Імпорт пива з Чехії

  1. Створи мережу пельменних без оренди і кухарів!
  2. Психологічний салон. Готовий бізнес на проведенні психологічних ігор, тренінгів та консультацій.
  3. Соляні кімнати «Аеромед» - це Бізнес з користю для здоров'я!
  4. Спецпроект Openbusiness.ru: ВСЕ ПРО ВІДКРИТТЯ пекарні
  5. Спецпроект Openbusiness: Магазин чаю і трав

* У розрахунках використовуються середні дані по Росії

Імпорт з Чехії вже багато років є досить розвиненою сферою зовнішньоекономічної торгівлі Росії. У 2012 році товарообіг між Росією і Чехією склав 14,12 млрд. Доларів США, збільшившись на 6 відсотків у порівнянні в 2011 роком. Найвідомішою продукцією, що виготовляється в Чехії, є пиво і автомобілі. До слова, ще за часів СРСР 80% ввезеного в країну пива поставлялося з Чехословаччини. З тих пір на ринок імпортного пива прийшли і виробники з інших країн, але позиції чеського пінного напою на столах російських споживачів незмінно міцні. Російські любителі пива добре знають головні чеські бренди і часто віддають їм перевагу, але для багатьох покупців уже сам факт виробництва напою в Чехії означає прийнятну якість, що дає можливість імпортеру задуматися про співпрацю з дрібними пивоварнями.

Кількість пива, що ввозиться з Чехії, стабільно збільшується, правда, за рахунок відсотка розливного пива, що є свідченням зростання барно-ресторанного типу споживання.

Серед імпортерів з країн далекого зарубіжжя Чехія лідирує, хоча Німеччина періодично починає претендувати на перші позиції. У п'ятірці найуспішніших пивних брендів знаходяться чеські Krusovice (17% від обсягу поставок) і Budweiser Budvar, а також Prazacka, чеське пиво, спеціально випущене для російського ринку.

Нижче пропонуємо список виробників, які є лідерами чеського ринку. Багато з них випускають розкручені в Росії пивні бренди.

