Кандидатами в депутати місцевих Рад в Білорусі висунуто понад 22 тисяч осіб

В цьому році в кандидати в депутати місцевих Рад висунуто 22 тисячі 719 осіб

В цьому році в кандидати в депутати місцевих Рад висунуто 22 тисячі 719 осіб. Це менше, ніж було чотири роки тому, але і кількість виборчих округів зменшилася на 705.

Є, за словами глави Центрвиборчкому Лідії Ермошиной, і безальтернативні округу навіть з виборів в обласні Ради. Їх немає тільки в Мінську і Могильовської області. Причому по Мінську на один округ в середньому претендують більше шести чоловік. Найбільший конкурс в Каменногорск виборчому окрузі № 35 - 10 чоловік на місце. Що стосується обласних Рад, в середньому по країні конкурс складає 2,4 людини на місце.

Більше 45 відсотків подали документи до виборчкомів - депутати діючого скликання. При цьому основний пласт висуванців, майже третина, представники сфери освіти, культури і науки. Серед кандидатів в депутати 657 пенсіонерів, 198 тимчасово непрацюючих.

Зменшилася кількість ділянок для голосування, їх стало на 200 менше. У складі дільничних виборчих комісій в порівнянні з 2014 роком на шість відсотків збільшилася кількість представників партій.

Серед кандидатів, що висуваються в депутати Київської міської Ради, голова

ЦВК назвала директора універмагу «Білорусь» Миколи Завалея, екс-кандидата в президенти і лідера «Говори правду» Тетяну Короткевич, директора агрокомбінату «) Кдановічі» Григорія Чуйко, гендиректора БілАЗа Петра Пархомчіка.

Зараз подані документи проходять перевірку в місцевих виборчкомах. На підставі цього будуть прийматися рішення про реєстрацію кандидатів у депутати. Цей етап виборчої кампанії триватиме по 18 січня. Відразу після реєстрації кандидати можуть приступати до агітації - виступати в ЗМІ, проводити мітинги і пікети, знайомити виборців зі своїми програмами. Агітація триватиме по 17 лютого включно, в основний день виборів вона заборонена.

Новости