Інтернет-ЗМІ майже наздогнали за популярністю телевізійні

Телевізійні ЗМІ залишаються джерелом №1 в структурі медіа-споживання, а й аудиторія інтернет-ЗМІ значно зросла останнім часом.

Такими є результати дослідження ставлення населення до ЗМІ та споживання різних типів ЗМІ, оприлюднені в Києві.

"Частка аудиторії телебачення за рік не змінилася. Як і раніше, телевізійні ЗМІ залишаються джерелом №1 в структурі медіа-споживання. Значно зросла аудиторія інтернет-ЗМІ - це стосується як новинних сайтів, так і соціальних мереж. Після заборони ряду російських ресурсів і подальшого зменшення рівня користування соціальними мережами в минулому році, цей канал відновив свої позиції в структурі медіапотребленія ", - зазначено в презентації опитування.

Телевізійні ЗМІ залишаються джерелом №1 в структурі медіа-споживання, а й аудиторія інтернет-ЗМІ значно зросла останнім часом

Таким чином, 61% респондентів довіряє телебаченню, 58% - інтернет-ЗМІ. При цьому аудиторія друкованих ЗМІ продовжує зменшуватися. Зараз їм довіряє З9% учасників дослідження, а радіо - 33%.

Зараз їм довіряє З9% учасників дослідження, а радіо - 33%

Телебачення, як і раніше, утримує лідерські позиції за рахунок старшої аудиторії (46+). Серед населення Західного регіону традиційно аудиторія телевізійних ЗМІ більше, ніж по Україні в цілому.

Онлайн-медіа залишаються популярнішим серед молодшої аудиторії - сайтами новин більше користується аудиторія 18-45, аудиторія соціальних мереж трохи молодше - до 35 років. Як і раніше, отримуючи новини з "глобальної мережі", споживачі найчастіше віддають перевагу агрегаторами новин (ukr.net). Структура користування соціальними мережами продовжує змінюється - аудиторія Facebook зростає, тоді як російські соцмережі втрачають позиції.

Дане дослідження в період з червня по вересень проводила соціологічна компанія InMind на замовлення Міжнародної громадської організації Internews, який реалізує програму "Український медійний проект" або "Проект У-Медіа", за фінансової підтримки Агентства США з міждународному розвитку (USAID).

Читайте також: Державна інформаційна політика: регіональний аспект. Результати соціологічного дослідження громадської думки

Цільова аудиторія - чоловіки і жінки у віці від 18 до 65 років.

Загальна вибірка: близько 4 тисяч інтерв'ю, з яких по 300 інтерв'ю в 12 областях: Київська, Вінницька, Дніпропетровська, Донецька, Запорізька, Львівська, Миколаївська, Одеська, Полтавська, Сумська, Харківська, Херсонська.

Новости