Ідеального артеріального тиску не існує - лікар - Кардіологи пояснили чому здоровий спосіб життя ще не є запорукою нормального тиску

liveinternet.ru & nbsp;

Такого поняття, як "робоче артеріальний тиск" не існує. Про це сказала Марина Долженко, заслужений лікар і професор кафедри кардіології під час онлайн конференції, присвяченій питанням гіпертонії.

"На сьогодні немає поняття робоче артеріальний тиск. Є розуміння, що людина себе добре почуває при певному рівні тиску. Але це не означає, що у нього не буде на такому рівні несприятливого результату", - сказала вона.

При цьому ідеальним залишається тиск 130 на 80, зазначив колега Долженко Іван Сорока, президент Українського медичного клубу, заслужений працівник охорони здоров'я України.

У четвер, 4 квітня, напередодні Всесвітнього дня здоров'я, ми говоримо про гіпертонії з кращими лікарями України.

Поставити свої запитання спікерам ви можете на цій сторінці або надіславши за адресою: [email protected]

При цьому, багато людей, які ведуть здоровий спосіб життя - займаються спортом або "вегетаріанство", впевнені в тому, що за тиском стежити їм не потрібно. А це помилка, вважає Сорока.

"Не можна халатно ставитися до свого здоров'я. Щоденне вимірювання артеріального тиску повинно стати способом життя", - зазначив він, додавши, що крім тиску варто іноді вимірювати рівень цукру в крові і ліпідів. "У випадку, якщо ви бачите якісь відхилення, варто звернутися до лікаря", - сказав він.

Дивіться онлайн-конференцію на нашому сайті і ставте свої запитання

Читайте найважливіші та найцікавіші новини в нашому Telegram

джерело: сьогодні

Новости