HTC One: відповіді на найчастіші запитання (FAQ)

В ході щоденного використання HTC One його власники стикаються з безліччю питань про різні аспекти роботи нового «флагмана». Часом навіть дрібниці можуть зіпсувати враження від телефону або навпаки зробити спілкування з ним приємним і комфортним. У цій статті ми зібрали відповіді на деякі питання, часто хвилюючі володарів One.

А ви вже вибрали аксесуари для свого One ?

Обов'язково прочитайте:

Які існують модифікації HTC One?

Для різних ринків HTC підготувала різні версії One:

  • Для Тайваню, України: HTC One 801e (U, m7_u), модем MDM8215 (GSM / HSPA, без LTE).
  • Для Європи (включаючи Росію і деякі країни СНД), Близького Сходу і Африки: HTC One 801n (UL, m7_ul), модем MDM9215 (GSM / HSPA / LTE).
  • Три варіанти для Китаю:
    • HTC One 802t (SIM 1: TD-SCDMA / TD-HSDPA 1880-1920 / 2010-2025 МГц, HSDPA / HSUPA 850/1900/2100 Мгц, EDGE / GPRS / GSM 850/900/1800/1900 Мгц; SIM 2: GSM / GPRS / EDGE 850/900/1800/1900 Мгц).
    • HTC One 802w: GSM + GSM (SIM 1: WCDMA / HSDPA / HSUPA 850/1900/2100 Мгц, GSM / GPRS / EDGE 850/900/1800/1900 Мгц; SIM 2: GSM / GPRS / EDGE 850/900/1800 / 1900 МГц).
    • HTC One 802d: CDMA + GSM (SIM 1: CDMA EVDO 800/1900 МГц, GSM / GPRS / EDGE 850/900/1800/1900 Мгц, UMTS 900/2100 МГц; SIM 2: GSM / GPRS / EDGE 850/900 / 1800/1900 МГц).
  • Одна з «китайських» модифікацій One 802w випущена для ринку Росії і СНД, включаючи Україну, під назвою HTC One Dual Sim . Детальніше про відмінності між HTC One 801n і One Dual Sim .
  • Для Гонконгу і Сінгапуру: HTC One 801s (UL, m7_ul), модем MDM9215 (GSM / HSPA / LTE).
  • Для США і Канади: версія європейського HTC One 801n (m7_wlj, m7_wlv), налаштована на роботу з частотами північноамериканських операторів зв'язку AT & T, T-Mobile, Telus, Bell, Rogers. Вона ж продається в якості версії для розробників. CDMA-версія для оператора Sprint має назву HTC One WL і обладнана модемом MDM9615 з підтримкою GSM / CDMA / LTE.
  • Для Японії: номер моделі PN074000 (для оператора KDDI), підтримує GSM / CDMA / LTE.

Мені пропонують купити 16 Gb версію One, це офіційний апарат?

HTC One з 16 гігабайтами внутрішньої пам'яті офіційно робиться для Тайваню, але цю модифікацію можна знайти в продажу і на нашому ринку.

Який конкретно екран встановлений в HTC One і яким склом він захищений?

Екран - PVA (Super LCD 3). Захисне скло - Corning Gorilla Glass 2. Подробиці - в огляді HTC One .

Як дізнатися виробника екрану в конкретному екземплярі One?

Спосіб, який працює на прошивці з Android 4.1.2:

  1. Двічі-тричі перезавантажте телефон, відключивши в настройках швидке завантаження, щоб отримати «чистий» файл last_kmsg.
  2. За допомогою будь-якого файлового менеджера перейдіть в кореневу директорію і зайдіть в папку proc.
  3. Знайдіть файл last_kmsg і відкрийте його прямо на смартфоні або надішліть на ПК, щоб переглянути за допомогою текстового редактора (викличте пошук гарячими клавішами Ctrl + F). Починаючи з прошивки Android 4.2.2 скопіювати або відкрити вказаний файл не вийде без root-прав.
  4. Шукайте параметри panel_id і panel_vendor. Файл великий, тому по можливості скористайтеся пошуком по слову panel.

В One використовуються панелі трьох типів:

  1. Sharp (яскравість 650 кд / м2, контрастність 1500: 1).
  2. JDI Samsung M7 C2 (яскравість 483 кд / м2, контрастність 1200: 1).
  3. JDI Samsung M7 C1 (яскравість 385 кд / м2, контрастність 1100 1).

Екрани виробництва JDI з драйверами від Samsung мають хороші характеристики, за якими вони перевершують екрани більшості конкурентів. За панеллю від Sharp варто «полювати» тільки в тому випадку, якщо ви часто дивитеся на дисплей смартфона на прямому сонячному світлі (цей екран яскравіше інших, тому зображення краще читається на сонці).

