Healbe GoBe2: російський розумний браслет, який сам рахує калорії

  1. Як це працює
  2. Що ще може Healbe GoBe2
  3. У чому відмінності від першої версії Healbe GoBe?
  4. Про Healbe GoBe2
  5. Фітнес-браслет, яким хочеться користуватися

Багато творців носяться пристроїв часто вдаються до допомоги краудфандінг-платформ, оскільки це один з найшвидших способів привернути інвестиції для випуску нового крутого продукту. Причому в краудфандінгом досягли успіху не тільки зарубіжні, а й вітчизняні розробники: так, творцям розумного фітнес-браслета Healbe GoBe вдалося зібрати більше мільйона доларів на випуск свого пристрою при спочатку запитуваної суми в 100 тисяч доларів.

Причому в краудфандінгом досягли успіху не тільки зарубіжні, а й вітчизняні розробники: так, творцям розумного фітнес-браслета Healbe GoBe вдалося зібрати більше мільйона доларів на випуск свого пристрою при спочатку запитуваної суми в 100 тисяч доларів

Сталося це ще в 2012 році за підтримки Центру інноваційно-технологічного консалтингу «Алгоритм», і на цьому російські розробники вирішили не зупинятися. У минулому році вони представили другу версію браслета Healbe GoBe, який швидко отримав звання найрозумнішого фітнес-браслета в світі. Ще б пак, на ринку майже немає пристроїв, які можуть самостійно рахувати калорії і стежити за водним балансом користувача.

Спочатку розробники хотіли створити неінвазивний глюкометр, і коли їм вдалося відстежити зміни рівня глюкози в організмі за допомогою технології Healbe FLOW, вони пішли далі і представили пристрій для ширшої аудиторії. Heabe GoBe 2 не тільки аналізує біоімпеданс, а й також оснащений датчиком шкірно-гальванічної реакції, датчиком вимірювання пульсу, а також гіроскопом, магнітометром і акселерометром.

Як це працює

Датчик біоімпеданса посилає різночастотні сигнали через шкіру, вимірюючи об'єм рідини, яку клітини вбирають і вивільняють при підвищенні або зниженні концентрації глюкози. Потім програмно-апаратний комплекс вже надає інформацію власнику браслета, де описує дані про кількість білків, жирів і вуглеводів, рівні води в організмі та інших показниках. Після того, як дані підсумовуються, Heabe GoBe 2 визначає енергетичний баланс для того, щоб дізнатися, чи потрібно знизити або підвищити калорійності їжі.

Оскільки браслет все аналізує сам, немає необхідності записувати споживання калорій і користуватися різними калькуляторами (а адже це найдовша частина при складанні графіка харчування). Крім усього іншого, всі дані передаються в додаток зі зручним інтерфейсом, яке можна завантажити як в App Store , так і в Google Play .

Що ще може Healbe GoBe2

Крім стеження за рівнем води в організмі, браслет вираховує рівень стресу (на роботі дуже стане в нагоді), показує фази сну і дає рекомендації для ефективного відпочинку, в тому числі будить в потрібну фазу сну, а також стежить за пульсом. Звичайно, без лічильника кроків не обійшлося, і якщо порівнювати свідчення Healbe GoBe2 з іншими ношеними пристроями, вітчизняний браслет може похвалитися більш точними вимірами.

У чому відмінності від першої версії Healbe GoBe?

В першу чергу матеріал браслета замінили на пластик, за рахунок чого він не тільки став легше (майже в два рази), але і краще встановлює з'єднання з мобільним пристроєм по Bluetooth 4.0.

Також додався датчик шкірно-гальванічної реакції, акселерометр став 9-ти осьовим (раніше був 3-х осьовий), з'явився гіроскоп і магнітометр. У другій версії Healbe GoBe використовується більш потужний процесор STLED524, а пам'ять стала вбудована (NAND).

У другій версії Healbe GoBe використовується більш потужний процесор STLED524, а пам'ять стала вбудована (NAND)

Габарити браслета залишилися практично незмінними, а ось час автономної роботи збільшили на цілу годину - тепер пристрій може пропрацювати без підзарядки більше 49 годин. Для підзарядки браслета використовується комплектний магнітний док, оснащений світлодіодним індикатором.

Про Healbe GoBe2

Сам браслет складається з двох частин: знімного пластикового корпусу з усією електронною начинкою і ремінця, який виконаний з синтетичного матеріалу. Матеріали дуже приємні на дотик, а зовнішній вигляд Healbe GoBe2 настільки універсальний, що браслет можна носити не тільки з повсякденним одягом, а й діловим костюмом.

Пристрій не має дисплея в звичному розумінні - інформація виводиться за допомогою мініатюрних світлодіодів. Проте вони дозволяють зручно дізнатися поточний час, заряд акумулятора, кількість кроків з пройденою відстанню, пульс і, звичайно ж, дані про спожиті і витрачених калоріях. Екран виступає також як інструмент для нагадувань - наприклад, поповнити кількість води в організмі. Крім цього, браслет оснащений вбудованим вібромотора.

Кнопка у цього пристрою всього одна - вона розташована на бічній грані і використовується для управління живленням і відображення інформації на дисплеї.

Фітнес-браслет, яким хочеться користуватися

За рахунок функцій, яких по суті немає більше ні у одного фітнес-браслета, Healbe GoBe2 не хочеться знімати з руки. Браслет зручно сам показує отримані і витрачені калорії, будить в потрібній фазі сну, вимірює пульс і так далі. До того ж його можна не знімати у ванній - допустимо занурення в воду до 3 метрів (тільки не в солону).

Незважаючи на те, що даний браслет не є медичним пристроєм, він відмінно підійде для побутового застосування, допоможе налагодити харчування, контролювати навантаження і вчасно пити воду.

Незважаючи на те, що даний браслет не є медичним пристроєм, він відмінно підійде для побутового застосування, допоможе налагодити харчування, контролювати навантаження і вчасно пити воду

Піклуватися про здоров'я потрібно правильно і з розумом. Це стосується, до речі, і всіляких витрат, так що якщо вже і купувати новий пристрій, то з вигодою. В магазині Inspector Gadgets , Наприклад, діє програма лояльності, так що при покупці браслета Healbe Gobe2 на ваш бонусний рахунок повернеться 25% вартості товару - майже 4 000 рублів! Крім того, є опція покупки в розстрочку на 6 місяців без переплат. Ну або можете по-старому скористатися нашим промокодом на знижку 10% - GOBEHEALTHY. Будьте здорові!

Купити Healbe Gobe2

У чому відмінності від першої версії Healbe GoBe?

Новости