Худнемо до літа за допомогою гаджетів і онлайн-сервісів

  1. Фітнес-годинник і трекери
  2. Мобільні додатки і сервіси
  3. Онлайн-марафони
  4. Інші гаджети для схуднення

До початку весни спортзали поступово наповнюються відвідувачами - ще б пак, адже скоро настане сезон відпусток, до якого ті готуються заздалегідь і грунтовно. Поки чоловіки збирають на відпочинок в теплих краях, жінки роблять все, щоб їх фігури в купальниках виглядали надзвичайно. Але що робити, якщо відвідування спортзалу не вписується в напружений графік? Рекомендуємо запастися силою волі, терпінням і придивитися до гаджетам і сервісів, які ми підготували. У нас немає чарівної пігулки, але є прекрасні поради тим, хто дружить з високими технологіями.

Фітнес-годинник і трекери

На вигляд ці гаджети часто виглядають як звичайні браслети, нічим не видаючи своєї головної функції: контроль над фізичною активністю протягом доби. Самі по собі це пристрої не зроблять тіло підтягнутим, але допоможуть стежити за тим, скільки ви рухаєтеся. Всі моделі вміють рахувати кроки і пройдений шлях, а потім передавати цю інформацію на смартфон. Лікарі та фітнес-гуру вважають, що для повного щастя (і фізичного здоров'я теж!) Людині необхідно проходити мінімум 10 000 кроків на день. Фітнес-браслет буде не тільки підраховувати їх, а й будувати графіки, аналізувати, показувати рекорди і навіть порівнювати досягнення з результатами інших користувачів.

Чим ще корисні фітнес-годинник і трекери для схуднення? Одні моделі вимірюють пульс, що важливо під час занять кардіо. Інші підказують кращі моменти для прийому певних продуктів - так, щоб ті засвоїли і не осіли на боках некрасивими складками. А треті допомагають прокидатися під час оптимальної фази, щоб ви були активними і відчували себе бадьоро протягом дня. Сьогодні фітнес-браслети доступні за вартістю і різноманітні по дизайну - як мінімум, ви легко змініть колір ремінця під настрій або стиль одягу. Найвідомішими виробниками цієї категорії гаджетів є компанії Xiaomi, Jawbone, Samsung і Polar.

Мобільні додатки і сервіси

Нещодавно вчені розповіли один цікавий факт: виявляється, люди у віці 16-30 років з США, Австралії та Великобританії щодня дивляться в екран смартфона від 80 до 150 разів. Якщо ви теж не розлучаєтеся з мобільним пристроєм надовго, має сенс доручити йому стежити за здоров'ям.

Про тих, хто хоче схуднути і розвинути м'язову масу, подбали в компанії Samsung. Для флагманських смартфонів серії Galaxy розроблений додаток S Health. Це справжній центр фізичної активності, який завжди буде на відстані витягнутої руки. Ось що вміє S Health:

  • рахувати кроки, пройдену дистанцію і спалені при цьому калорії;
  • рахувати кількість активних хвилин протягом дня;
  • відслідковувати відстані, пророблені під час бігу і їзди на велосипеді;
  • ставити цілі (так набагато цікавіше і азартніше!);
  • контролювати тривалість і якість сну;
  • вимірювати пульс і рівень кисню в крові.

Якщо ви не прихильник корейських смартфонів або просто хочете більшого від мобільного сервісу, рекомендуємо звернути увагу на додаток, яке допомагає контролювати обсяг випитої води. Вода - важливий супутник схуднення: споживаючи 1,5-2 літра в день в правильний час (за півгодини до їжі і в проміжках між прийомами їжі), ви легко скинете кілька кілограмів навіть без тренажерного залу. А якщо підключіть і його, води знадобиться ще більше, адже при фізичної активності вона швидко витрачається організмом.

Вважати обсяг рідини допоможуть безкоштовні програми Waterbalance , « Час пити воду », Aqualert , « Hydro: Пий воду " та інші. Вам буде потрібно враховувати всі порції випитої чистої води, виключаючи чай, компот, сік і перші страви. А у відповідь програма покаже, скільки залишилося випити до денної норми, і буде видавати нагадування протягом дня.

А у відповідь програма покаже, скільки залишилося випити до денної норми, і буде видавати нагадування протягом дня

Розумні смартфони додатки навчилися рахувати калорії - це незамінна допомога тим, хто худне, обмежуючи себе в харчуванні. Ви легко знайдете їх в онлайн-маркеті Google Android і App Store за запитом « лічильник калорій ». Більшість програм ведуть щоденник харчування, пропонують величезну базу калорійності окремих продуктів і готових страв, формують денний раціон в рамках КБЖУ і враховують витрачені за день калорії.

Щоб використовувати багато програм, підключення до Інтернету не потрібно.