  • «Budějovický Budvar» - це компанія-власник однойменного бренду, також випускає пиво «Budweiser». Напевно, немає в Росії людей, що вживають пиво, які б не пробували продукцію цієї марки. Продукція «Budějovický Budvar» вважається найбільш продаваною в світі і експортується більш ніж в 60 країн. Асортиментний ряд включає Budweiser Budvar světlý ležák (світле пиво золотистого кольору і помірною гіркоти), Budějovický Budvar světlé výčepní pivo (світле пиво, майже не гірчить, фортеця всього 4%), Budweiser Budvar tmavý ležák (темне пиво, що випускається з 2004 року), Bud Super Strong (пиво підвищеної фортеці, 7,6%, має темно-золотистий відтінок, пишну піну і яскраво виражений смак). ,
  • Пивоварний завод «Samson» розташовується, як і «Budějovický Budvar», в Чеське Будейовіце і вже друге століття оскаржує у останніх право на виробництво пива під маркою «Budweiser». Найвідоміші сорти пива - «Samson» і «Budweiser». В асортиментний ряд входять також безалкогольне пиво Samson Pito і фруктові різновиди пива з категорії Радлер. У модернізацію пивоварні в 2012 році було інвестовано десятки мільйонів крон, і є підстави вважати, що популярність продукції цієї компанії в майбутньому ще зросте. Офіційний сайт
  • «Bernard» - пивоварня, яка випускає як пляшкове, так і розливне пиво. Це сімейне підприємство, засноване в 1991 році і з тих пір динамічно розвивається і вже давно працює для зовнішнього ринку. Компанія експортує пиво в Росію, Словенію, Грузію, Швецію, Великобританію, США, Данії, Австралії, України, Греції, Німеччини, Польщі. Лінійка торгової марки включає 8 сортів, що випускаються із застосуванням різних технологій: Světlé - щільність: 10,0%, фортеця: 3,8%; Světlý ležák 11 ° - щільність: 11,0%, фортеця: 4,5%; Světlý ležák 12 ° - щільність: 12,0%, фортеця: 4,7%; Sváteční ležák - щільність: 12,0%, фортеця: 5,0%; Speciální černé pivo 13 ° - щільність: 13,0%, фортеця: 5,1%, темне; Jantarový ležák - щільність: 11,0%, фортеця: 4,5%, напівтемне; OX - щільність: 14,0%, фортеця: 5,8%, міцне; безалкогольне (з вмістом алкоголю до 0,5%) пиво під суббрендом «Bernard s čistou hlavou». сайт
  • Чеська пивоварна компанія «Heineken Česká republika, as» до 2010 року носила назву «Královský pivovar Krušovice as» (Королівський пивоварний завод Крушовіце), і багато хто до цих пір знають підприємство під цим ім'ям. Випускає пиво «Krušovická 10 °», «Krušovická 12 °», «Чорне» (чеськ. Černé), «Мушкетер» (чеськ. Mušketýr), «Malvaz», «Krušovice Imperial», «Krušovice Jubilejní Ležák», «Krušovice Pšeničné ».
  • Пивоварний завод «Primator» отримав у 2012 році престижні нагороди «Пиво року в Чехії» і «Кращий Strong Lager в світі». На експорт виробляється 13 сортів: від безалкогольного пива до пива міцністю 10,5 градусів. Проводиться також пиво з практично нульовим вмістом цукру, що підходить для вживання людьми, страждаючими діабетом. Асортимент пивоварні налічує 8 сортів розливного пива, яке поставляється в полегшених одноразових неповоротних двадцятилітрових кегах.
  • Пиво «Radegast» випускається пивоварнею «Plzeňský Prazdroj, as», що належить міжнародній корпорації SABMiller, одного з лідерів світового ринку пива. Продукція розливається в пляшки ємністю 0,5 літра і банки ємністю 0,3 і 0,5 літра. Лінійка представлена ​​сортами низового шумування Original (світле пиво з вмістом алкоголю 4,0%) і Premium (світле пиво з вмістом алкоголю 5,0%). www.radegast.cz
  • Також «Plzeňský Prazdroj, as» варить відоме в Росії пиво «Pilsner Urquell», світле пиво низового бродіння, що випускається в пляшках і банках, а також у кегах по 5 літрів, і пиво «Gambrinus». ,
  • Пивоварня «Velkopopovicky Kozel» в 2014 році відсвяткує своє 140-річчя. Близько 10 відсотків продукції йде на експорт. Лінійка представлена ​​сортами Velkopopovicky Kozel Svetly (класичне світле з легкою гіркотою), Velkopopovicky Kozel 11 ° Medium (світлий одіннадцатіпроцентний лежак), Velkopopovicky Kozel Premium (світлий лежак з високою концентрацією хмелю), Velkopopovicky Kozel Cerny темне пиво з карамельним смаком, має семиразове знання кращого темного пива Чехії.
  • «Staropramen» - одна з найзнаменитіших чеських пивних марок. Перший завод був побудований в Празі в 1869 році. Протягом декількох десятиліть завод вважався найбільшим пивним виробництвом в Чехії. В асортименті Staropramen Svetly (класичне світле пиво), Staropramen Cerny (темний щільний сорт пива), Staropramen Lezak, Staropramen Granat (світле пиво з додаванням темного солоду), Staropramen Nealko (безалкогольне пиво).
  • Пивоварня «Starobrno» - ще одне велике чеське підприємство, яке виробляє 14 сортів пива, відомих в багатьох країнах світу.

Звичайно, це лише мала частина чеських пивоварних компаній, список міг би зайняти тут багато сторінок. Крім великих виробників, що випускають всесвітньо відомі сорти пива, існують невеликі заводи, орієнтовані більше на внутрішній ринок.

Середня вартість літра пива в Чехії при оптовій закупівлі починається від 10 крон (або 17 рублів), якщо брати пиво в тегах, то буде ще дешевше. Після оплати мита та податку вартість літра збільшиться до 50 рублів. На кінцеву вартість ввезеного пива також вплине вартість доставки, витрати на послуги митних брокерів, юристів і т.д. І все ж, незважаючи на багаторазове збільшення ціни на пиво після перетину кордону, імпорт пива з Чехії залишається прибутковим бізнесом, так як мінімальна вартість літра справжнього чеського пива в кегах в Москві становить 200 рублів.

