Хірологія Рашид Валієв: розшифровка долі

У чому різниця між хірологія і хіромантією У чому різниця між хірологія і хіромантією? Чи здатний звичайна людина навчитися читати по руці або ж це доля обраних? Наш сьогоднішній гість - видатний фахівець з малюнками на долонях Рашид Валієв.

- Багато хто плутає хіромантії і хірологію. Скажіть, чи є якісь відмінності?


- Звичайно є. Хірологія - наука. Зі своїми критеріями, методами, за допомогою яких досліджується життя людини, його характер, здібності, його минуле і майбутнє. Хіромантія - не наука, скоріше - ворожіння по руці. Головне тут - суб'єктивний досвід хіроманта. Кожен хіромант в тій чи іншій мірі володіє екстрасенсорними здібностями, бачить картину життя людини не тільки по візерунку долоні, але і крізь призму власне сприйняття. Хірологія дивиться на руку як на об'єкт дослідження, застосовує свої інструменти (ручка, лінійка, нитка, циркуль). Для хіроманта малюнок на долоні - всього лише якийсь образ, підказка. Ось, наприклад, хірологія бачить якийсь знак. Він каже: зазвичай це означає те-то і те-то, будемо уточнювати. І продовжує вивчати лінії. Хіромант, глянувши на той же знак, скаже: я бачу таке-то подія ... І потім, досліджуючи візерунки на долоні, лише конкретизує деталі. Тобто, тут включається екстрасенсорика.


Сам я, як і багато, починав з хірології. Спочатку вивчав різні книжки, зустрічався з відомими хірологія і хіромантами, накопичував досвід. І поступово у мене стало прокидатися шосте чуття (воно є у кожного, і це вже доведено) - інтуїція, причому саме в області читання ліній на долоні.


Взагалі, за освітою я фізик-теоретик, але паралельно вивчав і аномальні явища. І, ще будучи студентом, прийшов до висновку, що деякі речі традиційна наука не просто не хоче пояснювати, але не може. А тому починає їх заперечувати. Але езотерика, магія - все це працює, я переконався на власному досвіді.


Особливо мене зацікавив таке питання: чи існує доля? Наука визнає лише причинно-наслідковий зв'язок - не більше. Релігія, навпаки, переконує нас, що все визначено. Згодом, вивчивши літературу, поспілкувавшись з різними людьми, я зробив висновок, що доля все-таки є, але це не фатальний рок, це - сукупність виборів, які може зробити людина. Підеш направо - один підсумок, наліво - інший, як в російських казках. Але куди повернути - вирішуєш ти сам. Природно, мені було цікаво, чи можливо зчитувати долю, дізнаватися заздалегідь варіанти розвитку подій. Так я і прийшов до хірології.


- Чи можна самостійно, наприклад, по книгах, вивчити хірологію?


- Проблема в тому, що книги ці в основному по хіромантії - тобто, вони описують суб'єктивний досвід конкретних людей. Тому так багато різночитань. Візьмемо, наприклад, двох відомих хіромантів ХХ століття - Річарда Вебстера і графа Люїса Хамона (більше відомого під псевдонімом Каиро). Є такий знак - квадрат на лінії життя. Зазвичай він символізує якісь рамки, обмеження. З точки зору хірологія, цей знак завжди потрібно уточнювати. Каиро же пише, що це в'язниця. Вебстер - що лікарня. Вони роблять висновок на основі особистого досвіду. Але насправді такий квадрат може означати і казарму, і монастир, і багато іншого. Бувають, звичайно, книги, де суб'єктивний досвід майже не враховується, але їх, на жаль, дуже мало, і по ним реально освоїти лише ази. Далі доведеться багато консультуватися, практикувати. Але якщо є бажання, хірологію під силу освоїти будь-кому.


- Протягом життя лінії на долонях змінюються. З чим це пов'язано?


