iPhone втрачає в ціні. Розкид цін - від Apple Store до «окраєць»

В «Евросети» відбувається пояснюють ринковим коливанням показників. Також експерти вказують на те, що любителі «яблучної» техніки «закупилися про запас» до Нового року В «Евросети» відбувається пояснюють ринковим коливанням показників

Фото: Zuma / ТАСС

iPhone дешевшає. Ряд російських рітейлерів знизив ціни на нові моделі iPhone 6. Причому у багатьох вони нижче, ніж в офіційному російському Apple Store. Ще дешевше - на «Окрайці». Причини - що знизився курс долара і скорочення продажів. Наступають на п'яти і конкуренти. Чи чекати подальшого зниження ціни на популярний американський гаджет?

В кінці минулого року ціни на iPhone спрямувалися вгору слідом за курсом долара і навіть обігнали його. Власне, саме долар до недавнього часу і визначав цінову політику компанії Apple. У російському Apple Store шості iPhone стоять 54, 62 і 70 тисяч рублів залежно від обсягу пам'яті.

Рітейлери пішли на зниження ціни. Наприклад, в «Евросети» смартфони тепер стоять 47, 57 і 63 тисячі рублів відповідно. Тобто одна з найпопулярніших версій з 16 ГБ пам'яті подешевшала на 13% - приблизно, як і курс долара до рубля. Однак президент «Евросети» Олександр Маліс пояснив це звичайними ринковими коливаннями цін.

Однак керівник відділу «Наука і техніка» порталу «Лента.ру» Олександр Баулін бачить причини зниження цін в іншому: зараз пропозиція явно перевищує попит.

Продажі впали і має велике значення. Навряд чи Apple повернеться до минулорічних обсягів, вважає гендиректор аналітичного агентства Telecomdaily Денис Кусков.

Ще одна проблема - конкуренти. Ті ж аналогічні моделі НТС або Samsung зуміли стримати зростання цін в межах близько 20% і коштують набагато менше. Samsung Galaxy A5 Gold оцінюється в 27 тисяч. HTC One M8 Dark Grey коштує 25 тисяч рублів. Стільки ж - Sony Xperia Z3. До того ж на альтернативній «Окрайці» iPhone 6 з об'ємом пам'яті 16 ГБ продають практично, як в американському Apple Store, в перерахунку на рублі - по 40 тисяч, правда, без гарантії. Зате відносно дешево.

Додати BFM.ru в ваші джерела новин?

Чи чекати подальшого зниження ціни на популярний американський гаджет?
Ru в ваші джерела новин?

Новости