Коли вийшов Android 4.4 для HTC One?

оновлення почалося 28 січня 2014 року . Потім воно було тимчасово зупинено через знайдені в прошивці помилок і продовжено 18 березня 2014 року .

Оновлення з оболонкою HTC Sense 6.0 намічено на кінець літа - осінь 2014 року.

Чому після оновлення до 4.19.401.8 на HTC One при вихідних дзвінках включається гучний зв'язок?

«Винуватець» - браузер Chrome. Закривайте його і вивантажуйте з пам'яті.

Які нововведення і проблеми в прошивці з Android 4.3?

Android 4.3 з HTC Sense 5.5 для HTC One вийшла 24 жовтня 2013 року. Подробиці про прошивці .

Які нововведення в прошивці з Android 4.2.2?

Про склад оновлення з Android 4.2.2 читайте тут .

Шпалери якого дозволу використовуються в One?

Екран апарату має дозвіл Full HD, тому в ньому використовуються шпалери з розміром 1920 × 1080 пікселів. Посилання на архів з шпалерами з HTC Sense 5 розміщена на цій сторінці .

Посилання на архів з шпалерами з HTC Sense 5 розміщена на   цій сторінці

Де завантажити керівництво користувача HTC One?

Посилання на керівництво користувача One знаходиться на сторінці апарату у каталозі.

Чи є які-небудь коди для перевірки One перед покупкою?

Код * # * # 4636 # * # * (* # * # info # * # *) відображає загальну інформацію про пристрій.

Код * # * # 3424 # * # * (* # * # diag # * # *) дозволить протестувати апаратні компоненти телефону.

Швидко перевірити екран One на присутність битих пікселів можна так: сфотографуйте аркуш паперу (або іншу білу поверхню), потім зробіть фото, закривши камеру долонею, і уважно розгляньте отримані білий і чорний знімки.

Як отримати інформацію про конкретний екземплярі One?

Дізнатися цільової регіон, дату виготовлення та іншу інформацію про конкретний HTC One можна, запровадивши IMEI і серійний номер тут .

Як включити російську мову в Android на HTC One?

Зазвичай для активації російської мови досить вставити SIM-карту російського стільникового оператора. Якщо язик не включився, для русифікації One встановіть з Google Play і використовуйте програму MoreLocale 2 (Для Android 4.2 і вище будуть потрібні права root).

Як конкретно працює на One зв'язок стандарту 4G в Росії?

Стосовно до оператора «Мегафон»: перш за все потрібно отримати спеціальну 4G SIM-карту (USIM) та активувати для неї 4G-тариф. При знаходженні в зоні дії LTE-мережі ви зможете користуватися швидкісним інтернетом.

У мережі LTE голосового зв'язку немає. Вхідні та вихідні дзвінки, прийом і відправка MMS / SMS переводять смартфон на роботу в 2G / 3G-мережах (технологія CSFB). Після закінчення сеансу зв'язку телефон знову реєструється в мережі 4G для передачі даних. Перемикання між мережами відбувається за 5-7 секунд.

Чому One не вдалося підключитися до бездротової мережі IEEE 802.11n / ac?

Проблема була усунена в офіційній прошивці 2.24.401.1 з Android 4.2.2.

(Застаріло, наводиться довідково.) У російських One встановлено обмеження на підтримку частотного діапазону 5 гігагерц в мережах стандарту IEEE 802.11n / ac. Це обмеження діє на рівні операційної системи Android і стосується політики безпеки Wi-Fi. Найпростішим рішенням буде використовувати стандарт 802.11g.

Якими приладами можна управляти за допомогою інфрачервоного передавача One?

Поки інфрачервоний модуль програмно підтримує тільки управління телевізорами, домашніми кінотеатрами і ТБ-приставками. Навчати HTC One управління іншими побутовими приладами, наприклад кондиціонерами, в поточній версії прошивки не можна. Максимальна дальність роботи інфрачервоного порту становить сім метрів.

Замінити пульт смартфоном можна так: зайти в програму «ТВ», вибрати будь-яку країну і оператора (не обов'язково Росію, виберіть будь-яку іншу), ввести індекс навмання, а потім натиснути «Налаштувати пульт ДУ». Якщо у вашій прошивці програми «ТВ» немає, відновите прошивку або скачайте програму HTC IR Remote окремо.

Можете також скористатися програмою Smart IR Remote для HTC One ( скачати .apk Smart IR Remote for HTC One 1.3.2 RUS , При запуску потрібен інтернет).

Як вивести зображення з екрану One на проектор або телевізор?

Читайте огляд технологій зеркалирования зображення.

Як прибрати клацання під час розмови, при відтворенні музики або мелодії дзвінка?

