Honor 7A Pro: огляд самого доступного Безрамковий смартфона Huawei

  1. Технічні характеристики Huawei Honor 7A
  2. Комплект поставки і перші враження
  3. Дизайн і зовнішній вигляд
  4. Екран. графічні можливості
  5. Апаратна платформа: процесор, пам'ять, швидкодія
  6. комунікаційні можливості
  7. тривалість роботи
  8. Інтерфейс і операційна система
  9. Камера. Можливості фото і відео
  10. підсумки
  11. Huawei Honor 7A Pro

Компанія Huawei все активніше просуває смартфони з співвідношенням сторін 18: 9. Нещодавно розробник представив найдешевший широкоекранний апарат у своїй лінійці - Honor 7A Pro. Ціна новинки не перевищує 9000 рублів. Телефон отримав металевий корпус, безрамковий дизайн, дисплей 5,7 дюйма, сканер відбитків пальців, камери на 13 і 8 Мпікс. Чи здатний Honor 7A Pro стати еталоном устройст в своєму класі? Розберемося по ходу нашого тест-огляду. Компанія Huawei все активніше просуває смартфони з співвідношенням сторін 18: 9

Huawei вирішила потіснити Xiaomi в сегменті доступних смартфонів з широкоформатним екраном. За статистикою, найбільш продаваним апаратом у цьому класі є Xiaomi Redmi 5 . Новий Honor 7A Pro зі схожими характеристиками і ціною повинен стати гідним конкурентом «Редмен 5».

Смартфон від Huawei може похвалитися великим екраном 5,7 дюйма з співвідношенням сторін 18: 9 і безрамковий дизайном. Крім того, девайс оснастили сканером відбитків пальців на задній стороні, основною камерою 13 Мпікс і фронтальної 8 Мпікс. Примітно, що апарат отримав функцію розпізнавання обличчя, за допомогою якої можна розблокувати пристрій.

З технічної точки зору Honor 7A Pro - типовий бюджетник. Тут використовується 8-ядерний процесор Qualcomm Snapdragon 430 з графікою Adreno 505, 2 Гб оперативної пам'яті, 16 ГБ вбудованої пам'яті. У комунікаційному плані девайс може похвалитися наявністю підтримки LTE, Wi-Fi, Bluetooth 4.2. Пристрій оснащений двома слотами під SIM-карти і окремим слотом для карт пам'яті microSD. Таке трапляється не часто, особливо серед недорогих телефонів.

Технічні характеристики Huawei Honor 7A

id = "sub0"> Характеристика Опис Матеріали корпусу: пластик, скло Операційна система: Android 8.0, призначена для користувача оболонка EMUI 8.0 Екран: діагональ 5,7 дюйма, IPS, дозвіл 720x1440 точок (282 ppi), розпізнавання до десяти одночасних дотиків, захисне скло з ефектом 2.5D, автоматичне регулювання яскравості процесор: 8-ядерний Qualcomm Snapdragon 430 (MSM8937) - 8 ядер ARM Cortex-A53 до 1.4 ГГц, 28 нм Графічний процесор: Adreno 505 Оперативна пам'ять: 2 Гб Флеш-пам'ять: 16 Гбайт + слот для карт пам'яті microSD до 256 ГБ Тип SIM-карти: дві nanoSIM Мобільний зв'язок: LTE Band 1/3/5/7/8/20/40; 2G 850/900/1800/1900 Мгц, 3G - 900/2100 МГц Комунікації: однодіапазонні Wi-Fi 802.11 b / g / n, Bluetooth 4.1, роз'єм microUSB для заряду / синхронізації, 3.5 мм для гарнітури, FM-радіо Навігація: GPS , AGPS, ГЛОНАСС, BEIDOU Датчики: датчик освітленості, датчик наближення, акселерометр / гіроскоп, магнітометр (цифровий компас), сканер відбитків пальців Основна камера: 13 Мпікс, діафрагма f / 2.2, фокусна відстань 26 мм, автофокус, спалах Фронтальна камера: 8 Мпікс (f / 2.0), фокусна відстань 24 мм, автофокус відсутня Акумулятор: Незйомний, 3000 мАг Розміри, вага: 152x73х7.8 мм, 155 г Колір: синій, чорний, золотий

Комплект поставки і перші враження

id = "sub1">

Honor 7A Pro поставляється в коробці, виготовленої з жорсткого картону небесно-блакитного кольору. На лицьову сторону упаковки нанесено назву моделі. У коробці крім самого смартфона є кабель для синхронізації і зарядки з роз'ємом microUSB (довжина 1,1 м), адаптер для електромережі (1А), скріпка для відкривання лотка SIM-карти, інструкція і гарантійний талон. Навушників і будь-якого роду чохла в комплекті немає.

