IT News: № 05/2009

  1. Повний доступ для передплатників на електронні версії!
  2. Тема номера
  3. Новини
  4. Тема номера
  5. Актуальне інтерв'ю
  6. Новини
  7. Актуальне інтерв'ю
  8. Новини
  9. технології
  10. Новини

Архів видань Підписка на паперову версію Підписка завантажити випуск

IT News - Спеціалізоване бізнес видання. Найважливіше на ринку ІТ, аналітика, успішні стратегії і нові напрямки, тренди і зміни на ринку ІТ та телекомунікацій, аналітика і думка учасників ринку. Це унікальна інформаційний майданчик для професіоналів: топ-менеджерів, ІТ директорів, бізнес-користувачів і ІТ фахівців російських компаній, а також представників найбільших світових і російських постачальників продуктів і послуг в сфері інформаційних технологій, провідних аналітиків, експертів і консультантів з питань бізнесу та ІТ .

Повний доступ для передплатників на електронні версії!

Новини

3 березня на прес-конференції на території ТК «Горбушкін двір» компанія Hewlett-Packard оголосила про відкриття першого фірмового магазину в Росії під брендом HP. Корпорація IBM і компанія «Марвел» розширили угоду про дистрибуцію продукції цього виробника на території Російської Федерації. 3 березня компанія «Тайл», дистриб'ютор мережевого і телекомунікаційного обладнання, провела в Москві прес-конференцію, де оголосила підсумки 2008 року і оголосила про укладення прямого дистриб'юторської угоди з NComputing - виробником програмно-апаратних термінальних рішень. 5 березня в готелі «Hilton Moscow Ленінградська» - стильною сталінській висотці,
викупленої у московської влади не менше стильним американським сімейством Хілтон, - компанія EMC влаштувала вечірку для «стиляг».

Тема номера

Опитування розробників, постачальників і користувачів СRM-систем показав, що останнім часом акцент в сфері застосування такого роду рішень змістився з пошуку
нових клієнтів в сторону утримання старих. Так, зокрема, вважає менеджер фірми «Імпакт Софт» по роботі з ключовими замовниками Катерина Андрющенко. «В епоху кризи, при загальному скороченні інвестицій в нові проекти, компанії сильніше тримаються за вже наявних клієнтів, оскільки вони можуть бути джерелом доходів по сервісному обслуговуванню і подальшому розвитку систем», - пояснює вона.

Новини

В кінці лютого група компаній Softline оголосила про результати своєї роботи в 2008 році. У Москві вперше побував новий віце-президент і генеральний менеджер AMD в регіоні EMEA Альберто Боццо (Alberto Bozzo), що прийшов в AMD з компанії HP в січні цього року. 3 березня співробітники московського офісу КРОК запросили журналістів на урочисте відкриття EMC Velocity2 Signature Solution Center - першого в Росії центру рішень EMC на базі центру компетенцій компанії КРОК.

Тема номера

ERP-системи, як, втім, і все програмне забезпечення, схожі на автомобілі. ПО
стає все простіше в експлуатації і все дорожче в обслуговуванні, вважає Борис Вольпе.
BI-системи зараз, можна сказати, в фаворі. Принаймні - у розробників. Не встигає закінчити своє масштабний захід, присвячений аналітичним рішенням, компанія Oracle, як аналогічне проводить фірма SAP. Коли замовкають великокаліберні знаряддя вендорів, в BI-атаку на замовників йдуть партнери.

Актуальне інтерв'ю

На виставці CeBIT '2009 року на питання кореспондента IT News відповів Томас тоерии (Thomas Tauer), директор IBM Global Technology Services (GTS) по «зеленим технологіям».

Новини

3 березня в Переславлі-Заліському, в створеному тут в середині 1980-х Інституті програмних систем Російської академії наук (ІПС РАН), пройшла презентація плати обчислювального вузла суперЕОМ «СКІФ» (ряд 4). 4 березня президент російської дистриб'юторської компанії OCS Максим Сорокін і її виконавчий віце-президент Роксана Янборісова зустрілися з журналістами в своєму московському офісі, щоб розповісти про основні результати бізнесу OCS в минулому році і поділитися своїм уявленням про перспективи світового і російського ринків інформаційних технологій на поточний і наступні роки. 4 березня пройшла прес-конференція компанії Autodesk і центру комп'ютерного навчання «Спеціаліст» при МДТУ ім. Н. Е. Баумана. Захід був приурочений до присудження центру «Спеціаліст» звання кращого в Росії авторизованого навчального центру Autodesk за 2008 рік.

Актуальне інтерв'ю

Наш кореспондент побував на виставці CeBIT '2009 і взяв інтерв'ю у Донатуса Шмідта (Donatus Schmidt), директора з маркетингу компанії Sun Germany. Для постачальника обладнання та комплектуючі, ПЗ це питання звучить дещо інакше, ніж для клієнта банку. Як поводяться банки в ролі замовників - про це розповіла керівник російського представництва компанії Diebold Олександра Сороко.

Новини

У 1859 році емігрант з Німеччини Чарльз Діболд (Charles Diebold) заснував компанію в місті Цинциннаті (штат Огайо, США). У 1871 році, після великої пожежі в Чикаго, було виявлено, що вміст сейфів, вироблених компанією Diebold, залишилося недоторканим. Кількість замовлень на покупку сейфів значно збільшилася, і виникла
необхідність розширення виробничих площ. В результаті в 1872 році компанія Diebold переїхала в Кентон (штат Огайо).
19 лютого в Ростові-на-Дону стартувала перша зустріч серії щорічних партнерських заходів компанії MERLION. Проходила вона в рамках конференції MERLION Business Channel (MBC). Згідно нинішньої ситуації головною темою розмови став бізнес в умовах кризи.

технології

як засіб реінжинірингу бізнес-додатків підприємства в період кризи

Новини

2 березня «Лабораторія Касперського» зібрала представників преси в столичній «Квартирі високої культури побуту» (інша назва кафе «Марі Vanna»), щоб відзвітувати про підсумки роботи в минулому році і поділитися планами. Так звані «електронні спільноти», до яких відносяться різноманітні соціальні мережі і блоги, посіли четверте місце за популярністю серед користувачів Інтернету, випереджаючи за цим показником навіть особисту електронну пошту. Skype і Nokia оголосили про початок співпраці, результатом якого має стати запровадження рішення в галузі зв'язку через Інтернет на мобільні комп'ютери під маркою Nokia. Відповідно до умов співпраці рішення Skype будуть інтегровані в пристрої Nokia починаючи з N-серії: первістком в цьому ряду стане Nokia N97. Оператор роздрібних магазинів комп'ютерної, побутової техніки та електроніки «Юлмарт» оголосив про старт прямих трансляцій з торгових залів магазинів в Москві і Санкт-Петербурзі. Компанія КРОК оголосила про запуск спеціальної програми підтримки компаній, що беруть участь в процесах злиття і поглинань.

Новости