Іноді при розмові, прослуховуванні музики через динаміки або навушники чути клацання, особливо помітні в паузах відтворення. Зустрічається також шипіння під час телефонних розмов. Поки незрозуміло, викликані спотворення звуку апаратними (включення вбудованих підсилювачів) або програмними (активація Beats Audio) причинами. Спробуйте відключити Beats Audio і NFC. Дефекти програвання мелодії дзвінка часто усуваються відключенням струси.

Клацання під час розмови можуть бути викликані некоректною роботою апарату в режимі GSM. Проблема усувається установкою в настройках мобільного інтернету режиму «тільки UMTS».

Корпус One має вади: щілини, погано оброблені краї роз'ємів. Це нормально?

Апарати з перших партій дійсно можуть мати неідеальну збірку і недостатньо якісну обробку металу біля апаратних роз'ємів. По можливості купуйте смартфон в салоні-магазині і уважно оглядайте його.

Що робити, якщо датчик наближення не функціонує належним чином?

Якщо підсвічування двох сенсорних клавіш One не вмикається протягом 4-5 секунд після того, як ви повністю закриваєте рукою ліву верхню частину лицьової сторони HTC One, це може говорити про шлюб датчика наближення. Провести діагностику датчиків можна програмою Android Sensor Box . Апарат з непрацюючим датчиком підлягає заміні.

Некоректна поведінка датчика наближення може бути викликано і конструктивним прорахунком: іноді яскраве світло пробивається через інфрачервоний порт, вбудований в кнопку харчування.

Що робити, якщо сенсорні кнопки «Додому» і «Назад» погано реагують на натискання?

HTC виправила чутливість сенсорних клавіш в оновленнях прошивки. Тим не менш, ви можете виконати наступні кроки. Спочатку переконайтеся, що ви точно потрапляєте по клавішах (для цього включите віброподтвержденіе натискань в меню «Налаштування»> «Звук»), так як площа сенсорної підкладки під клавішами невелика. Потім Вирівняйте екран, лише злегка торкаючись його пальцями (це важливо): «Налаштування»> «Мова і клавіатура»> «ВХІД HTC Sense»> «Додатково»> «Інструмент калібрування».

Чи можна видалити «биті» пікселі на екрані HTC One?

Найкраще відразу повернути смартфон продавцеві або замінити на інший екземпляр. Якщо це зробити неможливо, спробуйте усунути «биті» пікселі програмами Dead Pixel Detect and Fix або JScreenFix .

Мій HTC One довго заряджається, це нормально?

Так, смартфон One повністю заряджається приблизно за 3 години, причому останні 20% ємності акумулятор набирає зі зменшеним струмом зарядки. Такий режим підзарядки передбачений виробником.

Як повністю розібрати HTC One?

Ми не рекомендуємо самостійно розбирати смартфон, так як зробити це без поломки вкрай складно. Процес розбирання показаний на відео:

[Youtube] yyfuBhWbhtE [/ youtube]

[Youtube] qZFAsgjCunc [/ youtube]

Як налаштувати пошту Mail.ru в стандартній поштовій програмі HTC One?

Якщо ви зустрічаєте помилку «Йде перевірка налаштувань облікового запису ... Не вдається підключитися до поштового сервера, щоб перевірити інформацію вашого профілю. Сервер не відповідає », то уважно перевірте настройки збору пошти: имя@mail.ru, пароль, POP3, pop.mail.ru, порт 995, тип безпеки SSL.

Можна використовувати додаток від Mail.ru . Якщо пошта не виходить, спробуйте додати аккаунт не через програму Mail.ru, а в меню Налаштування> Облікові записи та синхронізація> Пошта.

Чи можете порадити програму для дзвінків ( «звонилку»), альтернативну стандартної?

На One і One Dual SIM коректно працюють TouchPal Contacts, PixelPhone , DW Contacts & Phone Pro .

Після поновлення до Sense 6.0 самостійно змінюється гучність звуку

Телефон> Установки> Відповідь без натискання клавіш> Роз'єднати.

Характеристики, відгуки та відповіді на інші питання дивіться на сторінці HTC One в каталозі . Власники 802w Dual SIM, вам сюди .

Мені пропонують купити 16 Gb версію One, це офіційний апарат?
Який конкретно екран встановлений в HTC One і яким склом він захищений?
Як дізнатися виробника екрану в конкретному екземплярі One?
Для HTC One?
На HTC One при вихідних дзвінках включається гучний зв'язок?
Шпалери якого дозволу використовуються в One?
Де завантажити керівництво користувача HTC One?
Чи є які-небудь коди для перевірки One перед покупкою?
Як отримати інформацію про конкретний екземплярі One?
Як включити російську мову в Android на HTC One?

Новости