.

Події, які відбуваються в графстві Чешир, також привертають увагу туристів. Крім традиційних світових і національних фестивалів і парадів, тут є унікальний в своєму роді чемпіонат з виманювання дощових черв'яків.

Крім традиційних світових і національних фестивалів і парадів, тут є унікальний в своєму роді чемпіонат з виманювання дощових черв'яків

Колишня будівля суду, в даний час - паб Касл-Хотів

Люди з багатьох міст і навіть інших країн збираються разом, щоб виманити з землі якомога більше черв'яків. При цьому традиційно скористатися лопатою або іншим знаряддям, що допомагає дістати безхребетні, не можна. Правила в цій справі жорсткі. Треба виключно «чарувати» черв'яків, граючи на сопілці, співаючи пісні або, на крайній випадок, створюючи певні вібрації увіткненими в землю вилами.

Схожі статті

Новости