Новий бюджетний безрамковий смартфон зручно лежить в руці. Багато в чому це пов'язано зі співвідношенням сторін - телефон витягнуть по довжині. Через це ширина відповідає класичним 5,5-дюймовим моделям. Апарат досить тонкий і в міру великий як за габаритами, так і по вазі. Розміри - 152x73х7.8 мм, вага - 155 грам. Ліворуч і праворуч кромки досягають 3 мм, зверху і знизу - по 7-8 мм.

Honor 7A Pro поставляється на російський ринок в трьох колірних варіантах: синій, чорний і золотий. У моєму розпорядженні був апарат в синьому кольорі.

У моєму розпорядженні був апарат в синьому кольорі

Дизайн і зовнішній вигляд

id = "sub2">

Смартфон отримав монолітний корпус, задня частина якого виготовлена ​​з матової пластмаси. Поверхня розділена сріблястими смужками на три частини, як би натякаючи на метал. В реальності перед нами пластик. Зауважу, що використовуваний матеріал приємний на дотик. Дизайн у апарату строгий, але разом з цим впізнаваний для останніх апаратів Huawei. Кути і межі похилі, завдяки чому в руках телефон лежить добре.

Екран займає практично всю лицьову частину - діагональ 5,7 дюйма. Захищає його скло з ефектом 2.5D. Кромки навколо дисплея не такі вже й великі. З боків - 3 мм, зверху і знизу - близько 7-8 мм. Захисне скло екрану має олеофобним покриття, відбитки пальців залишаються, але стираються досить швидко.

Над екраном розмістився динамік для телефонних розмов. Його гучності вистачить, щоб спілкуватися в шумному оточенні або в дорозі. У верхньому лівому куті лицьового частині є вбудований світлодіодний індикатор. Він блимає при надходженні вхідних повідомлень, телефонних дзвінках, розряді акумулятора. Його можна відключити або переналаштувати в відповідному пункті меню. Справа можна бачити датчики наближення, освітлення. Фронтальна камера в Huawei Honor 7A Pro розташувалася зліва від динаміка, з протилежного боку - світлодіодний спалах.

Під екраном немає ніяких кнопок або інших елементів. Замість них логотип Honor. Функціональні клавіші повністю інтегровані в екранну оболонку.

На правій бічній частині розташовуються кнопки регулювання гучності і клавіша включення / блокування екрану. Ці елементи управління зручні, хід у них чіткий. Помилкових спрацьовувань в кишені одягу не зафіксовано.

Помилкових спрацьовувань в кишені одягу не зафіксовано

На лівій бічній грані є роз'єм для двох сім-карт розміру nano і карти пам'яті microSD. Роз'єми роздільні. Така конфігурація дозволяє використовувати відразу дві сім-карти і карту пам'яті. Для недорогого апарату це великий плюс.

На нижній межі праворуч є отвори динаміка для зовнішніх дзвінків і музики, зліва - мікрофон. Роботу основного динаміка я б оцінив на міцну четвірку. Звук досить потужний і гучний, хоча деталізація не сама якісна. Проте, мелодії не хриплять і не шиплять. Якщо динамік закрити рукою або пальцем, гучність падає на 90%. Про цей факт варто знати, коли ви кладете апарат в дамську сумку, або зимовий одяг. Таким чином можна пропустити важливий дзвінок. По центру знаходиться порт microUSB для підключення телефону до комп'ютера і зарядки.

Роз'єм для підключення навушників діаметром 3,5 мм розмістився на верхній межі Honor 7A Pro.

На задній стороні можна бачити об'єктив основної камери. Вона знімає з роздільною здатністю 13 Мпікс, присутній автофокус, є тут і світлодіодний спалах. Блок камери виступає на 1 мм відносно поверхні корпусу. Поруч можна бачити мікрофон для роботи шумозаглушення при телефонних дзвінках.

