Калібрувальні гирі, купити гирі для повірки ваг

  1. За видами калібрування, ваги можна розділити на:
  2. Два способи калібрування і калібрувальні гирі:

Ви придбали собі лабораторні високоточні ваги і відразу ж зіткнулися з проблемою неточності зважування? Що ж, причини можуть бути найнесподіваніші, від місця розташування, до географічної широти. Але питання це вирішуємо.

Для того щоб виправити ситуацію, що склалася, ми пропонуємо Вам купити в нашому магазині калібрувальні гирі. Для чого вони потрібні? Все по порядку.

Отже, для того, щоб ваші ваги знову стали показувати надточний вага їх потрібно відкалібрувати. Тепер-то точно стало зрозуміло призначення цих ваг. Калібрують ваги калібрувальної гирею або вантажем. Ось тільки в комплект з вагами вони не входять, тому купувати їх доведеться окремо.

Калібрувальні гирі виробляють із спеціальної немагнітної сталі аустенітного класу. Моделі масою від 1 г до 5 кг мають форму циліндра, а масою 10 кг - циліндричну з проточкою в верхній частині (для зручності перенесення). Гирі калібрувальні укладають в персональні футляри.

За видами калібрування, ваги можна розділити на:

  • ваги з зовнішньої калібруванням - в даному випадку калібрування здійснюється з використанням гир відповідного класу;
  • ваги з Самокалібровка і вбудованою гирею - такі ваги здатні визначити необхідність проведення калібрування самостійно, а також при необхідності самі здійснюють її;
  • ваги з автоматичною калібруванням і вбудованою гирею - для них необхідність калібрування визначає оператором, а процес виконується вбудованим механізмом.

наприклад, медичні ваги середнього класу точності калибруются гирями класу E2 і F1. Природно, можливо застосовувати гирі вищого класу для калібрування ваг нижчого класу точності.

Два способи калібрування і калібрувальні гирі:

  • Span-калібрування передбачає калібрування по двох точках - нульова і рівна НВП. Її виробляти треба кожен раз, як ви включаєте ваги. Наприклад, якщо НВП дорівнює 150г або 280г, то знадобляться гирі з вагою 100г і 50г, і 200г і 80г соответсвтенно.
  • Лінійне зважування робиться з урахуванням трьох точок - нульова, проміжна і рівна НПВ. При цьому калібруванні потрібно буде всього дві гирі, які будуть рівні масі НВП і 0,5 НВП. У нас можна купити калібрувальні гирі абсолютно різного розміру, які потрібні саме вам.

Для чого вони потрібні?

Новости