Група крові дитини

  1. УВАГА!

Сайт надає довідкову інформацію виключно для ознайомлення. Діагностику та лікування захворювань потрібно проходити під наглядом фахівця. У всіх препаратів є протипоказання. Консультація фахівця обов'язкова! Звідки береться група крові дитини?Чому у мами вона перша, у тата четверта, а у сина третя?

Відповідь на це питання можна знайти навіть в звичайному підручнику з біології зі шкільної програми. Але зазвичай батьки новонароджених малюків вже призабули шкільну програму і питання з цього приводу виникають майже в кожній родині. Відповідь на них досить простий.
Кожна група крові включає в себе певний ген або набір генів. Так, в крові першої групи міститься тільки ген О, в крові другий - гени О і А, в крові третьої групи гени ВВ або ВО, а ось в крові четвертої групи є і ген А і ген В.
При формуванні генотипу майбутнього малюка беруть участь і гени крові мами, і гени крові тата. Причому в однаковій мірі. Тобто один ген береться з маминого генотипу, а один з татового. Виходить, що варіантів немає лише в тому випадку, коли в обох батьків кров першої групи. У малюка може бути лише перша група. У будь-якому ж іншому випадку комбінації генів можуть бути дуже різноманітними. Існує навіть математичний підрахунок ймовірності групи у майбутнього малюка. Так, якщо у обох батьків друга група, то ймовірність другої групи у їх дитини становить сімдесят п'ять відсотків, а ймовірність першої групи - двадцять п'ять відсотків.
Ніякої іншої групи крові у дитини бути не може. Якщо у обох батьків четверта група - то ймовірність того, що у їх сина буде така ж група п'ятдесят відсотків і зовсім неможливо, щоб у них народився малюк з першою групою. Якщо у тата перша група, а у мами третя, то у їх малюка може бути лише перша або третя з п'ятдесятивідсотковою ймовірністю.
Відповідь на це питання можна знайти навіть в звичайному підручнику з біології зі шкільної програми
Перед застосуванням необхідно проконсультуватися з фахівцем.


Автор: Пашков М.К. Координатор проекту по контенту.

Поділіться з друзями

Повернутися до початку сторінки

УВАГА!

Інформація, розміщена на нашому сайті, є довідковою або популярною і надається тільки медичним фахівцям для обговорення. Призначення лікарських засобів повинно проводитися тільки кваліфікованим фахівцем, на підставі історії хвороби і результатів діагностики.

Звідки береться група крові дитини?
Чому у мами вона перша, у тата четверта, а у сина третя?

Новости