З постачальником пива необхідно укласти договір, який носить назву зовнішньоекономічного контракту. Зміст документа має чітко відповідати намірам сторін, в договорі повинні бути визначені розділи, що відображають суть угоди: преамбула, предмет угоди, ціна договору, права і обов'язки сторін, порядок оплати, відповідальність сторін, форс-мажор, претензії, арбітражні застереження, вступ в юридичну силу, термін дії, адреси та реквізити сторін.

Пиво не входить в число спиртовмісної продукції, що підлягає обов'язковому ліцензуванню, але, проте ж, перевіз партії пива через кордон потребують оформлення ряду документів, необхідних для митного декларування. Початківцю імпортеру можна порадити звернутися за допомогою до фірм, які займаються митним супроводом вантажів, оскільки оплата послуг таких фірм є меншим злом, ніж багатоденний простій на кордоні через неправильно оформлені документи.

Для проходження митних процедур слід надати митним органам такі документи та відомості про перевезений вантаж.

  • Паспорт угоди (копія, завірена печаткою банку).
  • Контракт про укладення зовнішньоекономічної угоди (генеральна специфікація до контракту на повну суму, специфікація на поставку, додатки до контракту про продовження, зміну суми і т.д.).
  • Товаро-супровідні документи (рахунок-фактура (інвойс), пакувальний лист).
  • Транспортні документи (коносамент (розписка капітана) - при транспортуванні вантажу морським транспортом; міжнародна автомобільна накладна (CMR) - при транспортуванні вантажу автомобільним транспортом; авіанакладна - при транспортуванні вантажу авіаційним транспортом, залізнична накладна - при транспортуванні вантажу залізничним транспортом.
  • Сертифікат походження товару.
  • Документи, що підтверджують розрахунки між продавцем і покупцем товару (якщо за договором передбачена передоплата).
  • Документи, що підтверджують витрати з транспортування і страхування товару, інші витрати.
  • Документи, що підтверджують митну вартість товарів.
  • Документи, що підтверджують повноваження осіб на здійснення митних операцій.
  • Митна декларація в формі вантажної митної декларації (ВМД), заповнена відповідно до правил заповнення ВМД при декларуванні іноземних товарів, що ввозяться (ввезених) на митну територію Російської Федерації і (або) випускаються для вільного обігу, і (або) в інших формах.
  • Документи відповідно до законодавства Російської Федерації, що підтверджують правоздатність осіб, відомості про яких вказані в митній декларації, щодо здійснення діяльності на території Російської Федерації (до таких документів можуть належати: установчі документи, свідоцтво про акредитацію філії або представництва іноземної юридичної особи, паспорт, свідоцтво про державну реєстрацію юридичної особи або свідоцтво про державну реєстрацію фізичної особи як індивід сексуального підприємця).
  • Документи відповідно до законодавства Російської Федерації, що свідчать про постановку осіб, відомості про яких вказані в митній декларації, на облік в податкових органах.
  • Попереднє рішення про класифікацію товару згідно з ТН ЗЕД Росії, якщо воно є.
  • Платіжні документи, що підтверджують сплату митних платежів.

Мито на ввезення пива з країн Євросоюзу стягується за ставкою, встановленою Єдиним митним тарифом Митного союзу в розмірі 0,6 євро за літр. Також при ввезенні пива необхідно заплатити ПДВ 18 відсотків. Пиво не є підакцизним товаром, ліцензія для імпорту цього продукту, як ми вже говорили, поки не потрібно, хоча існує проект закону, в якому пропонується зобов'язати виробників та імпортерів пива отримувати ліцензію на свою діяльність. Чи буде прийнятий такий закон, поки неясно. Зате абсолютно ясно, що вступ Росії до СОТ призведе до кінцевого зниження мита до 1 євроцента за літр. Це станеться до 2018 року, величина мита буде знижуватися поступово.

