Історія вантажоперевезень.

Сьогодні ринок вантажоперевезень буквально насичена рекламними зверненнями компаній, що займаються автомобільними перевезеннями та перевезеннями залізничним транспортом, які організовують перевезення збірних вантажів і мультимодальні перевезення

Сьогодні ринок вантажоперевезень буквально насичена рекламними зверненнями компаній, що займаються автомобільними перевезеннями та перевезеннями залізничним транспортом, які організовують перевезення збірних вантажів і мультимодальні перевезення. Можна сказати, що ця сфера переживає певне піднесення. Але як все починалося? В історії розвитку міжнародних вантажоперевезень було все: і ентузіазм, і сміливість, і недовіра, і страх. Але про все по порядку.

Не секрет, що прогрес людства почався з винаходу колеса. Звичайне колесо стало тим стартом, з якого почали розвиватися вантажоперевезення в сучасному розумінні . По-перше, фізично перевозити різні вантажі стало значно легше. А коли стародавні люди навчилися використовувати домашніх тварин для транспортування всякої всячини, це стало вже другою сходинкою в розвитку вантажоперевезень.

Освоївши наземні види транспорту, людини зацікавили водні шляхи сполучення. Активний розвиток морської вид транспорту отримав за часів Середньовіччя. Італійські і іспанські купці борознили моря-океани, сприяючи розвитку торгівлі і своєму збагаченню. Особливим попитом в Європі користувалися індійські прянощі та інші товари. Шлях туди був далекий, небезпечний і довгий. І, напевно, Америку відкрили б набагато пізніше, якби не це прагнення знайти більш короткий маршрут.

А що було далі? Далі був винахід парового двигуна, паровоза, і, звичайно ж, будівництво залізниць. Правда, побудувати щось залізниці побудували, але ось охочих користуватися ними було занадто мало. Люди були просто налякані першими паровозами і банально не довіряли цим "залізним монстрам". Але до всього швидко звикаєш. Особливо до хорошого. Пророцтва скептиків не виправдалися, і залізничні перевезення поступово завойовували популярність.

Після залізниць людині залишилося освоїти тільки повітря. І з цим люди теж успішно впоралися. При доставці термінових вантажів на далекі відстані без авіаперевезень сьогодні просто не обійтися.

Для перевезення вантажів сучасна людина має в своєму розпорядженні будь-який вид транспорту: автомобільний, повітряний, залізничний. Завдання транспортної компанії в даному випадку полягає допомогти клієнту зробити правильний вибір на користь одного з них.

Але як все починалося?
А що було далі?

Новости