Трохи нижче по центру розташовується сканер відбитків пальців, що має круглу форму. З його допомогою можна не тільки розблокувати пристрій, але і відповідати на дзвінки, вимикати будильник, переглядати список відкритих додатків (для цього потрібно провести пальцем вгору по датчику), доступ до панелі сповіщень (провести вниз) і прати повідомлення (подвійне постукування по датчику). Більш того, користувач може створити захищену зону для зберігання конфіденційної інформації та засекречених додатків, доступ до яких буде здійснюватися за відбитком пальця.

Дактилоскопічний сенсор працює досить швидко. Під час тестування він безпомилково розпізнавав відбитки і не реагував на чужинців. Всього можна зберегти в пам'яті пристрою до п'яти відбитків. До речі, в апараті присутня розпізнавання особи. Правда, працює воно не так швидко, як відбиток пальця.

По частині збірки апарат дуже якісний. Корпус міцний, хоч і пластиковий. За час двотижневого тестування на смартфоні не з'явилося ні сколів, ні подряпин.

Екран. графічні можливості

id = "sub3">

Екран у Honor 7A Pro має діагональ 5,7 дюйма. Дисплей виготовлений за технологією IPS з покриттям проти відблисків і без повітряного прошарку. Дозвіл - 720x1440 пікселів, піксельна щільність - 282 ppi, співвідношення сторін 18: 9.

Завдяки наявності датчика освітленості девайс сам підлаштовує підсвічування дисплея. У більшості сценаріїв функція працює коректно. Можна перейти на ручний режим і зробити настройку так, як вам подобається.
Картинка на екрані виглядає відмінно. Кути огляду максимальні. Під прямими сонячними променями зображення залишається читаним, хоча є вицвітання. Головне при цьому, дисплей не відблискує.

Якщо говорити про чутливість екрану, то на дотики він реагує швидко і розпізнає жести. Всього пристрій підтримує до десяти одночасних дотиків.

У Honor 7A Pro є датчик наближення, який блокує дисплей при піднесенні смартфона до вуха.

Апаратна платформа: процесор, пам'ять, швидкодія

id = "sub4">

За швидкодію відповідає 8-ядерний чіп Qualcomm Snapdragon 430 (MSM8937) - 8 ядер ARM Cortex-A53 до 1.4 ГГц, 28 нм, а також графічний співпроцесор Adreno 505. Оперативної пам'яті в смартфоні 2 ГБ, а вбудованої пам'яті 16 ГБ, з якої близько 10 ГБ доступні користувачеві. Підтримуються карти пам'яті до 256 ГБ.

Смартфон не глючить і не гальмує, з повсякденними завданнями справляється добре. Плюс для користувача оболонка EMUI відмінно оптимізована, тому лаги і пригальмовування не спостерігалося при запуску простих і часто використовуваних додатків. Але як тільки ви намагаєтеся навантажувати процесор, починає проявлятися повільність, помітні легкі подвисания. До речі, в тесті Antutu апарат набирає майже 60 000 балів. При зарядці акумулятора і навантаженні чіпа корпус не гріється.

Підводячи підсумок по продуктивності, зауважу, що для базових завдань її досить. Якщо потрібна більш висока потужність (ігри, відео у високій якості і т.п.), апарат перетворюється в повільне пристрій. У загальному і цілому, для смартфона своїй ціновій категорії все цілком очікувано.

комунікаційні можливості

id = "sub5">

Смартфон Honor 7A Pro без проблем працює з мобільними мережами GSM (850/900/1800/1900 Мгц), 3G (900/2100 МГц) і 4G LTE (Band 1/3/5/7/8/20/40). Для мобільних операторів передбачено відразу два слоти для сім-карт розміру nano. Радіомодуль тут один.

Робота з сім-картами реалізована найпростішим чином: після установки обох сімок в пристрій смартфон запропонує призначити, з якою з них дзвонити, відправляти повідомлення і виходити в Інтернет.

З мережами 3G / 4G може працювати SIM-карта в будь-якому слоті, проте одночасно в цьому режимі може функціонувати лише одна з них. Для зміни призначень слотів картки міняти місцями не потрібно - це можна зробити прямо з меню телефону.

