Хто такий інвестор або куди вкласти гроші і мати пасивний дохід

  1. Інвестор - це ...
  2. Класифікація інвесторів
  3. портфельні
  4. спекулятивні
  5. стратегічні
  6. Інвестори для відкриття бізнесу
  7. Пошук інвестора

Намисто, улюблені читачі

Намисто, улюблені читачі! Сьогодні хотілося б поговорити про інвестиції і про те, ким є сучасний інвестор. Незважаючи на те, що ці визначення лякають багатьох людей, в наш час інвестиції - це зовсім не багатомільйонні вкладення в економіку тієї чи іншої країни.

Назвати себе повноправним інвестором може кожен з Вас. Як? Давайте, розберемо цей життєво важливе питання докладніше.

Інвестор - це ...

Сучасний бізнес не може існувати без інвестицій. І це твердження вірне не тільки для крупного бізнесу. Відкрити навіть невелику справу без початкового фінансового вкладення неможливо. Інша справа, що такі інвестиції частіше вкладають самі власники бізнесу, хоча сьогодні навіть не маючи власних грошей можна почати свій бізнес, залучаючи інвестиції інших людей. У свою чергу для людей, що не володіють комерційною жилкою, але прагнуть заробляти на вільних грошах, це прекрасний варіант отримати пасивний дохід. Та й жоден серйозний бізнес сьогодні не обходиться без інвестицій.

Говорячи іншими словами, і не заглядаючи в підручники з економіки, інвестор - це людина, яка готова вкласти свої гроші в прибуткові активи. Тобто інвестори шукають проекти, які принесуть їм пасивний дохід, не займаючись справами самостійно. Більш того, число інвесторів, які отримують дохід виключно від своїх інвестицій, по всьому світу тільки зростає, що не дивно. Уявіть, що Вам не потрібно ходити на роботу, не потрібно терпіти зануд-начальників і вічних причіпок.

Іноді вдалі інвестиції дозволяють займатися тільки улюбленими справами: подорожувати, займатися сім'єю або благодійністю. Інтереси у всіх різні, проте, хто ж не мріє займатися ними 24 години на добу? Інвестиції можуть все це дозволити. Навіть не цитуючи відомих мільйонерів, більшу частину своїх доходів отримали від інвестицій, і які в своїх книгах пропагують ідею вкладення грошей, можна звернутися до народному прислів'ї: «Якщо хочете поїсти яблук - сьогодні ж посадіть яблуню».

Інвестор - людина, яка готова вкласти свої гроші в прибутковий проект з метою заробити пасивну прибуток, яка потребує від нього активної участі в отриманні доходу.

Класифікація інвесторів

Кількість людей, які готові вкладати фінансові кошти з метою отримання пасивного прибутку по всьому світу обчислюється мільйонами. Тому, щоб розібратися який саме спонсор або інвестор перед Вами, необхідно хоча б у загальних рисах знати які типи інвесторів існують. Через відносну широти такого поняття, інвестором можна назвати практично будь-якої людини, який вкладає свої кошти з метою отримати дохід. Навіть банківський депозит або ПІФ - це теж інвестиція.

Правда, що вклав гроші, наприклад, в ПІФ Сбербанк , Інвестор не зможе розраховувати на великий прибуток, але і може гарантовано отримувати невеликий пасивний дохід. Крім того, в світі зростає число інвесторів, які отримують прибуток від здачі в оренду тимчасово вільної нерухомості. Іноді квартири, які здаються в оренду, навіть беруть в іпотеку, а отриманої щомісячної плати цілком вистачає на погашення кредиту, ще й залишається. Таким чином, кредит за квартиру погашається чужими руками і засобів для старту такого інвестиційного проекту потрібно зовсім небагато.

Види класифікацій інвесторів:

  • За сумою інвестицій
  • за цілями
  • Щодо можливого ризику
  • За тривалістю інвестицій
  • За професіоналізму і т.д.

Далі я розгляну класифікації інвестицій.

портфельні

Портфельний інвестор - це людина, яка заробляє на покупку і продаж акцій різних компаній. Він є повноправним учасником фондового ринку, але не ставить перед собою завдання зібрати контрольний пакет акцій, щоб брати участь у формуванні політики будь-якої компанії. Сьогодні стати портфельним інвестором може практично будь-яка людина, оскільки можливість торгувати акціями будь-яких компаній, як вітчизняних, так і зарубіжних, надають всі біржові майданчики в онлайн-режимі.

Правда, доводиться користуватися послугами брокерів-посередників між біржею і інвестором. Отримати прибуток від такої торгівлі можна досить велику, збільшивши початкову суму в кілька разів за рік. Проте, для цього потрібні базові знання економіки і біржового ринку, без цього існує великий ризик втратити всі вкладені гроші.

