Інфрачервоні обігрівачі UFO: користь чи шкода для рослин

Олена, у мене інфрачервоний обігрівач-кіловатнік Ballu IRH-1 з терморегулятором і автоматичним вимикачем працює на утепленій лоджії третю зиму - тут і т.д.
Головне завдання - не заморозити рослини, успішно вирішується навіть в сорокаградусні морози Олена, у мене інфрачервоний обігрівач-кіловатнік Ballu IRH-1 з терморегулятором і автоматичним вимикачем працює на утепленій лоджії третю зиму -   тут   і т .
Відмінний мікроклімат і відносна економічність, заявлені в характеристиках (наприклад, тут ) - не міф і навіть не рекламне перебільшення, а цілком очевидна реальність.
Але є таки момент перегріву листя на гілках, що знаходяться в безпосередній близькості (0,5 м і менше) від нагрівача. Для запобігання всихання листя можна змінити кут підвіски нагрівача, перенаправивши основний потік інфрачервоного випромінювання, скажімо, на відносно відкриті стінну панель або ділянку підлоги.
Можна на період інтенсивної роботи випромінювача вивести з під нього найбільш рослі рослини і поставити туди середньо і малоформатні.

Новости