Інтернет в Португалії для планшетів і смартфонів

  1. Основні оператори мобільного зв'язку та інтернету в Португалії
  2. Який інтернет підключити в Португалії?
  3. Якщо інтернет потрібен час від часу
  4. Якщо інтернет потрібен постійно
  5. Інтернет в Португалії: відгуки і тести
  6. Актуальний 4G інтернет від MEO
  7. Актуальний 4G інтернет від Vodafone
  8. Де і як купити

Все що потрібно знати про підключення і використання мобільного інтернету в Португалії. Де купити? Як підключити і використовувати? Тарифи і наш досвід використання. Все що потрібно знати про підключення і використання мобільного інтернету в Португалії

У цій статті ми будемо розглядати тільки тарифи "pré-pagos" (по передоплаті), без укладення тривалого контракту. Саме такі тарифи вам знадобляться в вашу поїздку. Адже не має сенсу приїжджати в країну на тиждень - дві - місяць, а потім бути зобов'язаним оплачувати інтернет протягом року - двох або заплатити відразу всю суму при розірванні контракту з оператором.

Цілком можливо, що ви вже намагалися самі розібратися в питанні про те, який мобільний інтернет підключити в Португалії, шукали на сайтах місцевих стільникових операторів і ... остаточно заплуталися.

Основні оператори мобільного зв'язку та інтернету в Португалії

Найбільший і найстаріший оператор стільникового зв'язку в Португалії. Має понад 7 мільйонів клієнтів. Телефони починаються на 96, 924, 925, 926 e 927.

Телефони починаються на 96, 924, 925, 926 e 927

Британський оператор стільникового зв'язку прийшов до Португалії в 2000 році, після покупки португальського Telecel. Номери телефонів починаються на 91.

Номери телефонів починаються на 91

Оператор стільникового зв'язку в Португалії з 1998 року (Раніше називався Optimus). Має істотно менше клієнтів, ніж інші. Номери телефонів починаються на 93.

Який інтернет підключити в Португалії?

Для початку, варто визначитися, для чого вам потрібен інтернет. Чи будете ви його використовувати постійно: планшет або смартфон з гугл картами як навігатор, часті дзвінки по скайпу / whatsapp / viber додому, перегляд сайтів, спілкування з друзями в соц. мережах і публікація фоток подорожі в інстаграм?

Або ж вам він буде потрібен лише епізодично: час від часу перевірити пошту, почитати новини або знайти потрібний вам адресу? Від цього і варто виходити при виборі інтернету в подорож.

Роумінгу в Португалії між містами немає. Немає різниці, де ви використовуєте інтернет або кому дзвоните - в континентальній Португалії або на островах (Мадейра і Азорські острови).

Якщо інтернет потрібен час від часу

В основному вони відрізняються тільки додатковими бонусами.

За замовчуванням, інтернет у вас буде відразу ж при покупці будь-якої португальської сім-карти для телефону. Вартість його буде порядку 1+ євро за 30Мб трафіку.

Одним з бонусів при покупці сим-карти є те, що надається безкоштовний доступ до десяткам тисяч Wi-Fi точок по всій країні.

Для використання цієї можливості, вам треба буде створити обліковий запис (наприклад, в MEO) на сайті стільникової компанії. Цей логін і пароль буде використовуватися для входу в інтернет.

Крім WiFi точок доступу від стільникових компаній, на сьогоднішній день в Португалії є безкоштовні точки доступу в метро, ​​деяких торгових центрах (Freeport, Almada Forum, Alvalade), 30 хв безкоштовного доступу в аеропорту Лісабона, в безлічі кафе і, навіть, на деяких пляжах .

Якщо інтернет потрібен постійно

Тут все залежить від часу вашого перебування в Португалії. Якщо ви їдете на одну - два тижні, то кращим вибором буде спеціальний тариф для туристів.

Інтернет в Португалії: відгуки і тести

Не знаю на скільки ви інтернет залежні, можливо, ви їдете відпочивати від інтернету і не берете з собою в дорогу жоден гаджет ... хоча мені в це важко повірити ... Я вже давно не подорожую без ноутбука і телефону. В цьому році в арсенал техніки додався планшет, який до слова мене дуже багато раз виручав.

Рекламувати сильно не буду, скажу лише, що планшет в подорож - це дуже зручно, його можна використовувати і в якості навігатора, і швиденько забронювати готель, і не пропустити потрібну зупинку. Загалом, плюсів більше, ніж мінусів. До недоліку віднесу лише, що планшету потрібна підзарядка, а знайти розетку в горах проблематично. Тому якщо планується поїздки в гори або вдалину від цивілізації захопіть портативний зарядний пристрій.

