Хліб на заквасці в хлібопічці Мулинекс

  1. Інгредієнти для приготування хліба на заквасці
  2. Процес приготування

Бездріжджовий хліб є джерелом корисних вітамінів і мікроелементів, а також джерелом складних вуглеводів, завдяки яким людський організм поповнюється запасами енергії. Шматочок хліба на заквасці, як пекли його в старовину, дає відчуття ситості надовго, він не містить розпушувачів та підсилювачів смаку, поєднує в собі легку кислинку і справжній хлібний аромат. У хлібопічці Мулинекс є можливість приготувати бездріжджову випічку і порадувати своїх улюблених корисним ласощами.

Інгредієнти для приготування хліба на заквасці

  • житнє закваска - 9 ст. л .;
  • борошно - 520 г;
  • тепла питна вода - 250 мл;
  • цукор - 2 ст.л .;
  • олія соняшникова - 3 ст.л .;
  • сіль - 2 ч.л.

л

Тепер зупинимося докладніше на приготуванні закваски, зробити це потрібно заздалегідь, так як на її визрівання йде 4-7 днів. Для цього взяти 100 г житнього борошна і 100 мл теплої питної води, все компоненти ретельно розмішати в скляній банці і залишити в теплі. Протягом дня суміш кілька разів перемішати. На другий день додати до цієї маси ще порцію борошна і теплої води, добре перемішати і повторювати цю процедуру протягом дня. На третій день повторити процес, тільки додати вже половину пропорції борошна і води. На цьому етапі вже яскраво виражений кислуватий запах і суміш збільшується в об'ємі, з'являються дрібні бульбашки. На четвертий день наша закваска повинна дозріти, якщо цього не сталося - слід повторити технологію з додаванням половини норми продуктів.

Як зрозуміти, що закваска готова? Вона повинна добре пузиритися, мати приємний хлібний запах. Саме таку субстанцію потрібно використовувати для приготування хліба на заквасці в хлібопічці Мулинекс. Зберігати її потрібно в холодильнику, перед застосуванням заздалегідь дістати і підгодувати борошном і водою для активації.

Процес приготування

1) Додайте в чашу хлібопічки половину порції просіяного борошна, 9 ст.л. закваски і 250 мл підігрітої води.Влейте 3 ст.л. соняшникової олії, додайте 2 ст.л. цукру, 2 ч.л. солі. Зверху досипьте решту борошна.

2) Замісити в хлібопічці тісто, виставивши режим «тісто для піци». Для цього достатньо 30 хвилин. Якщо запрограмований довгий заміс протягом години і більше, зупиніть машину вручну.

3) Залиште відпочивати тісто в хлібопічці на 10 - 12 годин. Найкраще робити заміс з вечора і залишати тісто на ніч, а вранці піч свіжий хлібець.

4) Випікайте хліб в режимі звичайної випічки протягом півтори години. Необхідно чітко контролювати час випічки, при потребі додавати / зменшувати самостійно. Це можна зробити так: зупинити програму перед завершенням і виставити знову потрібну кількість часу.

5) Дістаньте чашу з хлібопічки і дайте дійти випічці.

6) Обережно витягніть хліб з неї і насолоджуйтеся справжнім сільським хлібом.

6) Обережно витягніть хліб з неї і насолоджуйтеся справжнім сільським хлібом

Випікання хліба на заквасці в хлібопічці Мулинекс - справа клопітка, але це тільки в перший раз, поки визріє закваска. Пристосувавшись, ця дія не буде займати багато часу, зате приголомшливий смак і аромат справжнього хліба здивує рідних і близьких людей. Такий хліб буде приносити величезну користь для здоров'я: допоможе нормалізувати проблеми шлунково-кишкового тракту, наповнить силою і сяйвом нігті, волосся і шкіру, прискорить обмінні процеси в організмі. Найголовніша якість бездріжджового хліба - він прекрасно втамовує голод і анітрохи не шкодить фігурі.

Як зрозуміти, що закваска готова?

Новости