Історія чоловічої і жіночої нижньої білизни СРСР в радянських фільмах. ФОТО

Це не еротика! Це те, що ви бачите. Це нижню білизну, що мало ходіння в СРСР. Як там говорилося, щодо того, що в СРСР сексу не було. Сексуальне жіноча білизна була відсутня геть. У більш пізні 80-ті вже можна було щось придбати у іноземних студентів, це була, так звана "фарца". Але це ... зовсім інша історія ... А то, що було в госпродаже, назвати "білизною" було вкрай складно. Якщо ви не були жінкою дипломата, то вам світило ходити на прийом до гінеколога в безформних трусах. В СРСР пошиттям нижньої білизни займався лише Трест «Мосбелье». Він випускав бюстгальтери трьох розмірів, міряти які при покупці було не можна. Власницям грудей, яка була менше або більше запропонованих розмірів, доводилося і зовсім ходити без бюстгальтерів або самостійно їх шити. Дивне дослідження на тему: антології нижньої білизни в СРСР ви знайдете в цьому матеріалі ..

Дивне дослідження на тему: антології нижньої білизни в СРСР ви знайдете в цьому матеріалі

Чоловіча білизна і зовсім існувало в двох варіантах: майки і сатинові труси. Для холодних сезонів були ще кальсони (трико) з начосом і без нього.

Радянський уряд не приділяв ніякої уваги жіночому нижньої білизни дуже довгий час. Перш за все, це пов'язано з перевагами вождя народу. У жінок Сталін цінував скромність. Йому подобалися жінки в строгих глухих сукнях без декольте, з темного оксамиту і з суворою зачіскою. Одним з об'єктів роздратування для нього була дружина заступника наркома оборони СРСР маршала Михайла Тухачевського, яка одягалася по закордонним каталогам і любила сукні з глибоким декольте. В останній день її життя, коли слідом за її чоловіком до неї прийшов наряд НКВД, вона взяла з собою в тюрму лише маленький чемоданчик, в який вона поклала мереживні панталони, небаченої краси сорочку і бюстгальтер. Можна собі уявити, яка це була дивовижна жінка!

З відсутністю нормального нижньої білизни радянські жінки мучилися б ще невідомо скільки часу, якби не міністр культури Катерина Фурцева. Одного разу на засіданні Політбюро ЦК КПРС вона заявила, що для будівниць комунізму потрібно терміново налагодити випуск гідного нижньої білизни. Що спонукало її висловитися з цього приводу зараз сказати складно, однак саме завдяки цьому було створено першу в СРСР фабрика з пошиття нижньої білизни - Черемушкинського.

Сучасні жінки і чоловіки не знають проблем з вибором красивого нижньої білизни. Тепер переглядаючи так полюбилися всім радянські фільми, які є наочним поданням життя радянської людини, нам здається неймовірним, що така білизна колись існувало. І не тільки білизну, ще купальні костюми, одяг для сну і вдома. Давайте зануримося в недалеке минуле нашої країни, і подивимося на рідкісні кадри популярних радянських картин, де герої постають перед глядачами в нижній білизні.

Почнемо, мабуть, з картини 1987 року «Завтра була війна», в якій розповідається історія дорослішання випускниць школи передвоєнного періоду. У цьому кадрі Зіна розглядає свої панталони в дзеркалі і дуже переживає, що їй доводиться носити такі. Мати Зіни поки не усвідомлює дорослішання дочки і продовжує купувати їй страшні «бабусині» панталони. А хіба є вибір?

А хіба є вибір

У фільмі «А зорі тут тихі» (1972) дівчата-солдати, багато з яких тільки закінчили школу, постають перед глядачами в майках і трусах в лазні і купаються в сорочках в озері.

У фільмі «А зорі тут тихі» (1972) дівчата-солдати, багато з яких тільки закінчили школу, постають перед глядачами в майках і трусах в лазні і купаються в сорочках в озері

У 1982 році вийшов фільм «Покровські ворота», дії якого відбувалися в далекому 1956 році. Тут герой Леоніда Бронєвого Велюрів підлогу фільму ходить в домашньому махровому халаті квіткової забарвлення, а герой Анатолія Равикович Хоботов постає в смугастій бавовняної піжамі. Героїня Тетяни Догілєвою по фільму є завзятою спортсменкою і в одній зі сцен з'являється в злитому купальнику.

Героїня Тетяни Догілєвою по фільму є завзятою спортсменкою і в одній зі сцен з'являється в злитому купальнику

У 1961 році виходить фільм «Смугастий рейс», в епізоді якого знявся Василь Лановий. Він грає відпочиваючого на пляжі і з'являється на екрані в яскраво червоних плавках і гламурних сонячних окулярах з фразою: «Красиво пливе ця група в смугастих купальниках!». На задньому фоні фотографії можна розгледіти інших відпочиваючих і їх купальні костюми.

На задньому фоні фотографії можна розгледіти інших відпочиваючих і їх купальні костюми

Не можна обійти стороною популярну комедію «Дівчата» 1962 року. Фільм розповідає історію кухарки уральського леспромсовхоза Тосі Кисліциній, яку грає Надія Румянцева. У цьому фільмі є сцена в нічних сорочках і домашніх халатах. Вони всі різні, з мереживами і рюшами. Незабутній цибулю - Тося в нічній сорочці і шапці-вушанці.

Незабутній цибулю - Тося в нічній сорочці і шапці-вушанці

Більш чуттєві кадри з'являються у фільмі 1967 року «Три тополі на Плющисі». Тут умовно-пастельна сцена з головною героїнею Нюрою у виконанні Тетяни Дороніної в нічній сорочці на тлі пастельного білизни звичного білого кольору. І процес зборів на побачення її зовиці Ніни (Алевтини Румянцевої) одночасно з повчанням головної героїні на тему: «як треба жити». На Румянцевої класична комбінація з мереживом.

