Грузія планує закупити в США кулемети і гвинтівки

  1. Орфографічна помилка в тексті:

11 липня 2017, 8:18 Переглядів: 11 липня 2017, 8:18 Переглядів:   У травні 2017 року Грузію вже доставили першу партію кулеметів M-240

У травні 2017 року Грузію вже доставили першу партію кулеметів M-240. Фото з відкритих джерел.

Міністерство оборони Грузії має намір купити у США кулемети M-240 і автоматичні гвинтівки M4. Про це " Новини-Грузія "Повідомили в прес-службі оборонного відомства.

"У рамках двостороннього військового співробітництва уряд Америки для підвищення обороноздатності Грузії щорічно виділятиме фінансову допомогу. Саме в рамках цієї допомоги відбувається придбання майна військового призначення", - підкреслили в прес-службі міністерства оборони.

За даними відомства, закупівля зброї відбудеться в рамках переходу грузинської армії на стандарти НАТО і програми готовності оборони Грузії (GDRP), яка стартувала в поточному році. Точна кількість продукції, що закуповується не вказується.

Як наголошується, в травні 2017 року Грузію вже доставили першу партію кулеметів M-240. Їх отримали військовослужбовці 43-го батальйону четвертої механізованої бригади.

Збройні сили Грузії вже кілька років переходять на новий тип озброєння, замінюючи американськими автоматами радянські "Калашнікови".

Військова співпраця Грузії і США перейшло на новий етап розвитку в 2016 році. У липні того року Грузію відвідав Держсекретар США Джонн Керрі, який разом з грузинським прем'єр-міністром Георгієм Квірікашвілі підписав меморандум "Про поглиблення співпраці в сфері оборони і безпеки між Грузією і США".

У грудні 2016 року заступник помічника міністра оборони США Майкл Карпентер, який прибув в Тбілісі , Підписав з міністром оборони країни Леваном Изора рамкову угоду в сфері безпеки на 2016-2019 роки.

У лютому 2017 року стало відомо, що в рамках рамкової угоди США побудують в Грузії центр бойової підготовки за аналогом бази Хохенфельс в Німеччині. Центр розташується в селищі Вазіані (біля Тбілісі).

У березні 2017 року керівник Генштабу ВС Грузії Володимир Чачибая в одному з інтерв'ю грузинським ЗМІ заявив, що США виділять Грузії від 60 до 70 мільйонів доларів в рамках меморандуму "Про поглиблення співпраці в сфері оборони і безпеки між Грузією і США".

Читайте найважливіші та найцікавіші новини в нашому Telegram

Ви зараз переглядаєте новина "Грузія планує закупити в США кулемети і гвинтівки". інші Євросоюз дивіться в блоці "Останні новини"

Якщо ви знайшли помилку в тексті, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter

Орфографічна помилка в тексті:

Послати повідомлення про помилку автора?

Виділіть некоректний текст мишкою

Дякуємо! Повідомлення відправлено.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Новости