Інженерні методи захисту навколишнього середовища. Техніка захисту атмосфери та гідросфери від промислових забруднень: Навчальний посібник

  1. Комарова Л.Ф., КОРМІН Л.А. Інженерні методи захисту навколишнього середовища. Техніка захисту атмосфери...

Читальна зала ->

Комарова Л.Ф., КОРМІН Л.А. Інженерні методи захисту навколишнього середовища. Техніка захисту атмосфери та гідросфери від промислових забруднень: Навчальний посібник. - Барнаул: Изд-во "Алтай", 2000. - 395 с.

Завантажити повний текст Завантажити повний текст

Надмірна експлуатація природного середовища різко погіршило її стан. Найбільш інтенсивному антропогенному воздуйствію піддаються прісні води суші і повітряні басейни, основним джерелом забруднень є промислове виробництво.
Розумна екологічна стратегія насамперед передбачає розумну екологічно обгрунтовану технологічну і технічну політику: виробляти більше з мінімальними витратами, тобто зберігати ресурси, використовувати їх з найбільшим ефектом, удосконалювати і швидко змінювати технологію, впроваджувати і розширювати Рецикл. Повинна бути забезпечена стратегія превентивних екологічних заходів, які полягають у впровадженні найдосконаліших технологій, що забезпечують енерго- та ресурсозбереження, вдосконалення і швидкої зміни технологій.
Основні цілі, які повинні бути поетапно досягнуті в результаті природоохоронної роботи до 2005 р .: скорочення викидів шкідливих речовин в атмосферу більш ніж в 2 рази, оптимізація водоспоживання в різних галузях, в тому числі в сільському і комунальному господарстві, впровадження маловідходних технологій.
Зниження забруднень атмосфери, припинення скидання стічних вод у водойми, збільшення обсягу оборотного водопостачання і потужності очисних споруд із забезпеченням повної очистки стічних вод можливо тільки на основі знань інженерних методів знешкодження і переробки газоподібних і рідких промислових відходів.
Навчальний по посібник «Інженерні методи захисту навколишнього середовища» призначені для студентів спеціальності 320700 «Охорона навколишнього середовища та раціональне використання природних ресурсів», що спеціалізуються в області осісткі промислових газових викидів та раціо нального вико ристання водних ресурсів та очистки стічних вод.

Читальна зала


Дякуємо за підтримку

сайт WWW.DOMIZBREVNA.RU - будівництво будинків під ключ . Компанія зводить готові до проживання будинки і котеджі з дерева. На сьогоднішній день цей матеріал залишається найбільш екологічно чистим. Великий каталог будинків, бань з бруса і оциліндрованих колод. Якщо Ви дбаєте про екологію Вашої оселі, то Вам сюди.

Новости