Highscreen Cosmo

Тест Highscreen Cosmo: економимо на сірниках

Передісторія

Власником бренду Highscreen є російська компанія «Вобіс Комп'ютер», постачальник і продавець мобільних гаджетів. Ця компанія першою привезла Android в Росію в 2009 році, почавши з моделі Highscreen PP5420, а потім першою представила Android-смартфон Highscreen Zeus з висувною QWERTY-клавіатурою. Після цього настала перерва, і наступний смартфон на базі Android був без особливої ​​помпи анонсований тільки в лютому цього року.

Таким чином, на сьогоднішній день в лінійці смартфонів Highscreen, локалізованих в Росії, представлено п'ять моделей: це недорогі бюджетні апарати в ціновому діапазоні від 7000 до 11000 руб. Highscreen Hippo і Nano працюють на базі Windows Mobile 6.5, а Highscreen Zeus і PP5420, як уже було сказано, представляють сімейство Android, яке і поповнив Cosmo.

Highscreen Cosmo

Зовнішній вигляд

Highscreen Cosmo являє собою невеликий компактний моноблок зі спокійним і елегантним, але в той же час, запам'ятовується, вигідно виділяє апарат на тлі попередників. Апарат виконаний з чорного пластику з темно-сірими блоками по торцях. Виробник використав не дуже дорогі матеріали, проте якість збірки можна визнати гідним.

У смартфона досить тонкий для моделей даного класу корпус (13 мм.) Із закругленими кутами і торцями, і відносно невелика вага, що дозволяє комфортно тримати його в руці.

Смартфон має досить тонким корпусом з приємним дизайном

Highscreen Cosmo оснащений 3.2 дюймовим сенсорним TFT-дисплеєм з роздільною здатністю 320 x 480 пікселів. Дисплей невеликий, з хорошою швидкістю відгуку. За яскравості, контрастів і передачі кольору дисплей не поступається своїм прямим конкурентам, і якщо не вимагати від нього занадто багато чого, то для моделі середнього цінового діапазону цей рівень можна визнати прийнятним. У дисплея непогані кути огляду і майже відсутні відблиски.

На лицьовій панелі розташований блок з чотирьох сенсорних клавіш з підсвічуванням ( «Додому», «Пошук», «Меню» і «Назад») і що повідомляє індикатор. По периметру корпусу - роз'єм для підключення microUSB-кабелю, кнопки для регулювання гучності, кнопка включення і 3,5-мм гніздо для аудіовиходу. Механічні кнопки невеликого розміру і вписані в корпус, що робить їх практично непомітними, проте вони швидко спрацьовують при натисканні.

Зі зворотного боку апарат щільно прикритий кришкою з приємним soft-touch покриттям. Тут же ми бачимо вічко 3-х мегапіксельної камери з металевою окантовкою. Під кришкою розміщений потужний літій-іонний акумулятор ємністю 1500 мА / ч., Блокуючий карту пам'яті, тому поміняти «на льоту» її не вийде, доводиться відключати апарат.

У дисплея хороші кути огляду і практично відсутні відблиски

Яскравих дизайнерських «фішок» у Highscreen Cosmo виявилося небагато, але ті, що реалізовані - залишають приємне враження. Головним чином звертаєш увагу на наявність світлової панелі, здатної відображати п'ять візерунків семи різних кольорів при настанні різних подій (дзвінки, SMS і т.д.).

В цілому, пророблений дизайн, безумовно, важливий крок, хоча відсутність на лицьовій панелі логотипу не дозволяє з першого погляду правильно ідентифікувати виробника.

апаратна частина

У плані апаратної начинки і комунікаційних можливостей Highscreen Cosmo виявився досить продуктивним для недорогої моделі. Смартфон забезпечений процесором Qualcomm з тактовою частотою 600 МГц. Процесор, можливо, не самий потужний, але це стандартний варіант для рішень такого класу, і проблем з запуском додатків або зависаннями практично не було.

Процесор, можливо, не самий потужний, але це стандартний варіант для рішень такого класу, і проблем з запуском додатків або зависаннями практично не було

Highscreen Cosmo оснащений світловою панеллю, здатною відображати п'ять візерунків семи різних кольорів

Як і в попередніх Android-смартфонах Highscreen обсяг оперативної пам'яті Cosmo становить 256 Мбайт і 512 Мб виділено під постійну пам'ять. Вбудованої пам'яті, напевно, могло б бути більше, проте Highscreen Cosmo підтримує можливість розширення за допомогою карти пам'яті microSD, а Android 2.2 дозволяє встановлювати додатки прямо на карту.

У Highscreen Cosmo виявився непоганий динамік, не надто гучний, але з якісним звуком без спотворень і хрипів при звучанні на максимумі. Також апарат укомплектований модулями FM-радіо, Bluetooth, Wi-Fi 802.11b / g і GPS.

Апаратом підтримується робота в мережах GSM, GPRS, EDGE і мережах 3G зі швидкістю до 2 Мбіт / с при передачі та 7.2 Мбіт / с при прийомі. При необхідності Highscreen Cosmo можна використовувати як модем для виходу в Інтернет.