Розмовляти по телефону комфортно. У динаміка хороший запас гучності, та й співрозмовники за час тестування на погану чутність не скаржилися. Якість прийому сигналу також на найвищому рівні.

З додаткових комунікацій варто відзначити Wi-Fi b / g / n з одним діапазоном 2,4 ГГц, Bluetooth 4.2, USB 2.0 c підтримкою OTG. Присутні навігація A-GPS, GPS і ГЛОНАСС. Honor 7A Pro підтримує ще й BeiDou (китайська супутникова система навігації). Точність від 9 метрів, чутливість дуже висока: навіть в будівлі приймач відстежує 5 супутників (в видимості до 25), на відкритій місцевості працює з 15 супутниками (в видимості - до 35). Гаджет відмінно справляється з роллю навігатора.

NFC в апараті немає, тому безконтактні платежі Android Pay не працюють.

тривалість роботи

id = "sub6">

Смартфон має літій-іонну батарею ємністю 3000 мАг. Акумулятор тут незнімний. В умовах тестування при кількості дзвінків 30 хвилин в день, перегляді інтернет-сторінок близько 1.5 годин через 4G, прослуховуванні mp3-плеєра через гарнітуру близько 2,5 годин в день апарат працював 31 годину. При перегляді відео гаджет працює 7 годин, в режимі навігатора - 3 години 20 хвилин. Як підсумок, апарат доводиться заряджати раз в 1,5 дня. Якщо використовувати смартфон в менш інтенсивному режимі, то він буде працювати 2-2,5 дня. Це дуже гідний резкльтат.

Заряджається акумуляторна батарея близько двох годин.

Інтерфейс і операційна система

id = "sub7">

Honor 7A Pro працює під управлінням операційної системи Android 8.0 Oreo, поверх якої встановлена ​​фірмова оболонка EMUI 8.0. Якихось помітних відмінностей від попередньої версії інтерфейсів немає. У EMUI як і раніше відсутня панель додатків, а всі ярлики програм знаходяться на робочих столах. За замовчуванням робочих екранів три.

В наявності кілька вбудованих тем оформлення з можливістю безкоштовної і платної завантаження нових, а також дуже симпатичні картинки для екрану блокування. Це один з рідкісних випадків, коли, набуваючи новий смартфон, не доводиться міняти вбудовані фони і теми на нові. Є режим автоматичної зміни шпалер, коли картинки виставляються в хаотичному порядку, для цього смартфон потрібно лише струснути.

Серед встановлених програм - стандартні для виробника програми: яндекс.браузер, Диспетчер телефону, сервіс бронювання Booking.com, додаток Сбербанк онлайн, Facebook, Facebook Messenger, Instagram, 2ГІС, Netflix, а також ігри від Gameloft. Якщо будь-які програми не потрібні, їх легко можна видалити. Як стандартна клавіатури в Honor 7A Pro використовується відома клавіатура SwiftKey з підтримкою тим і компактного режиму для введення однією рукою.

З особливостей можна відзначити, що Honor 7A Pro підтримує два способи біометричної аутентифікації: розпізнавання відбитків пальців і осіб. При використанні відбитку пальців розблокування апарату займає лічені частки секунди, помилки в розпізнаванні практично не зустрічаються. Крім безпосередньо розблокування, сенсор можна використовувати для доступу до захищеному сховища в стандартному файловому менеджері, а також для виконання різних дій на кшталт відкриття панелі повідомлень або перегортання фотографій.

Розпізнавання осіб працює повільніше, ніж сканер відбитків. Розпізнавання відбувається близько двох секунд. Ця функція працює навіть при поганому освітленні, але в повній темряві, коли покладатися доводиться тільки на підсвічування особи екраном гаджета, іноді не спрацьовує. Використовувати розблокування за допомогою розпізнавання обличчя можна одночасно зі сканером відбитків пальців, так що у вас в будь-якої конкретної ситуації буде вибір.

