Інструкція: як поліпшити роботу будь-якого Android-смартфона

В Android-смартфонах, крім загальнодоступних налаштувань, на кшталт зміни параметрів яскравості або кольоровості дисплея є приховані від користувачів опції, що дозволяють поліпшити роботу апарату. Західний ресурс PhoneArena опублікував матеріал, що розповідає про найцікавіші з них. Наводимо витяги з їх статті.

Щоб отримати доступ до розширених параметрах, потрібно активувати «режим розробника». Для цього необхідно перейти в налаштування смартфона і зайти в розділ «про телефон». Там вийде дізнатися, на якій версії Android працює пристрій, але нас цікавить пункт «номер збірки», пише tut.by

Якщо натиснути на нього кілька разів поспіль, гаджет повідомить, що ви стали розробникам Якщо натиснути на нього кілька разів поспіль, гаджет повідомить, що ви стали розробникам. Після цього в настройках з'явиться відповідне меню, в якому міститься безліч пунктів. Бояться їх активації не варто - скинути включені опції до заводських налаштувань виробника можна відключенням параметрів «для розробників» у верхній частині меню.
Тут і далі скріншоти зроблені на Huawei Mate 10 Pro. В інших моделях або апаратах інших виробників назви пунктів меню можуть трохи відрізнятися, але загальна логіка єдина для всіх сучасних смартфонів на операційній системі Android.

В меню «для розробників» є група параметрів «малювання». Нас цікавлять пункти «анімація вікон», «анімація переходів» і «швидкість анімації».
В меню «для розробників» є група параметрів «малювання» Перший параметр відповідає за швидкість спливаючих вікон, другий - за швидкість системи при переході між різними екранами (наприклад, при відкритті додатків). Третя опція впливає на швидкість анімації всієї системи - наприклад, при відкритті шторки з повідомленням.

РЕКЛАМА

За замовчуванням швидкість кожного з параметрів становить 1x. Вибір більшого значення (наприклад, 10х) сповільнить швидкість відтворення елементів, меншого - прискорить їх.

Анімації виглядають красиво, але при їх відключенні (опція «без анімації») пристрій запрацює швидше.

Ще один цікавий режим називається «імітувати аномалію» і знаходиться в розділі під назвою «апаратно-посилена візуалізація». На вибір є кілька варіантів, перший з них - монохромний режим.

При його активації смартфон перестане відображати яскраві кольори і як ніби перейде в чорно-білий режим. Особливої ​​приросту за часом автономної роботи від цієї функції очікувати не варто (адже це просто імітація кольору), але режим може виявитися корисним, наприклад, при читанні книг або статей в інтернеті. Так очі будуть менше втомлюватися.

У верхній частині списку параметрів «для розробників» є опція «працюючі додатки». Там можна подивитися, які програми, служби та сервіси в даний момент використовують оперативну пам'ять смартфона, і при необхідності відключити їх.

РЕКЛАМА

Хоча багато зі стандартними програмами підтримують роботу в многооконном режимі, деякі до цих пір не обзавелися цією функцією Хоча багато зі стандартними програмами підтримують роботу в многооконном режимі, деякі до цих пір не обзавелися цією функцією. Змінити це можна включенням опції «зміни розміру в многооконном режимі».

Так програми, незалежно хочуть вони того чи ні, зможуть використовуватися в режимі багатозадачності Так програми, незалежно хочуть вони того чи ні, зможуть використовуватися в режимі багатозадачності.

Оновлення прошивку апарату. Найчастіше це допомагає виправити різні помилки і лаги. Наприклад, в декількох тестувалися нами смартфонах Huawei (моделі P10 і Mate 10 Pro) з оновленням істотно покращився час автономної роботи.

Збільшити час роботи від акумулятора можна і іншими способами. Під багато пристроїв від різних виробників «з заводу» вбудовані режими економії заряду, деякі моделі також дозволяють зменшити дозвіл дисплея. Останнє найпомітніше впливає на час автономного використання.

До іншим способом економії заряду відноситься відключення GPS-модуля і автоматичний синхронізації з різними сервісами і поштовими скриньками До іншим способом економії заряду відноситься відключення GPS-модуля і автоматичний синхронізації з різними сервісами і поштовими скриньками.

Якщо прискорити смартфон описаними вище методами не вдалося, привести його в робочий стан допоможе повне скидання до заводських налаштувань. При цьому ви втратите всі накопичені дані і мультимедійні дані (наприклад, ваші фотографії), але швидкість роботи повинна зрости і вийти на рівень, аналогічний тільки що придбаному апарату без «сміття» у вигляді безлічі рідко використовуваних додатків і накопичених кеш-файлів.

Автор: Антон Мерзляков, TUT.BY

Новости