Інтегральний алгоритм читання

  1. Про методику фоточтенія

Способів, методик і технік з розвитку швидкочитання дуже багато. Інтегральний алгоритм читання не виняток. У цій статті ми розповімо про інтегральному алгоритмі читання.

Інтегральний алгоритм читання

Існує, так званий «інтегральний алгоритм читання», інакше кажучи послідовність знайомства з текстом.

  1. Назва.
  2. Автор.
  3. Вихідні дані.
  4. Тема, зміст.
  5. Факти.
  6. Специфічні особливості (графіки, таблиці, картинки і т.д)
  7. Новизна і можливість практичного використання інформації.

Мета використання такого алгоритму полягає в тому, щоб витягти з тексту тільки ту інформацію, яка відповідає (заповнює) блоки алгоритму.

Так мало часу, і так багато хороших книг. Іноді його катастрофічно не вистачає навіть на заплановані справи, не кажучи вже навіть про книжки. Та й сам процес читання хоч і захоплюючий, але теж забирає час. Якщо у вас є бажання оволодіти популярними і ефективними техніками швидкісного читання, за допомогою яких ви навчитеся буквально «ковтати» навіть найбільші книги, ми пропонуємо кілька з них. наведені в довіднику, не може викласти основну ідею тексту не може висловити своє ставлення до тексту в світі не може застосувати е.

Якщо ж людина після прочитання тексту може

  • виділити факти з тексту і запам'ятати їх,
  • висловити критику по відношенню до тексту,
  • пояснити як прочитаний текст відповідає його внутрішнього уявлення про зачіпає предмет,
  • перефразувати основну ідею тексту,
  • привести факти з власного досвіду, що доповнюють текст,

то можна вважати що текст прочитаний.

У хороших підручниках обов'язково зустрічається вступ, висновок, висновки, контрольні запитання. Така структура викладу матеріалу дозволяє перевірити засвоєння знань. Укладачі підручників готові з ложечки покласти вам в рот знання.

Читаючи текст, дуже важливо розкласти його по поличках

  1. Назва статті Автор Вихідні дані.
  2. Проблема.
  3. Факти.
  4. Особливості викладу.
  5. Питання до автора і критика
  6. Новизна і практичне використання

На початковому рівні освоєння алгоритму зазвичай пропускають пункти - назва книги, автора, вихідні дані. Новачок пропускає ці пункти, оскільки вважає, що не варто витрачати сили на дрібниці, а варто витрачати час на запам'ятовування суті. Сенс і факти - ось що важливо - вважають вони.

Ефект швидкочитання багато в чому залежить від того, на скільки читач вже знайомий з текстом або з автором тексту. Перед читанням, відбувається настройка на тон автора (квапливий, повільний, уривчастий, барвистий). Ці предустановки дають багату поживу для підсвідомості читача і дозволяють швидко схоплювати текст.

Ми даємо раду не скорочувати алгоритм за рахунок назви і автора тексту.

Сім блоків інтегрального алгоритму читання.

1. Найменування книги, статті

2. Автор

3. Джерело і його дані

4. Проблема

5. Фактографічні дані

6. Особливості викладається, критика

7. Новизна викладеного матеріалу і можливості його використання в практичній роботі

Серед величезної кількості інформації, що оточує нас у повсякденному житті, велика частина - надлишкова. Отже, ви можете опанувати радикальним засобом вилучення з тексту дійсно цінної, корисної для вас інформації. Відтепер вам не страшні тексти будь-якого обсягу і щільності. Інтегральний алгоритм читання озброює ваш мозок потужним і ефективним інструментом вилучення змістовної інформації з будь-яких текстів. Працюючи за алгоритмом, ви навчитеся прийому "споглядання - огляд" всього тексту відразу. І ще необхідно знати, що в житті існують зразки інструментів, моделі одягу, стилі письма. Кожен письменник, приступаючи до написання твору, має певну мету. Різні цілі вимагають різних стилів письма. При читанні певних авторських стилів корисні деякі відповідні прийоми. Якщо ви навчитеся розпізнавати найбільш уживані стилі, то ви значно збільшите свої читацькі можливості. Це зауваження має особливе ставлення до різних жанрів газетних і історичних матеріалів. Разом з тим, ви тепер зможете вже вільно орієнтуватися в змістовній частині будь-якого тексту, ви ясно побачите різне між корисним змістом і марним об'ємом.