При необхідності Highscreen Cosmo можна використовувати як модем для виходу в Інтернет

На лицьовій панелі смартфона розташовується блок з чотирьох сенсорних клавіш з підсвічуванням

додатки

Операційна система Android - гнучка платформа, тому якщо оцінювати пристрій по програмну начинку і врахувати, що більшість користувачів потужних флагманів об'єктивно задіють лише обмежена кількість додатків, то можна говорити, що різниця між «топом» і «бюджетку» практично непомітна.

Як вже було сказано, Highscreen Cosmo працює на базі Android 2.2 Froyo і використовує з невеликими обмеженнями майже всі основні переваги «Замороженого йогурту».

2 Froyo і використовує з невеликими обмеженнями майже всі основні переваги «Замороженого йогурту»

Смартфон має просте і нехитре меню

Апарат пропонує п'ять робочих столів, на які можна винести ярлики додатків і віджети. Кількість встановлених додатків в Highscreen Cosmo невелика, вони стандартні, але при необхідності можна скористатися Android Market.

Як і у всіх Android-смартфонів, майже всі програми в Highscreen Cosmo, так чи інакше, зав'язані на наявність облікового запису Google. Тільки після реєстрації стають доступними такі сервіси як Google Talk, Android Market, «Локатор» та ін.

Для покупки додатків, необхідно зареєструвати свій аккаунт в Google

У Android-смартфонів традиційно завжди потужний навігаційний блок додатків. Highscreen Cosmo забезпечений чотирма навігаційними сервісами ( «Локатор», «Карти», «Місця» і «Навігатор»). Так «Місця» призначені для пошуку розташованих поблизу кафе, ресторанів, АЗС, банкоматів і пам'яток. При запуску програми в налаштуваннях потрібно знаходити Ваш розташування власника. Сервіс «Навігатор» забезпечує повноцінну навігацію з прокладкою маршруту в залежності від способу пересування: на машині або пішки. Можна використовувати голосові підказки і мітки, адреси із записної книжки і т.д.

Highscreen Cosmo має потужний навігаційним блоком додатків

У смартфона виявився приємний по можливостям набір мультимедійних функцій. Є диктофон, зручний плеєр з можливістю створення плейлистів, сортування треків по виконавцям і альбомами, також апарат дозволяє переглядати ролики на Youtube. З «мінусів» відзначимо «пропажу» встановлених додатків для роботи в соціальних мережах. Немає також фірмової оболонки, але її відсутність не дуже помітно.

фотокамера

Highscreen Cosmo оснащений 3-х мегапіксельною фотокамерою без автофокусу. Камера запускається тільки через меню і вимагає наявності карти пам'яті. У камери стандартний набір налаштувань: регулювання білого кольору, яскравості, таймер, можливість використовувати фільтри, налаштовувати експозицію і т.д. Знімати можна з співвідношенням сторін 4: 3 і 3: 2. Максимальна роздільна здатність становить 2048x1536 пікселів. Якість одержані знімків цілком прийнятно для побутових потреб, для якісної пейзажної або портретної зйомки все ж краще використовувати фотоапарат.

Літій-іонний акумулятор дозволяє працювати смартфону в режимі розмови до семи годин

батарея

Апарат обладнаний літій-іонним акумулятором ємністю 1500 мА / ч. Для бюджетної моделі це вельми і вельми непогано. Виробником обіцяно, що в режимі розмови смартфон зможе працювати до 7 годин і до 12 годин - в режимі очікування. Основними споживачами енергії виступають зв'язок з мережею і робота в режимі очікування. При бажанні можна режим енергоспоживання можна оптимізувати, наприклад, відрегулювати яскравість екрану.

вартість

Highscreen Cosmo позиціонується як найбільш доступний на ринку бюджетний смартфон, що працює на базі ОС Android 2.2. Новинка коштує близько 7900 руб. Найближчі в ціновому сегменті конкуренти, включаючи LG Optimus One і Samsung Galaxy Mini S5570, коштують дорожче і по ряду показників (дизайн, технічні параметри) явно поступаються Highscreen Cosmo.

висновки

Найскладніше у виробництві будь-якої бюджетної моделі - дотримати баланс. Як правило, коли мова йде про недорогих апаратах, то завжди можна очікувати, що під «скорочення» обов'язково потраплять якість матеріалів, дисплей, функціонал, пам'ять. недоліки у Highscreen Cosmo якщо і не відсутні, то не дуже помітні. Звичайно, є певні обмеження, пов'язані з невеликим об'ємом пам'яті, але за короткий час роботи зі смартфона вдалося вичавити чимало корисного: від прокладки маршруту, до відправки пошти і прослуховування музики.

У підсумку, купувати чи не купувати? Якщо немає можливості придбати більш дорогу модель, а хочеться повнофункціональний Android-смартфон з оптимальним набором додатків і хорошою продуктивністю, то з точки зору співвідношення «ціна-якість» Highscreen Cosmo - практично ідеальне рішення.

У підсумку, купувати чи не купувати?

Новости