Онлайн-марафони

Душа вимагає колективу однодумців по схудненню? Вам варто придивитися до онлайн-марафонам. Для тих, кому важливий азарт і близький дух змагань, це відмінний варіант позбутися зайвих кілограмів без відвідування залу. Правда, доведеться виконувати вправи вдома і чітко дотримуватися правил гри. Чому гри? Тому що саме нею такі марафони насправді і є. У змаганні буде і переможець, і той, хто програв, причому перший отримає не тільки струнке тіло, а й цінний приз.

У найвідомішому російському онлайн-марафоні по схудненню «Скажена сушка» можна виграти автомобіль або отримати великий грошовий приз. Попереджаємо відразу: обдурити строгих тренерів не вийде. Вони будуть постійно контролювати ваші досягнення, перебуваючи за сотні і тисячі кілометрів. Для цього ви будете не лише постійно пересилати фото «до» і «після», а й знімати тренування на відео.

Ще одне популярне місце для схуднення онлайн - Школа ідеального тіла #SEKTA. Не бійтеся: ніякого релігійного підтексту в ній немає. Вам всього лише доведеться перейти на правильне харчування і строго виконувати щоденні завдання по тренуваннях протягом 5-12 тижнів. Цікаво, що тут пропонують кілька різних курсів - наприклад, Sektalite підходить для новачків, Sektamama - для вагітних жінок і молодих мам, а Sektamen - для чоловіків, готових до інтенсивних тренувань.

Головний мінус більшості онлайн-марафонів - висока ціна. Але будьте впевнені: результат того вартий. До того ж так вам буде складніше відмовитися від участі в середині шляху.

Інші гаджети для схуднення

Гаджети, які допоможуть вам схуднути, не обмежуються фітнес-годинами і браслетами. З «розумної скакалкою» від Kettler або Smart Rope ви будете займатися спортом із задоволенням і контролювати свої досягнення. Через Bluetooth-підключення вона синхронізується зі смартфоном і передає туди корисну інформацію: кількість стрибків і спалених за тренування калорій, тривалість тренування, частоту пульсу і кілька інших параметрів.

«Розумними» можуть бути не тільки спортивні гаджети, але звичайні на вигляд столові прилади. По крайней мере, нам відомо про вилках і ложках виробника HAPILABS, які не дозволять з'їсти зайве. Їх завдання полягає в тому, щоб змусити пережовувати їжу якомога повільніше. По-перше, від цього поліпшується травлення, а по-друге, ви швидше відчуєте насичення і, відповідно, не переїдете. Працюють вилки і ложки так: як тільки швидкість поглинання їжі наблизиться до критичної позначки, вони починають блимати кольоровими світлодіодами, розташованими на ручках.

Щоб «зайві» продукти просто не потрапили в тарілку, рекомендуємо звернути увагу на «розумні ваги». Вони не тільки зважують, а й аналізують калорійність і нутріентний склад кожної страви, а потім передають інформацію на смартфон, який ділиться з вами рекомендаціями. Правда, визначати тип продукту і склад блюда за зовнішнім виглядом такі ваги не вміють, але в прошивку закладена величезна база, в якій можна вручну вибрати потрібні найменування. «Розумні ваги» випускають компанії Fitbit, Withings, Qardio.

Якщо ви не готові до серйозних фізичних навантажень і обмеженням раціону, зверніть увагу на пасивні методи схуднення. Сучасні міостимулятори являють собою пристрої, які викликають скорочення м'язів за допомогою електричного розряду. Їх можна сміливо називати космічними приладами, адже в перший час їх використовували астронавти, щоб запобігти м'язовій дистрофії. Домашні міостимулятори виглядають як гаджети розміром з долоню і силіконовим кріпленням, відповідно, діють вони локально - на певну групу м'язів. Також є міостимулятори у вигляді шортів і накладок для особи. Змушені вас попередити: скинути 5-10 кілограмів за допомогою такого пристрою у вас не вийде - для цього потрібні тренування і правильне харчування. Але після застосування миостимулятора ваші м'язи будуть пружними і підтягнутими, що вплине на рельєф тіла.

Вище ми писали про те, як важливо пити достатній обсяг води протягом дня. Щоб позбавити себе від рутинного обліку рідини в спеціальному додатку, компанія Sportline створила гаджет під назвою «розумна пляшка» HydraCoach. Вона самостійно розрахує потреба в рідині і буде вести статистику її споживання протягом доби. Все, що від вас потрібно, так це пити тільки з цієї пляшки. Якщо рідини буде недостатньо, розумний прилад нагадає про це. HydraCoach НЕ синхронізується зі смартфоном, але у неї є зручна панель управління і інформативний дисплей, який буде видавати необхідні відомості.

Сподіваємося, наші рекомендації і ваше щире прагнення мати струнке тіло вже через кілька місяців допоможуть вам досягти результату!

Але що робити, якщо відвідування спортзалу не вписується в напружений графік?
Чим ще корисні фітнес-годинник і трекери для схуднення?
Чому гри?

Новости