спекулятивні

Спекулятивної можна назвати будь-яку операцію, яка передбачає придбання одного активу, з метою потім продати його дорожче, отримавши, таким чином, прибуток. Спекулятивний інвестор - це людина, яка з багатьох варіантів розглядає можливість покупки того чи іншого активу, який на його думку може швидко вирости в ціні, і після продажу принести йому прибуток.

В якості основних інструментів торгівлі спекулятивні інвестори розглядають валютний ринок і дорогоцінні метали. Однак, говорити про пасивний дохід, розглядаючи спекулятивні інвестиції не доводиться. Спекулятивний інвестор повинен не тільки розбиратися в основних економічних процесах, але і постійно моніторити стан ринку, щоб не упустити вигідну для нього угоду.

стратегічні

Стратегічного інвестора також можна зустріти на фондовому ринку, проте, на відміну від портфельного, стратегічний інвестор скуповує акції компаній з метою досягнення управління і контролю обраної компанії. Найчастіше в цій ролі виступають великі компанії, що володіють значними фінансовими ресурсами. Стратегічний приватний інвестор - це або мільйонер, або власник бізнесу, який би розглядав можливість відкриття нового напряму або розширення своєї справи.

Інвестори для відкриття бізнесу

Не варто забувати, що економічне життя - це вулиця з двостороннім рухом. Тобто не тільки інвестори зацікавлені у вигідних інструментах для вкладення своїх грошей, але і власники бізнесу зацікавлені в залученні інвесторів для відкриття власної справи. Більш того, за такими інвесторами, готовими вкласти кошти у відкриття бізнесу, міцно закріпилася назва «бізнес-ангела», тобто завдяки їм бізнесменам з хорошою ідеєю, але без початкового капіталу вдається успішно реалізувати свою мрію, яка приносить потім стабільний дохід.

Тут можна задати питання, чому в такому разі не взяти гроші в традиційній фінансової організації, тому ж банку? По-перше, це довго і повністю пройдений етап ще не гарантує позитивного результату з питання кредитування. По-друге, банківський кредит потрібно починати погашати вже через короткий проміжок часу, в той час, як старт і розвиток бізнесу до того моменту, коли він почне приносити дохід, може зайняти кілька років. Ну і, по-третє, з одним приватним особою домовитися завжди простіше, ніж з бюрократичним апаратом банку. Ось чому популярність запиту «шукаю інвестора» цілком впевнено наздоганяє бажаючих вигідно розмістити тимчасово вільні гроші.

Проте, за залучення інвестиційних коштів бажаючим відкрити свій бізнес доводиться платити, найчастіше, часткою бізнесу. Тобто бізнесмен - це свого роду емітент, а в ролі акцій виступають частки в бізнесі, які тим більше, ніж сума вкладених інвесторських коштів.

Пошук інвестора

Якщо раніше пошук інвестора займав багато часу і сил, то сьогодні, в епоху розвиненого інтернету, це процес став значно простіше. З'явився навіть спеціальний термін - краудфандінг - збір коштів для втілення в життя бізнес-ідеї. Причому, з їх допомогою можна залучати кошти інвесторів не тільки живуть у своїй країні, а й по всьому світу. Найвідомішими майданчиками такого типу є Kickstarter і Indiegogo. Саме завдяки їм стали успішними проектами по виробництву перших «розумних годин» Pebble, доступний 3D-принтер The Micro і «розумні навушники» Dash.

Крім цих всесвітньо відомих майданчиків існують і регіональні ресурси, на яких один одного можуть знайти інвестори і власники бізнесу. Завдяки інтерфейсу цих майданчиків, власник бізнесу може розмістити своє повідомлення про залучення коштів, після чого домовлятися з потенційними інвесторами про умови вкладення грошей персонально. Це допоможе знайти спосіб, який би задовольняв і інвестора, і залучає інвестиції для своїх цілей.

висновок

Сучасні умови відкривають широкі можливості, як для інвестицій, які можна робити з мінімальною сумою, а в майбутньому перетворити таку діяльність в постійне джерело доходу, так і для бажаючих створити свою справу. Завдяки залученню інвестицій, це можна зробити «з нуля» і успішні приклади цього стають масовими. Для інвестора ж широкий спектр вкладення своїх грошей допомагає отримати майбутню фінансову незалежність від обставин і можливість займатися улюбленими речами, на які завжди не вистачало грошей. Вибір за вами!

Передплачуйте і завжди будьте в курсі останніх новин:

  1. Канал телеграм (Інвестиції з Ganesa)
  2. вКонтакте

Як?
Інтереси у всіх різні, проте, хто ж не мріє займатися ними 24 години на добу?
Тут можна задати питання, чому в такому разі не взяти гроші в традиційній фінансової організації, тому ж банку?

Новости