Індикатор сили биків (Bulls Power), стратегії, торгові сигнали. Налаштування індикатора Bulls Power

  1. логіка індикатора
  2. Торгові сигнали індикатора Bulls Power
  3. Відображення індикатора Bulls Power в торговому терміналі QUIK
  4. висновок

логіка індикатора

Торгові сигнали індикатора Bulls Power

Відображення індикатора Bulls Power в торговому терміналі QUIK

Матеріали по темі

Індикатор Bulls Power показує силу «биків», визначаючи шляхом вирахування з максимальної ціни значення експоненціального змінного середнього (ЕМА) здатність покупців піднімати ціну ще вище.

Таким чином, Bulls Power в своїй структурі пов'язує індикатор ЕМА з ціною закриття, що дозволяє більш детально визначити силу позицій покупців в даному активі.

Bulls Power був розроблений відомим трейдером і автором книг по трейдингу Олександром Елдером в 1989 р і увійшов в систему торгівлі під назвою «Промені Елдера».

У торговому терміналі QUIK індикатор сили «биків» відображається у вигляді гістограми в новій області вікна з графіком ціни. У моменти, коли значення індикатора вище нульової позначки, Bulls Power показує, що «бики» сильні, а коли гістограма стає нижче 0, то «бики» вибиваються з сил і подальше зростання стає сумнівним.

Мал. 1. Індикатор Bulls Power в торговому терміналі QUIK

логіка індикатора

Індикатор Bulls Power визначається як різниця ЕМА (в класичному варіанті з періодом усереднення 13) і поточним ціновим максимумом. Тим самим, Bulls Power порівнює середній консенсус мас, який визначається ЕМА, з короткостроковою здатністю « биків »Дотягнутися до максимуму. Виходячи з того, що і ЕМА, і максимальна ціна періоду виражаються «в ціні», то і Bulls Power теж приймає абсолютні значення даної цінової різниці.

Якщо врахувати, що в висхідному тренді «бики» формують послідовно висхідні максимуми і мінімуми, то при хорошому ап-тренді гістограма Bulls Power теж буде оновлювати свої максимуми, показуючи, що «бики» сильні і ціна, швидше за все, продовжить своє зростання.

У періоди, коли гістограма починає знижуватися нижче 0, Bulls Power говорить про те, що «бики» вже стали набагато слабше і у «ведмедів» є всі шанси на перехоплення ініціативи. Якщо ж ціна дає новий максимум, а гістограма його чи не дублює, то виникає «дивергенція« ведмедів »- ситуація, коли висхідний тренд може перейти в спадний, причому в досить активній формі.

Торгові сигнали індикатора Bulls Power

Індикатор Bulls Power в чистому вигляді застосовується досить рідко. Зазвичай він використовується в поєднанні з його «антиподом» - індикатором Bears Power і ЕМА.

ЕМА в подібному комплексі виконує роль покажчика тренда своїм нахилом (при висхідному нахилі ЕМА визначається зростаючий тренд, при низхідному нахилі ЕМА - падаючий тренд). Bulls Power (в даному комплексі індикаторів для зручності зорового сприйняття його зазвичай відображають синім кольором) і Bears Power, в свою чергу, виконують функції осциляторів, даючи сигнали до здійснення угод.

За індикатором Bulls Power подаються сигнали на продаж за наявності спадного тренда по нахилу ЕМА. Сигнал подається в той час, коли значення Bulls Power вище нуля, але починає знижуватися, що вказує на те, що корекція спадного тренда, швидше за все, завершилася, і ціни продовжать зниження.

Заявка на захисну зупинку виставляється за досягнутим ціновим максимумом. Подальші сплески індикатора Bulls Power над нульовою зоною з подальшим зниженням від досягнутих максимальних значень за індикатором можуть використовуватися для додавання до наявної короткої позиції.

Подальші сплески індикатора Bulls Power над нульовою зоною з подальшим зниженням від досягнутих максимальних значень за індикатором можуть використовуватися для додавання до наявної короткої позиції

Мал. 2. Сигнали на продаж індикатора Bulls Power при наявності спадного тренда по ЕМА

Якщо в тілі висхідного тренда відбувається оновлення максимуму, в той час як по індикатору Bulls Power останній максимум не дотягує до попереднього, утворюється потужний сигнал до продажу - «дивергенція« ведмедів ». Він свідчить, що «бики» не такі сильні, як здаються, і ціни зростають за інерцією. Така ситуація говорить про готовність тренда змінитися на низхідний. Продаж варто здійснювати, коли значення Bulls Power опуститься нижче нуля з виставленням стоп-наказу за останнім ціновим максимумом.

Мал. 3. Дивергенція «ведмедів» між ціною та індикатором Bulls Power

Відображення індикатора Bulls Power в торговому терміналі QUIK

Щоб вивести на графік ціни аналізованого активу, необхідно в його вікні натиснути клавішу Insert, після чого з'явиться діалогове вікно «Додавання графіка», в якому слід вибрати шуканий індикатор і натиснути клавішу «Додати».

Мал. 4. Вибір індикатора Bulls Power в вікні «Додавання графіка»

У вікні графіка ціни з'явиться нова область знизу, яка буде містити гистограмму червоного кольору - це і є індикатор Bulls Power. За замовчуванням він виводиться з параметром розрахунку ЕМА 13.

За замовчуванням він виводиться з параметром розрахунку ЕМА 13

Мал. 5. Базове відображення індикатора Bulls Power в торговому терміналі QUIK

Для редагування індикатора слід натиснути клавіші Ctrl + E, після чого з'явиться вікно «Редагування графіка», в якому потрібно в лівому полі вибрати область з індикатором Bulls Power і перейти на вкладку «Властивості». На даній вкладці можна вибрати колір лінії промальовування індикатора - в базовому варіанті вона червона, але частіше її виводять або синім, або зеленим кольором.

Мал. 6. Налаштування кольору лінії промальовування індикатора Bulls Power

Для редагування параметрів розрахунку індикатора слід перейти на вкладку «Параметри», на якій в поле «Кількість періодів» необхідно вказати дані значення. Зміни вступлять в силу при натисканні на кнопку ОК.

Зміни вступлять в силу при натисканні на кнопку ОК

Мал. 7. Налаштування параметрів розрахунку індикатора Bulls Power

висновок

Індикатор Bulls Power досить часто застосовується для здійснення продажів, виявляючи моменти завершення росту в рамках спадного тренда, тобто здійснює осциляторний функцію. Він використовується, як і багато осцилятори, в поєднанні з трендовими індикаторами.

Матеріали по темі:

Безкоштовний вебінар « Технічний аналіз: як сода ефективний набір індикаторів »

Безкоштовний відеокурс « Робота в програмі QUIK »

21.08.2017

Новости