Історична динаміка цін і поточна вартість акцій Ростелекома

  1. Зміст статті:
  2. Цінова політика після численних поглинань і злиттів
  3. звичайні акції
  4. Чому при реорганізації ростуть префи?
  5. Прогноз динаміки цін

В інформаційному вікні відображено вартість ц / б Ростелекома на сьогоднішній день

В інформаційному вікні відображено вартість ц / б Ростелекома на сьогоднішній день. Інформація про ціни привілейованих акцій знаходиться на офіційному сайті біржі ММВБ-РТС за кодом емітента «RTKMP».

Зміст статті:

ВАТ Ростелеком - велика російська компанія, що надає населенню телекомунікаційні послуги - мобільна і телефонний зв'язок, цифрове телебачення, доступ в Інтернет. Відзначимо, що перший мобільний телефон випустила компанія Nokia .

Цінова політика після численних поглинань і злиттів

Компанія заснована 30 грудня 1992 року в базі 20 державних підприємств міжміського і міжнародного зв'язку. У 2000 році почалася повна реструктуризація, а потім численні злиття і поглинання. Найбільша операція по злиттю відбулася в середині 2009 року, тоді були приєднані такі регіональні оператори зв'язку, як Сибирьтелеком, ЮТК, Уралсвязьинформ, Центртелеком і ВолгаТелеком.

У квітні 1997 року звичайні цінні папери Ростелекому пройшли лістинг на біржі ММВБ (в даний час Московська біржа ММВБ-РТС). Ними почали торгувати в основному режимі. У квітні 1999 року на біржі почали звертатися і привілейовані ц / б. 17 лютого 1998 року компанія розмістила АДР на свої акценние паперу ції на Лондонській біржі, NYSE, а також на Франкфуртській біржі (1 АДР дорівнює 6 акціях). Іноземним інвесторам дали можливість купувати цінні папери емітента.

звичайні акції

звичайні акції

Первісна вартість - 22,1 р. Докризовий пік склав 330 р. (Квітень 2009 року). Потім почалася спадна тенденція - ціна опустилася до 102 р. (Менше на 69%). Початкова ціна префов - 5,5 р. Вона поступово збільшувалася і до кризи досягла значення 96,9 р. Через світової нестабільності вартість впала до 13,36 р. (Знизилася на 86,2%). Через деякий час ціна почала поступово підніматися, і через 2 роки був зафіксований новий максимум - 103 р. Ще однією великою телекомунікаційною компанією, яку також торкнулася криза, є ВАТ МТС .

Чому при реорганізації ростуть префи?

Чому при реорганізації ростуть префи

У момент реорганізації як звичайні, так і привілейовані акції мають право голосу. Якщо акціонер проголосував «проти» - компанія зобов'язана викупити його привілейовані ц / б за ціною звичайних. У таких випадках вартість набагато вище. Тому дана операція обов'язково принесе дохід.

Прогноз динаміки цін

У березні 2012 року президент Д.Медведєв видав указ, в якому закликав приєднати ВАТ Связьинвест, прискоривши цим реорганізацію. У момент інтеграції з Ростелеком ВАТ Связьинвест припинить своє існування, тоді частка держави в ВАТ Ростелеком складе переважна більшість - 50,01%. Очікується, що в подальшому будуть рости привілейовані акції компанії.

Чому при реорганізації ростуть префи?

Новости