Про методику фоточтенія

Фоточтеніе - це наступний еволюційний етап розвитку швидкочитання. Фоточтеніе включає етапи швидкого читання, однак цей вид читання, так само включає і інші етапи, які допомагають краще зрозуміти зміст тексту, а так само зрозуміти які вигоди слід витягти читачеві з тексту.

Послідовність етапів при фоточтеніі:

  • Підготовка до входження в режим фоточтенія - (необхідно, Звільнити свідомість від думок, розслабитися і увійти в особливе состояніепрінять зручну позу).
  • Попередній перегляд книги і з'ясування мети фото-читання. Необхідно зрозуміти структуру книги. На цьому етапі необхідно прочитати висновок книги, першу сторінку книги, зміст,.
  • "Photoreading". Книга проглядається зі швидкістю 1 секунда на розворот.
  • Швидкочитання. На цьому етапі читає уважно переглядає найцікавіші моменти в тексті. Читач становить загальне розуміння про прочитану книгу, а також сформулювати питання до автора і книзі в цілому.
Під час фоточтенія підсвідомість фотографує образ книги в пам'яті.

Фоточтеніе - це не перегортання книг, а щось більше. Більшість відео роликів по темі фоточтенія в інтернеті включають тільки один етап процесу фоточтенія - перегортання сторінок. Викладач при цьому говорить, що це і є процес фоточтенія.

Зверніть увагу, що після фоточтенія потрібно сформувати власне ставлення до прочитаного, а так само перечитати повторно деякі моменти з фоточітаемого тексту.

Особливу увагу зверніть на те, що перед фоточтеніем потрібно особливим підготуватися. Очистити мозок від нав'язливих думок. Повністю сконцентруватися на справі. Чим більше сторонніх думок гуляє в голові, тим слабкіше підключається підсвідомість.

Справжнє швидкочитання увазі як би розгойдування на гойдалці - підсвідомість вибирає об'єкт зосередження - а свідомість поглиблено читає отриману інформацію. Тому, якщо підсвідомість зайнято сторонніми думками, то ні про яке сто відсотковому його використанні не можливо говорити. Удосконалення методики фоточтенія:

  • Так само я рекомендую не тільки переглядати текст, а й читати фрагменти з потрібними ключовими словами. Такий спосіб читання дозволяє краще налаштуватися на зміст книги і увійти в творчий режим.
  • Я, як і багато методики фото-читання припускають переглянути книгу кілька разів, а не один раз, як рекомендується в класичному варіанті.
Труднощі фоточітателей:
  • Істинне читання полягає не в тому, щоб якомога швидше прочитати книгу (ця мета тішить его читача), а в тому, щоб якомога з меншими витратами впоратися з труднощами. Якщо поспішати при читанні, то фоточітатель упускає багато важливої ​​інформації.
  • Зазвичай початківці не можуть зрозуміти, як можна сканувати текст отримувати з нього зерна знань.
  • Читач захоплений швидкістю читання, а не пошуком сенсу. Читач поспішає. Читач не має чіткої мети читання.

Інші статті з сайту "Більше, ніж швидкочитання"


розділи: швидкочитання - як читати швидше | Онлайн тренінги зі швидкісного читання. Покроковий курс для освоєння навику швидкого читання промовляння слів і збільшення швидкості читання | Кут зору - можливість навчитися читати зіг-загом | концентрація уваги - відключення сторонніх шумів медикаментозні підсилювачі - як підвищити концентрують здатність мозку | запам'ятовування - як читати, запам'ятовувати і не забувати | курс швидкочитання - Вичавки з теорії. Найнеобхідніше з того, що необхідно тренувати | Статті на тему самовдосконалення | Книги та програми для скачування | Іноземна мова - тренування іноземних мов | розвиток пам'яті | Набір текстів десятьма пальцями | Медикаментозне поліпшення мізків | About

Новости