Інтернет у Франції (варіанти безкоштовного підключення, вартість, покупка сім-карт, найдешевші провайдери)

  1. Про Францію Також читайте:
  2. 3G-модеми
  3. Доступ в Інтернет в громадських місцях

Про Францію

Також читайте:

Чи збираєтеся до Франції і при цьому не хочете бути відірваним від батьківщини? Планіуете завжди залишатися на зв'язку мати доступ до Інтернету? Тоді обов'язково прочитайте цю статтю, після якої у вас не залишиться питань щодо самих кращих способів підключення до Інтернету. Хоча навіщо платити? Ми розповімо про безкоштовному інтернеті у Франції.

Найпопулярніші і дешеві мобільні оператори, доступні росіянам: Orange France (www.orange.fr), SFR (www.sfr.fr), Bouygues Telecom (http://www.bouyguestelecom.fr/). На мобільні номери цих операторів можна відправити безкоштовні смс за допомогою сайту sms-in.ru.

Сім-карти вартістю близько 30 євро, а також карти передоплати можна купити в будь-яких офісах зв'язку, кіосках і магазинах . Для їх реєстрації потрібно вказати адресу проживання у Франції - це може бути приймаюча сторона або готель.

Орієнтовна ціна за сім-карту без дзвінків для планшета - 8 євро, і 10 євро за 1 Гб Інтернету.

3G-модеми

Що стосується 3G-інтернету, то його підключення не важко - він доступний практично на 80% площі Франції і стовідсотково є в великих містах.

перед купівлею модему рекомендується дізнатися у провайдера, які області охоплює даний варіант Інтернету.

За великим рахунком, послуги доступу в Інтернет за допомогою модему є найпоширенішими у Франції. Завдяки цьому можна легко подорожувати по будь-яким куточках країни, залишаючись весь час на зв'язку. Для важкодоступних, особливо гірських районів Франції нерідко використовуються спеціальні підсилювачі або антени, які можна прикріпити до 3G-модему через спеціальний порт. Завдяки цим підсилювачів можна отримати стійкий сигнал навіть в самих малодоступних для Інтернету районах.

Середня вартість безлімітного Інтернету у Франції становить 30-60 Євро на місяць, але є і спеціальні пропозиції з набагато більш низькими цінами , Майже за символічну плату.

Для туристів, які приїжджають до Франції, рекомендується дуже зручний доступ в 3G-Інтернет за допомогою передплаченого сім-карти. Таку послуг пропонує і найпопулярніший провайдер у Франції - компанія ORANJE (France Telecome).

Наприклад, мінімальний пакет Інтернет-послуг коштує всього 6 євро в місяць, а купивши сім-карту, дійсну три місяці, за 35 євро, можна необмежено користуватися Інтернетом відмінної якості.

Доступ в Інтернет в громадських місцях

По всій Франції є величезна безліч закладів, де можна скористатися послугою доступу в Інтернет за 4-5 євро за годину. І хоча це досить дорого, багато інтернет-кафе пропонують різні знижки та спеціальні пропозиції для постійних відвідувачів. Наприклад абонемент на 15 годин роботи в Інтернеті буде коштувати набагато дешевше, ніж погодинне використання.

Однак слід зазначити, що таких інтернет-кафе стає все менше, особливо далеко від туристичних центрів. Це пов'язано з майже стовідсотковим наявністю домашнього Інтернету і відсутністю попиту на подібні послуги.

Ось кілька популярних інтернет-кафе Парижа, якщо ви вирішите скористатися їх послугами:

  • 1. «Кліктаун» (Clicktown). Адреса: 3 rue de Rome, 8e,
  • 2. «Le Web Bar». Адреса: 32 rue de Picardie, 3е,
  • 3. «Easy Everything». Адреса: 31 bd. Sebastopol, 3е.

Також інтернет надають поштові відділення по ціною 8 євро в годину.

Навіщо платити, якщо можна скористатися безкоштовним Інтернетом?

  • 1.Кафе і забігайлівки зі спеціальними табличками, що інформують про наявність безкоштовного Інтернету Wi-Fi, який у Франції вимовляють як «віфі». Зазвичай це табло з написом «trendy» або значком «@».
  • 2.Почті все росіяни приїжджають до Франції зі своїм ноутбуком, айподом або планшетом. У цьому випадку варто вибирати готелі з безкоштовним Wi-Fi. Зазвичай така послуга надається в місцях загального користування готелю, а в номерах надається за окрему плату (10-12 євро в годину).
  • 3.У багатьох парках Парижа з'явилися спеціальні лавки з білим овальним значком, на якому написано «zone Wi Fi». Або ж у самого входу в парк висить покажчик, що повідомляє про зонах стабільного сигналу Інтернету.

Окрім цього, безкоштовний доступ в Інтернет тепер є в бібліотеках і музеях Парижа. По всьому місту на сьогоднішній день є 260 популярних місць, в яких загальне число точок доступу становить 400 одиниць.

Для входу в Інтернет достатньо сісти зручніше на одну з лавок, вибрати з'єднання Wi Fi Oranje і запустити один з інтернет-браузерів: Mozilla Firefox або Internet Explorer. При цьому ви автоматично потрапляєте на сторінку www.wifi.paris.fr, реєструєтеся, приймаєте умови і отримуєте 2 години безкоштовного доступу в Інтернет, які легко продовжити, оновивши сесію.

Щоб дізнатися про місця безкоштовного доступу в Інтернет в Парижі, потрібно зайти на сайт: www.paris.fr.

22.11.2013

Читайте тут ще про Францію!

Планіуете завжди залишатися на зв'язку мати доступ до Інтернету?
Хоча навіщо платити?

Новости