Інфрачервона сауна - що це таке? Процедура, властивості, вплив, протипоказання, користь і шкода.

  1. Який принцип дії ІК-сауни, властивості і вплив на організм?
  2. Показання і протипоказання при відвідуванні ІК-кабіни, користь і шкода.
  3. Яку інфрачервону сауну купити?

Інфрачервона сауна - це кабіна, в якій встановлені спеціальні інфрачервоні випромінювачі Інфрачервона сауна - це кабіна, в якій встановлені спеціальні інфрачервоні випромінювачі. ІК-кабіна, як правило, виготовляються з натурального матеріалу - дерева, тому що при нагріванні деревина виділяє фітонциди.

Фітонциди - це біологічно активні речовини, які здатні вбивати, пригнічувати ріст і розвиток хвороботворних мікроорганізмів, бактерій, грибів і найпростіших.

Особливістю такої сауни є те, що в ній не відбувається нагрівання навколишнього повітря. Але самі теплові промені глибоко проникають в живий організм.

Оптимальною температурою для інфрачервоної сауни вважається 37-50 градусів. В таких умовах відбувається рівномірне і глибоке прогрівання тіла людини. Важливо відзначити, що навантаження на серце при цьому відсутня. Отримавши достатню кількість тепла, людина починає інтенсивно потіти. Разом з потом виводяться шлаки, і очищається весь організм.

Який принцип дії ІК-сауни, властивості і вплив на організм?

Інфрачервоні хвилі випромінюють всі теплі об'єкти. Людина також випромінює теплові промені в діапазоні 6-20 мкм, причому пік випромінювання досягає при 9,6 мкм. Таким чином, будь-який сторонній випромінювання з вищевказаної довжиною хвиль сприймається організмом як власне і тому активно поглинається. Таке випромінювання носить природний характер і абсолютно безпечно для здоров'я людини. Воно проникає тіло людини на глибину від 3 до 4 см і викликає максимальний прогрів тканин. Внутрішнє тепло призводить до підвищення температури, через що починається процес активного потовиділення. Вся незв'язана вода у вигляді поту виходить через пори назовні.

Глибокий прогрів тканин впливає на склад поту, який містить в собі близько 80% води і 20% твердих речовин. У їх числі жири, токсини, кислоти, шлаки, холестерол і т.п. Звичайна фінська сауна і російська лазня сприяють виведенню меншої кількості твердих речовин (майже 5%). Крім того, підвищення температури тіла до 38,5 градусів викликає природну реакцію організму, спрямовану на знищення і придушення розвитку вірусів і хвороботворних бактерій.

Показання і протипоказання при відвідуванні ІК-кабіни, користь і шкода.

Відвідування ІК-сауни корисно для всіх. Тут немає ніяких обмежень за віком, статтю та комплекції. Процедура інфрачервоної сауни займає по часу не більше 30 хвилин, а позитивний ефект від її використання зберігається не на один день.

Регулярне відвідування покращує загальне самопочуття і зміцнює імунітет, оновлює і омолоджує шкіру і допомагає усунути небажані дефекти шкіри (наприклад, целюліт). Інфрачервоне випромінювання глибоко проникає в м'язову тканину, кістки, органи і суглоби людини і прогріває їх, завдяки чому прискорюється потік крові і лімфи. При цьому відбувається посилення метаболічного обміну в м'язах, поліпшення харчування м'язів і посилення постачання тканин організму киснем.

Також доведена користь від сауни в боротьбі з хронічною втомою і напругою. ІК сауну використовують часто для розслаблення і релаксації. Вона допомагає зняти головний біль і м'язове напруження.

Основними показаннями до застосування інфрачервоної сауни є: Основними показаннями до застосування інфрачервоної сауни є:

- детоксикація організму;
- порушення серцево-судинної діяльності;
- порушення кровопостачання;
- захворювання м'язової тканини і суглобів;
- простудні захворювання (в тому числі вірусні);
- захворювання лор-органів;
- зайва вага і целюліт;
- опіки шкіри;
- травми і післяопераційне лікування;
- порушення сну і втома;
- порушення травлення;
- косметичний ефект.

Протипоказаннями при відвідуванні ІК-сауни є:

- гнійні процеси;
- доброякісні та злоякісні пухлини;
- висока температура тіла;
- паразитарні захворювання;
- туберкульоз;
- внутрішні кровотечі;
- цукровий діабет;
- алкоголізм;
- висока стабільна тиск.

Яку інфрачервону сауну купити?

Ринок інфрачервоних саун пропонує різні варіації за розмірами, потужності, матеріалу і виробникам. Від того, в якому місці буде розміщена інфрачервона кабіна, буде залежати її розмір. Одномісні сауни можна встановити в ванних кімнатах, коморах і на лоджіях. Для їх установки потрібна площа не більше 1 м2. У приватних будинках, де є великі ванні кімнати, можна розмістити двох- або тримісні сауни. За своєю формою кабіни бувають прямокутної. Моделі кутовий форми дозволяють заощадити простір. Вартість ІК-кабіни безпосередньо залежить від матеріалу виготовлення внутрішньої і зовнішньої обробки. Наприклад, сауни з червоного канадського кедра значно дорожче, ніж сауни з хемлока (північноамериканської сосни). На результат процедури матеріал не впливає, від нього залежить тільки естетичний вигляд і аромат, що виділяється деревиною.

Також вибір сауни залежить від типу випромінювачів. Найпопулярнішими є карбонові (вони розроблені і запатентовані в Японії). Карбонові (або щитові) випромінювачі нагріваються до +60 - +80 градусів Цельсія, випромінюючи при цьому хвилі довжиною 8.7 мкм. Такі випромінювачі виробляють довгі хвилі, що безпечно для людей, що страждають серцево-судинними захворюваннями. Чим більше сауна, тим більше випромінювачів в ній розташоване. Як правило, їх розміщують на стінах, під лавками, а підлогу роблять з підігрівом.

Серед виробників більшою довірою користуються фінські марки HELO і HARVIA, австрійська WELLNESS та інші.

У нашому Інтернет-магазині представлений широкий вибір інфрачервоних кабін. Все інфрачервоні сауни легко і швидко збираються (протягом 1-2 годин) і розраховані на самостійну збірку. З усіх інструментів потрібно тільки шуруповерт. У комплектацію входить докладна інструкція російською мовою і всі необхідні кріплення. Купуючи інфрачервону сауну для будинку, Ви купуєте «доктора для всієї родини».

Який принцип дії ІК-сауни, властивості і вплив на організм?
Яку інфрачервону сауну купити?
Який принцип дії ІК-сауни, властивості і вплив на організм?
Яку інфрачервону сауну купити?

Новости