Громадськість Пензенської області готова до проведення виборів Президента РФ

На сьогоднішній день навчено 2186 кандидатів в спостерігачі На сьогоднішній день навчено 2186 кандидатів в спостерігачі   Громадська палата Пензенської області провела роботу з підготовки до громадського спостереження на виборах Президента РФ 18 березня

Громадська палата Пензенської області провела роботу з підготовки до громадського спостереження на виборах Президента РФ 18 березня.
6 березня в Пензенській області було завершено формування списку кандидатів в спостерігачі на виборах Президента Росії. Старт навчання кандидатів в спостерігачі дали 15 лютого 2018 року в рамках «Форуму спостерігачів».
Навчальні майстер-класи за участю членів Громадської палати Пензенської області та членів молодіжного руху «За чисті вибори» проводилися безпосередньо за місцем розташування територіальних виборчих комісій.
В ході навчання в кожному муніципальному освіті були підготовлені і оформлені імітовані спостережні ділянки, а також використовувалася мультимедійна техніка, яка допомагала більш детально і наочно доносити матеріал до присутніх.
На 12 березня навчання пройшло в 33 муніципальних утвореннях. Всього на сьогоднішній день навчено 2186 кандидатів в спостерігачі. Ретельна робота була проведена з підготовки та звірці попередніх списків кандидатів в спостерігачі з фактично навченими.
Всі, хто з яких-небудь причин не пройшов навчання відповідно до плану-графіка, були запрошені на завершальні семінари 5 березня в Пензенський державний університет і Пензенський державний аграрний університет. На даний момент всі спостерігачі забезпечені інформаційно методичною літературою ( «золотий стандарт» спостерігача, етичний кодекс громадського спостерігача), а також отримали анкету і пам'ятку спостерігача.
6 березня в урочистій обстановці територіальним координаторам по роботі зі спостерігачами були вручені заповнені «Напрямки» на виборчі дільниці і «Посвідчення спостерігача», а також «Бейджики», що є посвідченням спостерігача для участі у виборах від Громадської палати Російської Федерації і Пензенської області.
В даний час підтримується постійний зв'язок керівника робочої групи Олега Сактіріна, співробітників Апарату Громадської палати регіону з територіальними координаторами, в ході якої даються пояснення з виникаючих питань.

Прес-служба Громадської палати Пензенської області

Новости