Від слів до справи.

Зазвичай під час поїздки я користувалася USB модемом Vodafone, інтернет потрібен був для того, щоб вийти пару раз в скайп і подивитися пошту, однак швидкість з'єднання у такого інтернету була не завжди хорошою, сторінки довго завантажувалися, якість зв'язку в скайпі було середнє, та й гроші досить швидко закінчувалися. Доводилося періодично відвідувати салон Водафон для поповнення балансу.

В останню поїздку від варіанту з USB модемом відмовилася і тестувала новий тариф від провайдера NOS (цей тест був проведений в 2013 році).

За словами співробітників магазину стільникових телефонів Phone House, цей тариф був розроблений спеціально для туристів.

У Португалії ця мережа магазинів досить поширена. Графік роботи у всіх різний, деякі в неділю можуть бути закриті. Якщо ви будете в Лісабоні, раджу купити сімку близько торгового центру Vasco de Gama . У підземному переході є магазин, який працює 7 днів на тиждень з ранку до вечора. Консультанти вільно спілкуються англійською мовою.

Консультанти вільно спілкуються англійською мовою

Я, на жаль, не знала як правильно називається тариф і сказала, що потрібен інтернет на 15 днів 15 гігабайт, вони на моє щастя мене відразу зрозуміли. Хлопці працюють досить чуйні, самі поставили сімку, і налаштували інтернет.

Чому я зупинилася на виборі цього тарифу? Тому що інтернет мені потрібен був досить часто, а точніше майже 24 години на добу. І я не хотіла ламати голову обчислюючи, скільки гігабайт трафіку у мене залишилося. Переваги - досить хороша швидкість з'єднання. Правда, якщо ви будете високо в горах, можливо сигнал буде слабким або пропаде, коли зійдіть в яке-небудь ущелині.

Мінуси - іноді інтернет підключається не до 3G каналу, а до звичайного інтернету, тоді швидкість з'єднання погіршується. Вихід із ситуації: вимкніть мережу, і через пару хвилин включите знову, можливо знайде 3G сигнал.

Від цього інтернету у мене залишилися самі позитивні враження, він не раз мене виручав. Коли пройшли перші 15 днів моєї поїздки, я в той-же день купила нову сімку.

Актуальний 4G інтернет від MEO

Сім-карта для туристів - Connected Holidays є два варіанти

1. Data SIM Card + 30GB - Тільки інтернет!

30 гб - 15 днів - 15 євро

Купуєте карту, активуйте відповідно до інструкції і користуєтеся. 15 гігабайт трафіку вистачить на багато що.

2. Pay & Prepaid SIM card - інтернет + дзвінки з португальським номером.

2GB інтернету, 60 хвилин і 500 SMS дзвінки по Португалії та закордон (Європа, США, Канада, Ангола, Бразилія та Ізраїль).

На жаль, в Росії, ні в Україні, дзвінки не включені.

Карта чорного кольору. Вартість сім-карти включена. Дана карта може закінчитися в магазинах. Якщо її немає в наявності, то запитайте в іншому магазині або виберете інший тариф.

Актуальний 4G інтернет від Vodafone

У цій компанії теж є схожий тариф для інтернету - Vodafone GO.

30 гб - 15 днів - 15 євро

Плюсом Vodafone є те, що ці карти можна купити відразу по прильоту в аеропорту. В аеропорту Лісабона офіс працює з 8 до 22, в Порту з 7:30 до 21 години.

Де і як купити

При покупці СІМ карт в Португалії не треба пред'являти паспорт або інші засвідчують особу.

Офіси продажів є по всій країні. В аеропортах - Vodafone. В історичному центрі Лісабона купити сім карту для інтернету можна в торговому центрі Armazéns do Chiado, в якому є пункти продажів Vodafone і MEO. Ще є офіс Водафон на площі Россіо (Praça D. Pedro IV, nº 4 e 5).

Купуєте карту, просите активувати і насолоджуєтеся високошвидкісним мобільним інтернетом в Португалії. Бажаю гарного відпочинку, друзі!

Де купити?
Як підключити і використовувати?
Мережах і публікація фоток подорожі в інстаграм?
Або ж вам він буде потрібен лише епізодично: час від часу перевірити пошту, почитати новини або знайти потрібний вам адресу?
Чому я зупинилася на виборі цього тарифу?

Новости