Використовувати розблокування за допомогою розпізнавання обличчя можна одночасно зі сканером відбитків пальців, так що у вас в будь-якої конкретної ситуації буде вибір

Камера. Можливості фото і відео

id = "sub8">

Основна камера Honor 7A Pro має дозвіл 13 Мпікс. Присутній автофокус і світлодіодний спалах. З денний зйомкою апарат справляється відмінно, фотографії виходять чіткими і деталізованими. А ось при складному освітленні, а також в сутінках і вночі знімки виходять не завжди якісними, різкими і деталізованими.

Максимальний кут зйомки панорам залишає 180 °, а підсумкове дозвіл таких фотографій - 23 Мпікс. За чіткості і якості панорами не поступаються звичайним денним знімкам.

Для зйомки в смартфоні використовується фірмовий додаток камери. Основні режими і перемикачі знаходяться по лівому і правому краю екрану програми, а розширені режими і настройки доступні по свайпа вліво і вправо.

Максимальна якість відеозапису на Honor 7A Pro - Full HD на швидкості 30 кадрів в секунду зі стереозвуком. Ролики виходять задовільної якості, хоча при ручному зйомці немає тієї плавності, яка характерна для пристроїв більш дорогого сегмента.

Фронтальна 8 Мпікс камера гаджета оснащена фіксованим фокусом і спалахом. Остання може працювати в режимі постійного світіння ( «м'який спалах»), що дозволяє використовувати її при зйомці Селфі без побоювань отримати пересвічене особа або сильні відблиски.

Остання може працювати в режимі постійного світіння ( «м'який спалах»), що дозволяє використовувати її при зйомці Селфі без побоювань отримати пересвічене особа або сильні відблиски

підсумки

id = "sub9">

Смартфон Honor 7A Pro володіє хорошим співвідношенням «ціна-функціональність». У цього апарата немає якихось суттєвих огріхів. Зовнішній вигляд вельми універсальний і в той же час привабливий. З якісним екраном зі співвідношенням сторін 18: 9 комфортно працювати, на ньому приємно дивитися фото, відео, читати тексти, листуватися в соціальних мережах і месенджерах: ВКонтакте, Однокласники, Facebook, Telegram, WhatsApp.

В апаратному плані телефон відповідає своїй ціні. Тут використовується бюджетний чіп, не найбільший, але достатній обсяг оперативної і вбудованої пам'яті. Апарат не зависає і працює швидко, якщо на ньому не запускати «важкі ігри». До плюсів можна віднести підтримку LTE Cat.6, можливість використовувати відразу дві сім-карти. Ємності акумулятора вистачає в середньому на 1,5-2 дня, що є середнім або трохи краще за середні показники по ринку. Також тут є датчик відбитків пальців і функція розпізнавання особи.

Мабуть, головним питанням в разі Honor 7A Pro стає його конкуренція з моделлю Xiaomi Redmi 5 . Характеристики смартфонів схожі, але Redmi 5 має металевий корпус, правда, його чіпсет виконаний за меншим техпроцесу, а ось акумулятор на 300 мАг більше. При цьому смартфон від Xiaomi на китайських онлайн-майданчиках можна купити за ті ж 9000 рублів з об'ємом пам'яті 2/16 ГБ. Однозначний вибір зробити вкрай складно. Краще порівнювати два ці апарату лицем до лиця в магазині і потім приймати рішення.

Ще одним конкурентом Honor 7A Pro є смартфон Alcatel 3V , Який також коштує близько 9000 рублів. Цей апарат має більший екран (6-дюймовий) і з кращим дозволом (FullHD +), подвійну основну камера і Android 8 на борту. Мінусом цього пристрою є 4-ядерний процесор Mediatek MT8735 (не такий потужний, як у Honor 7A Pro). З цієї причини інтерфейс працює нешвидко.

У загальному і цілому, Honor 7A Pro - приклад дуже якісного бюджетного смартфона з хорошим широкоформатним екраном.

переваги

- Якісна збірка
- Хороший широкоформатний екран
- Підтримка 2 сім-карт
- Наявність LTE
- Хороша автономність

недоліки

- Ні підтримки NFC, а тому не працює Android Pay
- Ні підтримки діапазону 5 ГГц Wi-Fi
- Не дуже хорошу якість запису відео

Huawei Honor 7A Pro

id = "sub10">

Схожі сюжети / 6

Чи здатний Honor 7A Pro стати еталоном устройст в своєму класі?

Новости