Пиво потрапляє до Єдиного списку продукції, призначення якої потрібно підтвердити в формі декларації про відповідність (9180 Продукція лікеро-горілчаної, спиртової, пивоварної, виробництва бeзaлкoгoльниx напоїв, крахмало-патокової промисловості).

Декларація відповідності - це документ, що підтверджує якість продукту. Декларація оформляється терміном на три роки. Процедура відбувається в два етапи. Спочатку проводяться лабораторні сертифікаційні випробування зразка продукції, потім оформляється декларація. Часто разом з декларацією оформляється добровільний сертифікат. Вважається, що сертифіковані товари викликають довіру споживача, так вони пройшли оцінку якості експертами. Сертифікат не замінює декларацію і не може бути оформлений замість неї.

Щоб оформити декларацію відповідності на імпортне пиво, потрібно звернутися в сертифікаційний центр і надати наступні документи: копію контракту, перші три листа і останній лист статуту, свідоцтво про державну реєстрацію підприємства, свідоцтво про постановку на облік в податкову інспекцію, опис продукції (склад, зовнішній вид, сфера застосування), заявку.

Доставка вантажу з Чехії займає трохи більше двох тижнів. Зазвичай вантаж доставляється автотранспортом великими і дрібними партіями. На сайтах перевізників є калькулятори, що дозволяють розрахувати вартість послуги. Ціна залежить від величини відстані, розміру і ваги вантажу. В середньому доставка вантажу об'ємом 92м3 з Чехії в Москву коштує близько 3300 євро. Перевагою автомобільних перевезень є відносно швидка доставка, високий рівень збереження товару, можливість доставки безпосередньо на ваш склад, можливість передбачити всі можливі перешкоди на шляху проходження, можливість відстежити місцезнаходження вантажу, висока швидкість формування збірних вантажів.

На імпортному пиві, що знаходиться в роздрібному продажі на території Російської Федерації повинна бути етикетка російською мовою, що містить інформацію про найменування виробника, юридичну адресу виробника, країну походження продукту, декларування відповідності продукту, державних стандартах, вимогах, яким повинна відповідати продукція, обсязі продукції, споживчій тарі, найменуванні основних інгредієнтів, які впливають на смак і аромат напою, вміст шкідливих для здоров'я речовин, протипоказання до п рименение, дату виготовлення і термін використання, утримання етилового спирту, шкоду надмірного вживання пива.

Наталя Меркулова
(c) www.openbusiness.ru - портал бізнес-планів і посібників з відкриття малого бізнесу

01.01.1970

Створи мережу пельменних без оренди і кухарів!

Унікальна модель бізнесу, Унікальне обладнання, Унікальний продукт! Окупність - 6-12 місяців.

Психологічний салон. Готовий бізнес на проведенні психологічних ігор, тренінгів та консультацій.

Безкоштовний додаток для самостійної розробки бізнес-плану

Хочете дізнатися, коли окупиться бізнес і скільки реально ви зможете заробити? Безкоштовний додаток "Бізнес-розрахунки" вже допомогло заощадити мільйони.

Соляні кімнати «Аеромед» - це Бізнес з користю для здоров'я!

Мобільний комплект, на базі апарату «ГалоВіта» з набором аксесуарів. Ідеально підходить для проведення сеансів галогігіени на території ваших клієнтів. Надійно, безпечно, ефективно!

Спецпроект Openbusiness.ru: ВСЕ ПРО ВІДКРИТТЯ пекарні

Юридичні аспекти, вибір обладнання, формування асортименту, вимоги до приміщення, виробничі процеси, збут. Повні фінансові розрахунки.

Спецпроект Openbusiness: Магазин чаю і трав

Все про відкриття бізнесу на продажу чаю і лікарських трав. Юридичні аспекти, формування асортименту магазину, вимоги до приміщення, реклама. Докладні фінансові розрахунки.

Збережіть статтю, щоб уважно вивчити матеріал

зберегти

Ви можете зберегти цю сторінку за допомогою:

Новости