йдемо в музей в Монако: NMNM - Villa Paloma

Новий Національний Музей Монако - вілла Палома і вілла саубер (NMNM villa Paloma & villa Sauber) - проект, що з'явився в Князівстві Монако відносно недавно і покликаний представляти культурну, історичну і мистецьку спадщину Князівства в сучасному світі. Творці підійшли до справи дуже серйозно і створили передове виставковий простір, яке органічно виглядало б в будь-якій сучасній столиці світі - Нью-Йорку, Парижі, Москві. Іншими словами, для Князівства, яке в багатьох сенсах досі живе, на мій погляд, в пролом столітті, це дуже просунутий проект, і якщо ви любите дізнаватися нові речі і долучатися до них всією сім'єю - вам сюди 🙂

Сьогодні ми розповімо вам про віллу Палома, яка розташована в районі Jardin Exotique. Це невелике триповерхова будівля з монегасскіе прапорами на даху, буквально потопає в зелені. В саду вілли можна погуляти, відпочити на лавках, помилуватися чудовими видами на Князівство і поразглядивать різні сорти помідорів, кабачків, базиліка і петрушки (в сезон).

В саду вілли можна погуляти, відпочити на лавках, помилуватися чудовими видами на Князівство і поразглядивать різні сорти помідорів, кабачків, базиліка і петрушки (в сезон)

рослини в саду вілли Палома в Національному Музеї Монако

Цікаво, що музей, спільно з рестораном La Chaumière, розташованому по сусідству, в літній сезон пропонує акцію «ланч + квиток». За 11 євро ви можете придбати будь-який салат з меню ресторану, до якого ви отримаєте мінеральну воду, квиток в музей, і можливість пообідати в саду вілли. Мені здається, це чудова ідея - як для офісних працівників, так і для замучених спекою туристів. Детально про цю акцію можна прочитати на сайті музею: Lunch Bag - вілла Палома, національний музей Монако .

Сам музей - це виставковий простір в три поверхи, з різними значеннями експозиції в залежності від програми. На першому поверсі є невеликий музейний магазин і «інтерактивна» кімната, де можна відпочити, випити кави з Nespresso-машини, зайняти дітей малюванням або зайняти себе - читанням книг або переглядом мультимедійних файлів на пропонованих ай-педах. Ввічливі та усміхнені працівники музею говорять англійською мовою, розповідають про експозицію і пропонують відвідувачам каву. Вже не схоже на звичні нам музеї зі строгими бабусями, які сидять на стільчиках в кожній кімнаті, правда?

З 28 червня 2013 року по 29 вересня 2013 року на віллі Палома представлені живопис і графіка Еріка Булатова, нашого співвітчизника, який тепер живе в Парижі. За Радянської влади він був відомим ілюстратором дитячих книг - напевно ви згадаєте його роботи, побачивши книги Детиздате з нашого дитинства, а згодом він багато експериментував з площиною, глибиною, текстом і зображенням на полотні ... Я отримала велике задоволення від гри, яку він пропонує в своїх роботах, а мій 9-річний син - від текстів російською та впізнаваних елементів з нашого російського культурного контексту. Більш докладно про Еріка Булатова та його роботах можна прочитати тут: виставка Еріка Булатова в Новому Національному Музеї Монако .

Ми обов'язково прийдемо сюди ще - щоб погуляти по саду, зануритися в художній світ нової виставки, або просто перевіримо, який в цьому році урожай кабачків!

Ми обов'язково прийдемо сюди ще - щоб погуляти по саду, зануритися в художній світ нової виставки, або просто перевіримо, який в цьому році урожай кабачків

Новий Національний Музей Монако - Nouveau Musee National de Monaco

Villa Paloma
56, bd. du Jardin Exotique
nmnm.mc
Автобус №2 в сторону Jardin Exotique, зупинка Villa Paloma або кінцева зупинка біля ресторану La Chaumière
Квитки: 6 євро; безкоштовно для молоді до 26 років; безкоштовно кожної першої неділі місяця. Квиток дає право на відвідування Вілли Палома і Вілли саубер - 17, avenue Princesse Grace
Години роботи: щодня, крім національних свят; з 11 ранку до 19 годин з 1 червня по 30 вересня; з 10 ранку до 18 годин з 1 октяюря по 31 травня

Вже не схоже на звичні нам музеї зі строгими бабусями, які сидять на стільчиках в кожній кімнаті, правда?

Новости