- По-перше, на руці є три головні лінії: життя, розуму і серця. Вони змінюються досить рідко. Але на них можуть з'являтися всілякі знаки. Припустимо, зробив один чоловік вчинок - і в подальшому це призведе його до щасливого події (або навпаки - обернеться трагедією): на руці з'являється відповідний знак. В основному, знаки виникають на активній руці - тієї, яку ми пишемо. Для більшості це права. У лівшів, відповідно, все навпаки. Що стосується пасивної руки, існує думка, що вона відображає наші думки. Але я вважаю, що це не зовсім так. На ній зафіксована доля - то є, безліч виборів, які людині пропонує доля. На пасивної руці лінії теж змінюються, але пов'язано це не з конкретними подіями, а з думками, почуттями, переживаннями. Крім того, всякі зовнішні впливи - вроки, псування та інше - залишають слід на пасивної руці. Тобто, часом змінюється навіть доля, початковий «набір можливостей».


- Багато читали популярні книжки по хіромантії. Наскільки їм можна довіряти? Наприклад, чи правда, що коротка лінія життя означає, що людина помре молодим? І чи правда, що у людей з дуже низьким інтелектом відсутня лінія розуму?


- Все це стереотипи. Думка про те, що довжина лінії життя визначає тривалість реальному житті людини, дійсно, дуже популярно. Але, по-перше, час - фактор суб'єктивний, і на одному відрізку у кого-то «уміщається» двадцять років, а у кого-то - десять. Коротка лінія життя визначає, скоріше, наступне: людина «не вписується» в свій ритм. Можливо, він імпульсивний, або живе під тиском стереотипів і так далі. У кожному конкретному випадку потрібно уточнювати. З тривалістю життя це ніяк не пов'язано.


З приводу відсутності лінії розуму - так, є і таке оману: так звана «лінія мавпи», коли лінії серця і розуму об'єднуються. Але такі малюнки зустрічаються і у дуже відомих і успішних людей, навіть у олігархів. Тут можна говорити про «впертість», цілеспрямованості (аж до зацикленості), але ніяк не про низький інтелект.


- Чи можна гадати по руці собі самому або необхідно, щоб вашу долоню досліджував хтось інший?


- На мій погляд, саме сама людина може і повинен вміти аналізувати власну руку. Звичайно, необхідні відповідні знання, певна підготовка - але для того, щоб почати, досить знати основні речі, які не так вже й складно освоїти. Більш того, абсолютно всі хірологія і хіроманти починали з себе! Чому це важливо і правильно? Будь-, найобдарованіший і досвідчений майстер - людина, зі своїми перевагами і стереотипами. Волею-неволею він щось «нав'язує» клієнту, певною мірою програмує його майбутнє. Адже, як я вже говорив, кожен знак може мати кілька смислів: назвавши один варіант - ми відкидаємо всі інші. Коли ж людина сама розбирає свою руку - ніхто не втручається в його долю, він робить дійсно усвідомлений вибір.

Хочете дізнатися, що означають лінії на ваших долонях і навчитися читати карту вашому житті Хочете дізнатися, що означають лінії на ваших долонях і навчитися читати карту вашому житті? Ласкаво просимо в «Центр ОРАКУЛ» на тренінг Рашида Валієва "Доля на долоні".


Заняття пройдуть 25 і 26 жовтня 2008 року.
Дізнатися подробиці про тренінг - www.oracle-today.ru/zenter/rashid


У чому різниця між хірологія і хіромантією?
Чи здатний звичайна людина навчитися читати по руці або ж це доля обраних?
Скажіть, чи є якісь відмінності?
Особливо мене зацікавив таке питання: чи існує доля?
Чи можна самостійно, наприклад, по книгах, вивчити хірологію?
З чим це пов'язано?
Наскільки їм можна довіряти?
Наприклад, чи правда, що коротка лінія життя означає, що людина помре молодим?
І чи правда, що у людей з дуже низьким інтелектом відсутня лінія розуму?
Чи можна гадати по руці собі самому або необхідно, щоб вашу долоню досліджував хтось інший?

Новости