GymBoom - кращий щоденник тренувань для Android

  1. Олександр Щербаков Огляд програми для складання комплексів вправ і записи результатів тренувань....
  2. Завантажити GymBoom в Google Play

Олександр Щербаков

Огляд програми для складання комплексів вправ і записи результатів тренувань.

У Google Play величезна кількість хороших додатків, які можуть задовольнити більшу частину потреб будь-якого користувача. Але коли справа доходить до пошуку додатка для непопулярних завдань - доводиться довго вибирати з купи додатків з компромісами. Таким вибором для мене став пошук щоденника тренувань.

Запис результатів тренувань допомагає побачити прогрес у вправах, знаходити помилки в складеній програмі і дисциплінувати себе. Багато для цього використовують для звичайну зошит або блокнот, я теж пробував - вносити дані в телефон виявилося простіше і швидше. Я зупинився на додатку GymBoom. Воно єдине має нормальний інтерфейс і містить всі потрібні мені функції.

Щоденник тренувань GymBoom вдає із себе календар з каталогом вправ. Працює все просто: вибираєш дату, час і програму тренування, вказуючи кількість підходів і вага для кожної вправи.

Програму можна складати кожен раз з готового списку вправ або ж вибрати вже готовий комплекс, зібраний заздалегідь. Це зручно, якщо набір вправ майже не змінюється. Якщо якоїсь вправи в списку немає - можна додати нове з докладним описом. Хоча багато інших щоденники вправ пропонують користуватися тільки своїм набором вправ і не дають додавати нові.

Я зазвичай роблю так: заздалегідь планую тренування по заготовленим у комплексу, заповнюю кількість підходів і ваги. А під час тренування просто відзначаю одним натисканням виконані підходи. Якщо зробив менше або більше від запланованого - можна швидко змінити свідчення.

Якщо зробив менше або більше від запланованого - можна швидко змінити свідчення

При виконанні вправ додаток підкаже, що на минулому тренуванні ви взяли більшу вагу або зробили більше повторень, і тоді, можливо, слід збільшити навантаження. Також є таймер і секундомір, якщо хтось виконує підходи на час.

Також є таймер і секундомір, якщо хтось виконує підходи на час

Додаток привітно до новачків. Для кожної вправи в довіднику є докладний опис, пояснення, яку групу м'язів воно задіює, а також поради та техніку виконання з ілюстраціями. GymBoom допоможе не тільки для силових вправ, але і для кардіо. Як показники можна вибирати час, швидкість, відстань або інтенсивність.

Для тих, хто більш серйозно займається тренуваннями, додаток становить графіки і статистику результатів вправ. Крім самих тренувань, в додаток можна записувати результати вимірювань тіла: вага, обхват частин тіла і відсоток м'язової і жирової тканини.

Крім самих тренувань, в додаток можна записувати результати вимірювань тіла: вага, обхват частин тіла і відсоток м'язової і жирової тканини

У GymBoom я знайшов тільки два мінуси: не завжди зрозумілий інтерфейс через великої кількості функцій і реклама. Другий мінус можна обернути на користь - від реклами можна позбутися відключивши інтернет, заодно буде менше відволікаючих чинників на тренуванні. Якщо відключити інтернет можна з якихось причин, то можна заплатити від 5 доларів розробникам. Заодно з'явиться можливість синхронізувати дані з «хмарою».

висновок

В цьому щоденнику тренувань є все потрібне для початківця спортсмена і просто захопленого фізкультурою. Мені виявилося простіше і швидше ставити галочку в телефоні, ніж заповнювати щоденник від руки. У мене немає проблем з тим, що смартфон відволікає під час занять, я все одно відключаю звук і все повідомлення. Так що рекомендую спробувати GymBoom, якщо давно замислювалися спробувати вести щоденник тренувань. Додаток ще й безкоштовне.

Завантажити GymBoom в Google Play

Якщо у вас є своє улюблене додатки для спорту і фізкультури - розкажіть про них в коментарях.

Новости