На Румянцевої класична комбінація з мереживом

Ультра смілива сцена з запаморочливим на той період нижньою білизною присутній у фільмі «Діамантова рука». Сакс-символ 60-х Світлана Світлична показує, як треба «охмурять клієнта» (див. «Радянського громадянина»), використовуючи домашній халат з пуховою коміром і шикарне нижню білизну зеленого кольору з рюшами, схоже на шматки газону. Клієнт в результаті не піддався, спокусившись тільки на вино. Воно, як прийнято, його і згубило.

Воно, як прийнято, його і згубило

А ось Шурик, або Олександр Дем'яненко, в новелі «Мана» фільму «Операція И» (1965) навіть не помітив напівголу дівчину в одній кімнаті з ним. А адже був так близько і навіть лежав поруч. А який на ній був комплект! Яскраво червоного кольору з чорною окантовкою - справжнє молодіжне білизна спортивного стилю. Правда, більше схожий на купальник. На Шурика майка і теж, чомусь плавки. Мабуть літо видалося спекотним, і кожен вважав своїм обов'язком носити купальники під повсякденним одягом на випадок несподіваного запливу. Або це просто виверт режисера: «Ні пристойного білизни з країні, надіньте на неї хоча б пристойний купальник!»

»

До речі про купальниках. У літній комедії «3 + 2» 1963 року, цілком все герої в купальних костюмах. Варто відзначити, що жіночі купальники, виглядають набагато симпатичніше мішкуватих чоловічих плавок.

Варто відзначити, що жіночі купальники, виглядають набагато симпатичніше мішкуватих чоловічих плавок

Дуже пікантна сцена зустрічається в любому новорічної комедії «Іронія долі, або« З легкою парою! »1975 року. Герой Андрій Мягкова - Женя, кілька разів поспіль радує глядачів забавними картатими «трусиками».

Герой Андрій Мягкова - Женя, кілька разів поспіль радує глядачів забавними картатими «трусиками»

До питання про аристократичність. Трійця «аристократів» з музичної комедії «Троє в човні, не рахуючи собаки» (1979) - Миронов, Шірвінд і Державін - втомившись від неробства і бажаючи поправити своє «похитнулося» здоров'я, відправляються в подорож на човні. Разом з собою вони беруть фокстер'єра Монморенсі, пречудесні купальні костюми і не менш прекрасні головні убори для захисту від сонця. А вам, називається, слабо?

А вам, називається, слабо

Кіно більш пізнього радянського періоду 80-х років стає трохи більш відвертим. Пастельних сцен мало, багато з них завуальовані, але посил всім зрозумілий. Наприклад, знаменита сцена в другій серії фільму «Москва сльозам не вірить» (1980), де головна героїня Віри Алентової Катерина, вже доросла зріла жінка, в гостях у свого коханця. Пастельній сцени не вийшло - повернулася теща. Але пишні груди, ледь прикриту тонкою шовковою комбінацією, забути неможливо! Або сцена з вкорінене складанням дивана і власне одяганням, де чітко проглядається нічна сорочка головної героїні і шовковий халат.

Або сцена з вкорінене складанням дивана і власне одяганням, де чітко проглядається нічна сорочка головної героїні і шовковий халат

Краще йдуть справи з шортами для плавання у героя Євгена Миронова у фільмі «Неймовірні пригоди італійців в Росії» (1980) майора міліції Андрія Васильєва. Це справжні шорти, з тягнеться еластичного матеріалу. Правда в цій сцені на ньому ще й жіноча футболка

Правда в цій сцені на ньому ще й жіноча футболка

І знову Миронов у фільмі «Блондинка за рогом» (1982). Але тут увагу падає на героїню Тетяни Догілєвою продавщицю гастроному Надію і її дуже симпатичний купальник. Та й взагалі весь її пляжний образ дуже навіть симпатичний!

Та й взагалі весь її пляжний образ дуже навіть симпатичний

Пізніше у фільмі «Маленька віра» 1988 року глядачі побачать голі жіночі груди Наталії Негоди та її трусики-танга, а також красиву любовну сцену в купальних костюмах на пляжі з Андрієм Соколовим. Зверніть увагу, яка цікава забарвлення у купальника - хіт цього сезону - африканські мотиви!

Зверніть увагу, яка цікава забарвлення у купальника - хіт цього сезону - африканські мотиви

Ну і нарешті, варто згадати про один з найпопулярніших фільмів часів перебудови «Інтердівчинка» 1989 року. Ця картина стала першою картиною в СРСР, в якій була порушена заборонена тема - валютна проституція. У фільмі чітко простежується формування нового жіночого образу - емансипованої жінки, яка сама розпоряджається своєю долею і професією, поєднуючи суперечливі професії медсестри і повії. Фільм став лідером радянського прокату. Після його виходу близько 40% радянських школярок стали вважати професію валютної повії однією з найпрестижніших і мріяли стати повіями. Головна героїня фільму медсестра з ленінградської лікарні Таня Зайцева у виконанні Олени Яковлевої кілька разів з'являється на екрані в шикарному на ті часи напівпрозорому мереживній білизні - предметом заздрості багатьох радянських жінок.

Головна героїня фільму медсестра з ленінградської лікарні Таня Зайцева у виконанні Олени Яковлевої кілька разів з'являється на екрані в шикарному на ті часи напівпрозорому мереживній білизні - предметом заздрості багатьох радянських жінок

schabalini.com

А хіба є вибір?
А вам, називається, слабо?

Новости